Прогноз на бій Жалгас Жумагулов – Чарльз Джонсон

Після підписання Жалгаса Жумагулова з UFC його віддані вболівальники очікували від земляка великого успіху в октагоні промоушену. Однак казахстанський спортсмен не зміг облаштуватися в новому будинку, і тепер його кар'єра в західній лізі під загрозою. Останнім шансом зберегти місце в ростері для Джако стане бій проти Чарльза Джонсона.

Минулого літа американець дебютував в UFC, зазнавши поразки, а тому для нього майбутня зустріч на Fight Night 215, яка відбудеться 20 листопада, є чудовою можливістю заявити про себе перед публікою в Лас-Вегасі. . Бійці представляють різні техніки, тому інтерес до їхнього протистояння від цього тільки зростає. Тож хто врешті-решт переможе?

Жалгас Жумагулов проти Чарльза Джонсона

Жалгас Жумагулов

Жако став третім спортсменом з Казахстану, який підписав контракт з UFC. Маючи за плечима солідну аматорську кар’єру в MMA, де Zalgas взяв пояси кількох регіональних ліг на батьківщині, він успішно став професіоналом. Виступаючи під егідою Fight Nights, Жумагулов зміг завоювати титул чемпіона в найлегшій вазі, а також успішно його захистити. На цьому шляху спортсмен обійшов таких монстрів, як Тайсон Нам, Алі Багаутінов, Тагір Уланбеков та інших іменитих побратимів.

Сильні сторони

Через особливості антропометрії Жалгас був змушений навчитися вести бій на близькій відстані. Тому його улюблена частина роботи – рівномірно битися по всіх поверхах. Пробиваючись під руками суперника, він виконує розряди затяжними комбінаціями в корпус, з передачами в голову через хуки та оверхенди, а картину доповнюють важкі лоукіки. Саме в рубці та біля сітки він розкриває свій повний потенціал.

Слабкі сторони

Повертаючись до габаритів Жумагулова, відзначимо, що недостатній зріст і розмах рук заважають йому справлятися з більш великими супротивниками, не вміючи перебити їх з дистанції, що б зменшити одержувану шкоду. Та й рідкісні переходи на ноги, що закінчуються успіхом, теж відіграють свою роль. Менше 20% спроб тейкдауна потрапляють в ціль, не кажучи вже про те, що сам казах посередньо захищається від таких же атак.

Поточна форма і готовність бійця

Залгасу 34 роки, і його статистика виглядає гнітючою: 4 поразки в 5 останніх боях, де він програв Рауліано Пайві, Аміру Албазі, Манелю Кейпу і Джеффу Моліні. Лише Джером Рівера зловив його на гільйотині, в іншому Жако відчував великі труднощі з вибором дистанції та правильної схеми гри. Боєць у хорошій формі, хоч і не блищить витривалістю в боях за 3 раунди, але з проблемою габаритів він не впорається, тому навіть у разі технічної переваги над побратимом все може обернутися проти нього .

Жалгас Жумагулов – Чарльз Джонсон

Чарльз Джонсон

Спортсмен є чистокровним барабанщиком, який раніше часто тренувався в тайському боксі Tiger Muay Thai. Після численних виступів у регіональних лігах США він перебрався в LFA, де стартував не найкращим чином, але потім зміг взяти чемпіонський пояс у ваговій категорії до 57 кг. Незважаючи на низьку популярність, Чарльз встиг поборотися з парочкою іменитих колег за межами UFC: Брендоном Роялем і Карлосом Мотою - противниками, з якими він готовий видавати якісні виступи.

Сильні сторони

Johnson - яскравий представник тайського стилю. Він демонструє досить високу точність роботи, рясно б'є по корпусу (туди припадає близько половини нанесених ударів), хоча в загальному заліку не є прихильником агресивного бою. Розмірений режим атак, зокрема першого числа, – ідеальна схема для американця. Він також непогано захищається від тейкдаунів і в’яже супротивників, опиняючись у нього на спині, практично не дозволяючи їм завдати навіть мінімальної шкоди.

Слабкі сторони

Очевидно, що з такою базою Чарльз просто не може гідно проявити себе на партері. У нього є перемоги підкоренням, але вони були здобуті над опозицією низького рівня. І як тільки він зустрічався з борцями, в його статистиці з'являлися поразки. Знову ж таки, нездатність вибратися з-під ворога, битися біля сітки та контратакувати на землі зводить нанівець багато достоїнств Джонсона в стійці.

Поточна форма і готовність бійця

Чарльзу 31 рік, і до свого дебюту в UFC він вийшов у серію з 4 перемог: цьому американцеві не змогли протистояти Карлі Пангілінан, Юма Хоріучі, Жоао Нето і Карлос Мота. Але, в першому ж бою під прапором вищої ліги він програв Мухаммеду Мокаєву - бій став каменем спотикання в цьому бою. У будь-якому випадку, Джонсон у відмінному стані, він неодноразово проводив затяжні поєдинки, впевнено почуваючись на дистанції 25 хвилин, і буде ідеально підготовлений до майбутнього протистояння, оскільки це 3-й бій у 2022 році, і у нього є час для приготування було більш ніж достатньо.

Порівняльний аналіз

У кожному бою, де бере участь Жалгас, його суперники мають перевагу в антропометрії, але це окремий випадок. Майже 13 см у висоту і 9 в розмаху рук – це суттєва прогалина, яка зіграє ключову роль у цій боротьбі. Як нападаючий Чарльз помітно краще казаха, так як б'є занадто розмашисто, опускаючи голову і обрушуючись на супротивника. При цьому Джонсон вміло зустрічає протидію ударами ногами, вдало використовує передню руку.

Враховуючи розрив у габаритах, говорити про те, що Жумагулов матиме глобальну перевагу в ближньому бою, також не варто, а низький відсоток успішних тейкдаунів не дозволить йому збити американця, поки він свіжий. Ні в кардіотренуваннях, ні в інших аспектах Жако не перевершує Чарльза, однак у нього є шлях до перемоги.

Zalgas добре вміє «терпіти», пропускаючи удар за ударом і створюючи хвилю тиску, яка рано чи пізно сковує простих барабанщиків, яким потрібен простір. Саме за рахунок тиску і великого обсягу виконуваної роботи він може взяти 1-1,5 раунду. Надалі його витривалість не дозволить йому встигати, де Джонсон отримає можливість продемонструвати свій арсенал.

Жалгас Жумагулов проти Чарльза Джонсона Прогноз

Джалгас знову страждає через свій розмір, і хоча він технічно перевершує Джонсона завдяки своїй базі на землі, вага та розмір американця не дадуть йому багато можливостей для розкриття своїх переваг. Швидше за все, Чарльз зможе відбивати атаки Жако з дистанції, а в клінчі йому не складе труднощів стримувати спроби суперника на тейкдаун. Крім того, до 3-го раунду Жумагулов точно втратить свої кардіотренування, а його робота ногами разом із фірмовою рукою не працюватиме так добре, як у першому раунді. Через це їхній поєдинок має всі шанси затягнутися, а стартовий запал казаха зміниться періодичною перевагою суперника, що, швидше за все, може призвести до перемоги Чарльза рішенням арбітра. Як варіант, можна зробити ставку на тривалість поєдинку, так як від обох не варто чекати добивання, нечасто хлопці програють достроково (винятком можна вважати зустріч з Манелем Капе). Встановіть Додаток 1xbet app і зробіть ставку на фаворита!

Прогноз: перемога Чарльза Джонсона/Загальний результат більше 2,5

Та ж новина

Додати коментар

Залиште коментар для зворотного зв'язку

reload, if the code cannot be seen

Коментарі 0