Ак Барс – Амур. Чи зможе хабаровський клуб поборотися з фаворитом чемпіонату?

Казанський «Ак Барс» відкриє другий місяць регулярного чемпіонату КХЛ домашнім матчем проти хабаровського «Амура». Зустріч відбудеться 1 жовтня на льоду казанської Татнефть Арени.

Наші експертні прогнози та аналіз матчу «Ак Барс» проти «Амура».

Ак Барс

Казанський клуб досить важко входить у сезон, періодично зненацька втрачаючи очки. Зірковим новачкам явно поки що не по собі, за винятком Радулова, який забив п'ять голів, решта потенційних зірок перебувають у тіні. Найкращий бомбардир КХЛ останніх років Вадим Шипачов наразі забив лише два голи, що явно не відповідає його рівню. Тим не менш, позначається високий клас хокеїстів «Ак Барсу», багато матчів нинішнього чемпіонату виграні саме завдяки індивідуальній майстерності окремих гравців.

Парадоксально, але найвпевненішу перемогу «Барс» цього сезону здобув у виїзному матчі проти чинного володаря Кубка Гагаріна. Столичні армійці зазнали поразки з рахунком 5-1, решта шість перемог у чемпіонаті підопічні Олега Знарка здобули у більш впертій боротьбі. Поразок у казанського клубу за стартовий місяць чемпіонату накопичилося значно менше. На виїзді «Барса» програла московському «Динамо» з рахунком 0:2, а вдома програла московському «Спартаку» з рахунком 0:2 і мінському «Динамо» з рахунком 2:3. Наразі «Ак Барс» має 15 очок і поточне третє місце у своїй конференції. На Сході "Барса" поступається лише "Металургу" та "Автомобілісту" з 18 та 17 очками відповідно.

Амур

Якщо від «Ак Барса» розраховують хоча б на вихід у фінал, то мрії хабаровського клубу набагато скромніші. Чотири сезони поспіль «Амур» завершує сезон достроково, фінішуючи поза кубковою вісімкою. Поки що особливих передумов для якісного стрибка вгору немає. Трансферна кампанія була більше схожа на латання дірок, ніж на реальне підсилення. Фінансові можливості Амура також обмежені, що накладає певний відбиток на формування колективу. Знову не працює атака, 19 забитих м'ячів в 11 зіграних матчах - це далеко не той результат, з яким можна вийти в плей-офф.

Якщо ми шукаємо позитивні зміни в порівнянні з минулим роком, то тут варто звернути увагу на більш успішну гру на виїзді. Якщо останні кілька сезонів «Амур» вважався суто домашньою командою, яка набирала очки на виїзді у великі свята, то нинішній чемпіонат дещо змінив ситуацію. З чотирьох перемог у нинішньому чемпіонаті три «Амур» здобув на виїзді, а вдома з п'яти зіграних матчів хабаровська команда виграла лише одну. Таким чином, з 9 набраними очками «Амур» йде десятим на Сході, випереджаючи лише відверто провальний «Нафтохімік».

Ак Барс – Амур

Статистика

Сімнадцять разів суперники зустрічалися в Казані і лише одного разу, у вже далекому 2013 році, «Амуру» вдалося вивезти перемогу зі столиці Татарстану. Загальна статистика ігор також не на користь «Амура», 33 поєдинки, з яких 25 виграв «Ак Барс» і лише 8 — «Амур». У минулому сезоні обидві гри суперників виявилися впертими, але все ж клас команд позначився. «Ак Барс» переміг як вдома 3:2, так і на виїзді 2:1.

Коефіцієнти від завантаження 1xbet

У перемозі господарів льоду букмекер практично не сумнівається, поставивши на «Ак Барс» відверто низький коефіцієнт 1,34. Для порівняння, можлива перемога "Амура" оцінюється в 8,2, а нічия наприкінці основного часу - 5,6. Але, оцінюючи очікувану продуктивність букмекерської контори 1xbet, вона не дає явної переваги ні в одному напрямку: Тотал більше (4,5) - 1,81, Тотал менше (4,5) - 1,97. Встановіть додаток 1xbet app і зробіть ставку на фаворита!

Прогноз підсумків гри

«Ак Барс» помітно сильніший, але, як показують стартові матчі чемпіонату, казанська команда ще далека від оптимальної форми. У майбутній грі Барсу доведеться подолати захисні бар'єри Купідона, який часто бере на себе головне, в'язкою грою в захисті. Ігри між цими суперниками минулого сезону проходили за схожим сценарієм, коли Барса намагалася виграти з різницею в один гол. Наш прогноз – перемога «Амура» з гандикапом (+2,5) з коефіцієнтом 1,59.

Та ж новина

Додати коментар

Залиште коментар для зворотного зв'язку

reload, if the code cannot be seen

Коментарі 0