Прогноз на бій Роман Долідзе – Джек Германссон

UFC на ESPN 42 мав стати протистоянням між найкращими середняками Джеком Херманссоном і Дереком Брансоном. Борцівський поєдинок обіцяв стати окрасою заходу, тим більше, що на кону стояла 5-та позиція в рейтингу, однак травма Брансона змусила керівництво промоушена швидко шукати йому заміну.

На дзвінок відповів грузинський проспект Роман Долідзе, який торік вирішив перейти з напівважкої ваги до середнього дивізіону. Для нього зустріч з Германссоном – унікальна можливість миттєво увірватися в гонку претендентів, і 4 грудня ми дізнаємося, чи зможе Кавказець нею скористатися.

Роман Долідзе проти Джека Германссона

Роман Долідзе

На цьому етапі кар'єри Роман перебуває поза межами офіційного ТОП-15 рейтингу середнього дивізіону. Тим не менш, його заслуги в спорті вражаючі: чемпіон світу з грепплінгу (версія FILA), чемпіон Азії ADCC і чемпіон Океанії за такою ж версією. Крім того, Долідзе завоював пояс ліги ММА WWFC, а також спробував себе в трьох вагових категоріях, поступово опустившись з важкої ваги в середню.

Сильні сторони

Враховуючи досвід Романа в бойових мистецтвах, зовсім не дивно, що його стихією є кіоски. І ця історія не обмежується банальним контролем, оскільки боєць віддає перевагу активності в партері, підкріпленій постійними подачами, а також жорстким граунд-енд-паундом. Останнім часом суто борцівська техніка в стійці, що складається з розмашистих ударів верхом і постійного пресингу зі зміною поверхів атак, почала поповнюватися деякими напрацюваннями з кікбоксингу і боксу - лоукіки разом з важкими ударами створюють основу для подальші дії на сітці та тейкдауни.

Слабкі сторони

У Долідзе є три проблеми, над усіма якими він активно працює: витривалість, досвід боротьби з найкращим суперником і захист від переходів у партер. Далеко не кожен наважується йти на бій з «Кавказцем», але факт залишається фактом: тейкдауни він зупиняє лише в одному випадку з трьох. А імпульсивність на початку виступів гальмує грузинського спортсмена після першого раунду, і крім поліпшення кардіо, йому варто подумати про більш рівномірний розподіл сил протягом п'яти хвилин.

Поточна форма і готовність бійця

Роману 34 роки, і його річна перемога в середній вазі починає формуватися. Якщо спочатку вагова гонка жахливо позначалася на його стані, то зараз боєць поступово реалізує свій потенціал, використовуючи значні габарити. 4 перемоги в 5 екстремальних поєдинках були здобуті в боях з Джоном Алланом, Лауреано Старополі, Кайлом Докасом і Філом Хоузом. Однак Тревіну Джайлзу вдалося затьмарити дебют "кавказця" в середній вазі. Помітний прогрес Долідзе в технічному аспекті поки що затьмарюється його витривалістю, однак це не применшує того факту, що спортсмен надзвичайно небезпечний у першій половині бою.

Роман Долідзе – Джек Германссон

Джек Германссон

Восьмий номер UFC у категорії 84 кг успішно адаптувався до ММА після багаторічних виступів у греко-римській боротьбі та грепплінгу, де має чимало престижних нагород. У змішаних єдиноборствах Джек завоював пояси трьох ліг: Cage Warriors, ECFF і WFS. А підписавшись на топ-промоушен, він вважався одним із найперспективніших бійців із усіма шансами поборотися за титул.

Сильні сторони

Джокер незалежно проголосив себе найстрашнішим бійцем граунд-енд-паунду у світі. Дійсно, маючи чудову бойову базу, він з легкістю займає вигідні позиції на землі, звідки нескінченними серіями ударів обстрілює супротивників. В екстремальних виступах Джек також демонструє певні успіхи в стійці, де активно обробляє всі протилежні підлоги, підключаючи до своїх комбінацій лоукіки. І, тим не менш, його партер є основним важелем тиску на суперника.

Слабкі сторони

Германссону дали великий аванс, назвавши його майбутнім претендентом. Як виявилося, він не зміг скласти конкуренцію нинішній середньоваговій п'ятірці. Ні Ветторі з партнером, ні Стрікленд з оригінальною стійкою не піддалися спробам європейця вирішити все через боротьбу. Через це вимальовується цікава картина: маємо сильну верхівку, яка, мабуть, поступово бере на себе роль гейткіпера, тому що рівня його майстерності недостатньо для глобального успіху на рівні UFC.

Поточна форма і готовність бійця

Джеку 34 роки, і він із завидною стабільністю змінює поразки на перемоги. У 6 поєдинках рахунок шведа 3-3, оскільки він програв Марвіну Ветторі, Джареду Канноньєру та Шону Стрікленду, але зміг перемогти Кельвіна Гастелума, Едмена Шахбазяна та Кріса Кертіса. «Джокер» готовий відпрацювати хоч 3, хоч 5 раундів, але, оцінюючи його поточний стан, стає зрозуміло, що пік форми спортсмена пройдено, і тепер він здатний виступати лише в тих боях, де він вдається миттєво розвивати наступальний успіх. З сильнішими хлопцями це не працює, звідти так багато поразок бійців рівня претендентів.

Порівняльний аналіз

В антропометричних показниках між спортсменами можна встановити паритет: Роман вище свого колеги на 5 см, а в вильоті випереджає його на 4 см. Стилістично бійці також трохи схожі: обом більше звично працювати першим номером, зближуватися, а потім в'язати суперників або перекидати їх на партер. Але суттєва відмінність тут полягає в тому, що Долідзе робить це агресивно і потужно, влітаючи в суперників руками зверху, потім в русі хапаючи одну ногу і виконуючи тейкдаун. Германссон же діє делікатніше, б'є набагато зібраніше, тримає руки високо і обережніше готує атаки.

Однак статистика показує, що стратегія кавказького бійця працює краще, адже грузинський боєць виконує вдвічі більше передач, а відсоток успішних спроб також майже вдвічі перевищує Джокера. Крім того, силова боротьба Романа, поряд з таким же якісним граундом і паундом, як і у шведа, доповнюється великою кількістю спроб зробити сабмішн, починаючи від підкручування п'ятами до удушення. Завдяки розмірам і фізичній силі Долідзе зможе покрити багато технічних прогалин, тому Херманссону не вдасться розвинути миттєвий успіх на партері.

На трибуні агресія Романа також доставить йому неприємностей і на тлі всього цього може здатися, що у грузинського спортсмена є серйозні шанси засмутити, якби не пара «але». Він вступає в цей бій після неповної півторамісячної паузи (останній бій відбувся 30 жовтня), в найкоротші терміни, без підготовки і достатнього часу для зниження ваги. Крім того, Долідзе ніколи не славився хорошими кардіо, тому в нинішніх умовах очікувати від нього 100% готовності було б наївно. І так, не забувайте, що він вперше зустрічається з суперником такого високого рівня, тому йому доведеться вирішити набагато більше проблем, ніж просто нейтралізувати Джека в стійці або партері.

Роман Долідзе – Джек Германссон Прогноз

Левова частка виступів Германссона за 3 роки завершилася рішенням суддів (5 боїв із 7), тому бій, в якому він не тільки є фаворитом, але й займає вищі місця в рейтингах і виходить в октагон з повний збір, має всі шанси бути на його користь. Козирів у Долідзе немає: півтора тижні «тренувань», однозначно важка вага, інші фактори серйозно знижують впевненість у його перемозі. Однак дикий стиль грузина і його стартовий пресинг можуть позбавити від необхідності проводити 3 раунди в клітці, і закінчити все в першому раунді. Чи вийде? Тіаго Сантос і Джаред Канноньєр зробили це, а якщо ні, то швидко втомлений Роман навряд чи вийде до фінального дзвінка. Ось чому ставка на раннє завершення бою має найкращі шанси на проходження, і це протистояння в будь-якому випадку порадує глядача видовищним фіналом. Встановіть Додаток 1xbet app і зробіть ставку на фаворита!

Прогноз: Тотал менше 2,5 турів.

Та ж новина

Додати коментар

Залиште коментар для зворотного зв'язку

reload, if the code cannot be seen

Коментарі 0