Що зміниться в CS:GO 2 і як це вплине на ставки?

Завершений BLAST Premier Spring Final 2023 став не тільки останнім турніром сезону з CS:GO, а й останнім великим змаганням у цій дисципліні. Тепер нас чекає ера Counter-Strike 2 - нової версії найпопулярнішої гри, з якою нам ще належить познайомитися детально.

Серед оновлень є такі, які можуть докорінно змінити розстановку сил між командами в змагальному CS, а тому шанувальникам ставок на кіберспорт вже варто почати їх вивчати, щоб повноцінно наблизитися до нової ери.

Опис інновацій

Анонс CS2 відбувся 23 березня 2023 року, а незабаром з'явилася перша демо-версія гри, доступ до якої отримали лише обрані гравці, і вони могли грати виключно на карті Dust 2. На даний момент розробники вже викотили оновлену версію демо, де замість Dust 2 є інша карта - Mirage. Орієнтовна дата запуску повної версії гри з усіма картами та нововведеннями – літо 2023 року.

І тут важливо розуміти, що мова йде про Valve, яка вже кілька років годує нас обіцянками про швидкий вихід CS2. Тому не можна виключати, що реально повноцінна гра на движку Source 2 вийде трохи пізніше запланованої дати.

Проте вже є список нововведень, які чекають нас у CS2.

Графіка

Звичайно, візуальна відмінність нової версії гри повинна бути запланована розробниками, і вона відбулася. Гравців чекають оновлення текстур, а також нові тіні і, головне, набагато краще освітлення на картах, оскільки движок Source 2 дозволяє встановити значно більшу кількість джерел світла в порівнянні з CS:GO. Принаймні виглядає гарно.

радар

Багато людей відзначають певну схожість із Valorant у CS2, і новий радар є одним із цих елементів. Тепер гравці зможуть побачити, як далеко будуть чути звуки, які видають їх моделі в грі.

Звуки

Заявлено, що звуки будуть оновлені на всіх картах, і поки незрозуміло, про що саме йдеться. Судячи з демок, звук пострілів з різних видів зброї буде змінюватися, а також він може відрізнятися в залежності від точки на карті, де ведеться стрільба.

Нова тикова ставка

Нас чекає небачена досі система - підтік. Коротше кажучи, це означає, що сервер розраховуватиме очікувані події та порівнюватиме їх із фактичною подією. Теоретично це повинно назавжди позбавити нас від проблем з підключенням і пінгом.

CS:GO 2

Димові шашки

Найбільш помітна зміна в плані ігрового процесу торкнулася димових шашок (smoky). Розробники постаралися зробити дим максимально реалістичним не тільки за зовнішнім виглядом, але і за специфікою його поширення. І найголовніше, тепер ви можете робити прогалини в димах, стріляючи крізь них або використовуючи звичайну гранату. І тепер у тих, хто любить грати в дим, буде їжа для роздумів, як до цього пристосуватися.

Вибухові гранати

Принципових змін не було, але тепер ви можете налаштувати колір сліпоти гравця. Якщо раніше, осліпнувши, геймер був змушений відчувати вкрай неприємні відчуття від яскравого спалаху на екрані, то тепер в налаштуваннях можна встановити чорний колір, що сліпить, що дозволить уникнути такого навантаження на очі.

Звичайні гранати

Скорочено час від кидання гранати до моменту її вибуху. Усім доведеться звикати до нових таймінгів.

Професійні гравці першими тестували нову гру, і ми вже маємо їхні коментарі щодо демоверсії. За їхніми словами, зміни в частині використання гранат стали дійсно відчутними, але ніяких змін у механіці стрільби та специфіці вже представлених карт немає.

Помітно покращилася і якість графіки, і вже видно, що багато користуються опцією переходу на чорний екран під дією світлошумової гранати. Можливо, зменшивши навантаження на очі, гравці зможуть підвищити концентрацію під час матчів.

Судячи з Dust 2 і Mirage (інших варіантів у нас поки немає), з'явилися і нові області для зйомки через текстури. Поки складно судити, чи залишаться вони в повноцінній версії гри, тому не будемо робити поспішних висновків і дочекаємося офіційного релізу, щоб детально вивчити цей момент.

Що буде з ставками?

За великим рахунком, значних змін у ставках на CS2 ми не побачимо. Карти залишилися колишніми, вони, ігровий процес і стрільба не змінилися, а тому основні принципи гри будуть збережені.

Враховуючи, що вже відомо про можливість появи нових місць для прострілів, це теоретично може дати перевагу атакуючій стороні, особливо якщо ці простріли з'являться в місцях стандартного розташування гравців захисту на майданчиках. Але щоб повною мірою судити про це, вам потрібно побачити і протестувати всі карти, коли вони будуть готові.

З точки зору механіки стрільби все залишилося без змін, але за рахунок оптимізації освітлення можна очікувати збільшення кількості точних влучень у гравців, особливо при гарному прицілюванні. Можна сподіватися на покращення в цьому плані і з точки зору використання підтиків, про які ми писали вище. Тому наявність крутих прицілів у складі стане ще важливішим. Встановіть додаток 1xbet і зробіть ставку на фаворита!

Що буде з командами?

Основна зміна в CS2, яка впливає на хід гри, торкнулася використання гранат, особливо димових. Тому невелику перевагу, особливо на початку ери CS2, отримають ті команди, які знають, як з ними впоратися найкраще. Наприклад, ми можемо сміливо включити FaZe і Heroic, чия корисна шкода була стабільно на високому рівні.

З новими смоками на нас точно чекають нові тактики, особливо при вході на сайт з атакою і вибиванні його з захисту. Опція створення просвіту в диму за рахунок прострілу або звичайних гранат дозволить по-новому поглянути на тактичні моделі, а також додасть непередбачуваності. Гравці отримають більше інформації про розташування суперників завдяки роботі з димами та більше звукової інформації, а значить, гра стане більш динамічною. Ті команди, які грають розумно і замість веселощів і швидких ривків віддають перевагу повільній і обережній грі, отримають ще більшу перевагу, хоча в CS:GO вони були помітні.

Європейська сцена, яка завжди швидше за інших реагувала на зміни та інновації, буде попереду інших на початку використання CS2.

З цікавих у плані прогресу команд можна відзначити найближчим часом MOUZ, адже вони цілком серйозно кажуть, що мають намір повернутися до складу siuhy, який блискуче виступив на Major у Парижі, куди йому вдалося вивести досить скромний GamerLegion. до фіналу. Зараз siuhy називають одним з найперспективніших IGL в грі серед молоді, а молоді гравці завжди відрізняються своєю здатністю швидко реагувати на будь-які нововведення.

Отже, чекаємо офіційного релізу гри та перших турнірів.

Та ж новина

Додати коментар

Залиште коментар для зворотного зв'язку

reload, if the code cannot be seen

Коментарі 0