Прогноз на бій Ізраель Адесанья проти Алекса Перейри

Домінуючий чемпіон UFC у середній вазі Ізраель Адесанья за кілька років пройшов шлях від шоумена та яскравого нападника до розважливого, досить нудного бійця, який вирішив залишити вражаючі виїмки в клітці. Однак тепер у нього є можливість дати колоритний двобій на трибуні, завдяки «старому знайомому».

Будуючи кар'єру в кікбоксингу, «Останній майстер стилю» двічі зустрічався з уродженцем фавел Алексом Перейрою, який у тих самих боях переміг нігерійця. UFC був у захваті від можливості провести бій-реванш між двома в MMA, і на UFC 281 у Нью-Йорку 13 листопада цей бій нарешті відбудеться. Наскільки змагальним буде, і хто з хлопців має більше шансів на перемогу? Давайте розберемося.

Ізраель Адесанья проти Алекса Перейри

Ізраїль Адесанья

Незважаючи на свій досвід кікбоксингу, Ізі практикував різні стилі, починаючи від БЖД і закінчуючи тхеквондо. У свої найкращі роки Адесанья змагався під прапором Glory, де він став головним претендентом на титул. Шосте місце у світовому рейтингу кращих кікерів і перемоги над іменитими суперниками не зупинилися.

Надалі Ізраїль досяг рівня фіолетового пояса з джиу-джитсу, взяв чемпіонські пояси в двох австралійських лігах ММА і записався в UFC, де, розібравши низку суперників з топа, став тимчасовим чемпіоном. Після, здобувши перемогу над Робертом Віттакером, він заволодів поясом беззаперечного чемпіона, провівши вже 5 успішних захистів.

Сильні сторони

До арсеналу Адесаньї питань немає - вдало поставлені руки, удари по всіх площинах, вдале використання комбінацій і вміння вести бій з позиції нападника і контрпанчера роблять його небезпечним для будь-якого суперника. Але набагато важливішим тут є аналітичний розум. Читання реакції суперників, підготовка пасток, трюків і фінтів - читати Easy дуже складно.

Філігранна робота Ізраїлю в положенні стоячи є продуктом багаторічної праці. Він чудово відчуває момент для атаки, б'є під нестандартними кутами, грамотно використовує антропометрію, майже бездоганно контролює дистанцію бою.

Довгі ноги Адесаньї здаються легкою мішенню для борців і борців, але це не так. У середній вазі ніхто не міг лягти на землю, а багато хто навіть міг його пересадити. Лише більший Ян Блахович подолав оборону Ізраїлю, але цей бій — експеримент, який провалився.

Слабкі сторони

Основний недолік нинішнього Ізі в тому, що він скоротив базу використовуваних технік до мінімуму, а також став якимось пасивним. Він дозволяє опонентам брати значні епізоди, дає їм раунди, чекаючи ідеального моменту для атаки. Надмірна обережність і відсутність прогресу є прямим сигналом того, що спортсмен зіткнувся з метаморфозами (ймовірно, психічними), які заважають йому повністю розкрити свій потенціал.

Поточна форма і готовність бійця

33-річний Ізраель востаннє бився в липні, перемігши Джареда Канноньєра одноголосним рішенням суддів. До цього статистика чемпіона складалася з 4 перемог у п'яти боях, де він програв згаданому Блаховичу в напівважкій вазі, а також зіпсував статистику Марвіна Ветторі, Пауло Кости, Роберта Віттакера, а також Йоеля Ромеро. Адесанья у відмінному стані, він працює 25 хвилин у клітці без будь-яких проблем, але ми давно не бачили, щоб він виступав у високому темпі, з великою активністю, і весь цей спад пояснюється просто - "Stylebender » пройшов свій пік.

Ізраель Адесанья проти Алекса Перейри

Алекс Перейра

Бразилець зробив більш успішну кар'єру в кікбоксингу, ніж його колега. Також виступаючи на Glory, Олексію вдалося забрати там пояси у двох дивізіонах (середня та напівважка). Крім того, Перейра був чемпіоном WGP KB, WAKO і виграв численні великі міжнародні змагання, а також один раз брав участь у боксерському поєдинку.

Після дебюту в ММА досягнення Алекса були набагато скромнішими. У 7 професійних боях він програв на самому старті, після чого впевненим кроком почав знищувати одного суперника за іншим. Тепер, після 3 боїв під егідою UFC, він отримав можливість поборотися за титул.

Сильні сторони

Олексій обрав для себе ідеальну тактику ведення бою: дальню дистанцію, обхід ворога і атаки назустріч, з подальшим їх розвитком вже як першої ланки. Він відмовляється від центру октагону, щоб мати більше місця для підготовки ударів, і реалізовує це найкращим чином.

Майже кожна друга комбінація Перейри закінчується лівим хуком у печінку. Він робить хороший прямий правий удар, попередньо зробивши джеб, і завершує своє фірмове тріо різким ударом лівим. А коли справа доходить до клінчу, то в гру вступають коліна бразильця.

У випадку з «Поатаном» мова не йде про високого хлопця худорлявої статури. У міжсезоння він важить 105-106 кг, тому в рамках середньої ваги його потужність вражає. Не дивно, що такий великий хлопець має один нокаутуючий удар.

Слабкі сторони

У багатьох ударників є одна суттєва слабкість - це потреба в просторі для повного заряду для удару. У поєдинку з Бруно Сілвою Перейра зіткнувся з такою проблемою: його двійник часто налітав на нього, змушуючи відступати, притискаючи до сітки і тиснучи, що в підсумку не дозволило південноамериканському спортсмену розвинути успіх.

Поточна форма і готовність бійця

Олексію 35 років, у його переможній серії 6 перемог. Перш ніж перейти в UFC, він переміг другосортного суперника в Бразилії, а після цього пройшов через низку місцевих суперників, перемігши Андреаса Міхайлідіса технічним нокаутом, потім пройшовши повну дистанцію з Сілвою і нокаутувавши Шона Стрікленда. Перейра демонструє хороші кондиції, однак у важких боях ми його ще не бачили, власне, як і в чемпіонських раундах, тому претендент буде змушений показати максимум і вперше протистояти найдосвідченішому супернику в його кар'єра в ММА.

Порівняльний аналіз

Займатися питанням антропометрії в цій парі особливого сенсу немає, тому що зростання бійців однаковий, і кілька сантиметрів в розмаху, які дістаються чемпіону, глобальної ролі не гратимуть. Що ще важливіше, наскільки добре Адесанья володіє дистанцією та захистом, адже поки Перейра громив усіх на рингу, «Stylebender» невпинно прогресував як боєць ММА, і це є ключовим у цьому протистоянні. Яку загрозу становить Олексій? Він сильно б'є, використовує обманну техніку, кружляє навколо суперника, як гриф, і чекає часу на останній удар.

Бразилець систематично розтрачує кардіо суперників, висушуючи тіло, добре заряджає лікті та коліна, а в іншому для Ізраїлю не дивує. Насправді Адесанья кращий як барабанщик, більш різноманітний, і його таймінги є проблемою для Перейри. Крім того, Ізі чудово тримається впритул, його короткі хуки виходять миттєво, а в клінчах (навіть спиною до сітки) він почувається як вдома. Що ми побачимо в результаті: Ізраїль точно буде гальмувати суперника ударами, не підпускаючи до себе близько, і обов'язково підключатиме джеб.

Не варто чекати активної роботи на старті, тому що обидва люблять боротися з суперником, а не тиснути. Тільки тепер Алексу доведеться піти вперед, щоб виконати той самий нокаутуючий лівий хук, і зробити це він повинен в перших 2-3 раундах, тому що бразильський бензобак не нескінченний, на відміну від чемпіонату. Робота ногами, тілом і жорсткі контратаки разом із найвищим в Ізраїлі бійцівським IQ, швидше за все, не дозволять Поатану використати свій козир. Та й взагалі попередній досвід показує, що Easy може систематично «тикати» ворога без ризику нарватися на божевільний удар.

Прогноз бою Ізраель Адесанья проти Алекса Перейри

Дивлячись рекламу та промо, в яких медіа-машина UFC намагається розкрутити Алекса Перейру, задається питанням: а що він зробив у ММА, що його вважають серйозною загрозою для Адесаньї? Так, він упустив його ногою, але це було дуже давно. У рамках змішаних єдиноборств бразилець не переміг нікого з еліти дивізіону, більш того, йому не дали борців, щоб грамотно вивести його до титулу. Ні в технічному арсеналі, ні в досвіді, ні в будь-якому іншому я не бачу повної переваги Алекса, щоб з упевненістю сказати, що саме завдяки тій чи іншій силі він розгромить Ізраїль. Але плюси Ізраїлю – вагомий аргумент для остаточної ставки. Встановіть додаток 1xbet app і зробіть ставку на фаворита!

Прогноз: переможе Ізраель Адесанья

Та ж новина

Додати коментар

Залиште коментар для зворотного зв'язку

reload, if the code cannot be seen

Коментарі 0