Прогноз на бій Рінат Фахретдінов проти Браяна Батла

Навколо підписання Ріната Фахретдінова в UFC був великий ажіотаж, оскільки він став першим татарином в історії спорту, який отримав контракт з найкращою організацією ММА на планеті. Однак тривалий відбір суперника відклав дебют Гладіатора майже на рік, тому на турнірі UFC Fight Night 216 він проведе лише другий бій під егідою абсолютної першості.

Спочатку Рінат мав битися з Майклом Моралесом, але буквально за пару тижнів до бою він знявся, і тепер нашого спортсмена чекає поєдинок із переможцем передостаннього сезону шоу TUF Брайаном Батлом, який має вже вдалося отримати пару фінішів в октагоні. Їхня зустріч відбудеться в андеркарті турніру 18 грудня, і ми розберемося, у кого з хлопців більше шансів вийти з цієї боротьби переможцем.

Рінат Фахретдінов проти Браяна Батла

Рінат Фахретдінов

Рінат – майстер спорту зі змішаних єдиноборств та бойового самбо. Має чемпіонський пояс Ліги GFC, статус чемпіона Москви з панкратіону і BS, переможця чемпіонатів Росії, а також чемпіона світу з бойового самбо серед представників силових структур. При цьому Фахретдінов проявив себе не тільки в напівсередній вазі, але і в 84 кг, незважаючи на часті недоліки в габаритах.

Сильні сторони

Пресинг, велика кількість тейкдаунів, відмінні швидкісні показники і точність - це стовпи, на яких тримається стиль Ріната. Він добре почувається в атакуючому бою, активно використовує партер і паунд, а в ближньому бою розкриває свій потенціал у багатокомпонентних комбінаціях і пресингу на суперника біля сітки. При цьому «Гладіатор» задає високий темп практично зі стартових хвилин матчу.

Слабкі сторони

Поки важко говорити про подальші перспективи Фахрітдінова в UFC. Великі перерви між шоу, відсутність боїв навіть із середнім просуванням і прогалини в позиції (знову ж таки, тут бракує техніки, з наголосом на вуличному стилі) ставлять під сумнів, чи готовий він прогресувати так швидко, як свати будуть відбивати йому більш висококласну опозицію. Крім того, він також не мав справ з найкращими бійцями, тому його стійла ще належить перевірити.

Поточна форма і готовність бійця

Рінату 31 рік, останній бій він провів влітку цього року, продовживши переможну серію до 18 перемог. Перемігши Андреаса Міхайлідіса, росіянин забезпечив собі місце в ростері UFC, а до цього розібрався з суперниками рівня Еріка Спайслі, Альберто Перейри та Володимира Міговіча. Після тривалої відсутності Фахретдінов готовий до розривів і кидків, спортсмен тренується з топовими бійцями, демонструє мотивацію вчитися новому, тому від Гладіатора ми очікуємо відмінного виступу, на якому б рівні не проходив його наступний бій.

Рінат Фахретдінов проти Браяна Батла

Браян Батл

Як згадувалося у вступі, Браян був учасником 29 сезону реаліті-шоу TUF, де він переміг і отримав контракт з UFC. Якщо говорити на любителя, то він став чемпіоном організації Hayastan MMA Charlotte, бився в LFA, потім KOTC, при цьому час від часу оформляючи дострокові перемоги. Навіть в октагоні йому вдалося продемонструвати свою майстерність, як в партері, так і в положенні стоячи.

Сильні сторони

Battle – яскравий представник вільного стилю. Так, його сильною стороною є BJJ, але і в ударній техніці, завдяки нестандартності, відсутності послідовності дій і антропометрії, йому вдається доставити багато труднощів суперникам. У партері грамотний контроль позицій і постійні спроби ввести трюки неодноразово приносили спортсмену перемоги з подачами.

Слабкі сторони

Розмашисті безсистемні удари, які виконує Браян, чимось схожі на ті, які можна побачити у вуличних боях. Ми не говоримо про захист, кредитне плече, якусь відлагоджену комбінаційну роботу чи щось інше. Звідси виникають проблеми з витривалістю, і кількість отриманої шкоди також може бути зменшена.

Поточна форма і готовність бійця

Бійцю 28 років, його успіхи в професіоналах не можуть не радувати – серія з 7 перемог і 2 поєдинки на TUF чого варті. Більше того, в екстремальних виступах він випередив Такаші Сато, Трешана Гора та Гілберта Урбіну. У 2019 році Брайан програв сабмішном, і ця невдача, поки що, стала єдиною в його кар'єрі. З огляду на все, що Баттл показав у клітці, йому буде нелегко досягти значних успіхів, занадто великий відсоток помилок, які він собі дозволяє. Однак відсутність деяких «стандартних» навичок додає ефекту несподіванки, яким він неодноразово приголомшував суперників.

Порівняльний аналіз

Неозброєним оком видно, наскільки Баттл більше Фахретдінова: 7 см в розмаху рук і майже 5 см у висоту, що підтверджується ще й габаритними розмірами, так як Браян їздить набагато більшою вагою, ніж Рінат. Це означає, що в ближньому бою нашому спортсмену доведеться витрачати більше сил, щоб перехопити ініціативу в боротьбі біля сітки, а також у партері. У такому положенні вони будуть в будь-якому випадку, тому що обидва віддають перевагу середньо-ближній дистанції бою, доповнюючи сухий пресинг рясними розмашистими серіями.

І якщо в обмінах картина може вирівнюватися за рахунок швидкісної переваги Ріната, адже він б'є не тільки точніше, але й помітно швидше, то в партері все не так просто. Так, Фахретдінов виконує в рази більше тейкдаунів і у нього добре виходить позиційний контроль. Але Баттл, як справжній вправний джитсер, чудово використовує атаки суперників для розробки власних схем. Його подання є загрозою для Гладіатора, який набагато більше звик до розгрому супротивників грундом і паундом.

Загалом, у нас буде бій на зіткненні - інакше учасники цього бою не вміють боротися. І велика ймовірність того, що Рінат спробує взяти бій саме за рахунок активних дій у клінчі та партері. Все-таки Брайану більше звично завдавати шкоди в положенні стоячи, а після добивання нокаутованого суперника в партері. З цієї причини Фахретдінов не піде на відкриті перестрілки з більшим колегою. Але мучити його нескінченними підтягуваннями, зміною поверхів атак і тейкдаунів в самий раз.

Прогноз битви Рінат Фахретдінов проти Браяна

На перший погляд Брайан може здатися простим суперником - всього 9 професійних боїв і відверта відсутність відточеної техніки, яка притаманна хлопцям, які виступають в UFC. Проте Батл бореться серцем, і не можна заперечувати той факт, що його стиль бою важко проаналізувати, що робить його надзвичайно небезпечним. Як би там не було, спостерігаючи за тим, як і з ким тренується Рінат, все більше віриться в його успіх в октагоні.

У чистому бою він кращий, б'є жваво, хоч і в менших обсягах, і без проблем тримає пошкодження, власне, як Браян. З цієї причини їх зустріч має всі шанси стати розтяжною, а в таких боях клас бійця буде грати ключову роль. Скільки хлопці протримаються в октагоні, спрогнозувати складно, особливо з огляду на промахи Баттла в обороні, тому пропонуємо зробити ставку на конкретного переможця, яким, швидше за все, буде Фахретдінов. Встановіть додаток 1xbet app і зробіть ставку на фаворита!

Прогноз: перемога Ріната Фахретдінова.

Та ж новина

Додати коментар

Залиште коментар для зворотного зв'язку

reload, if the code cannot be seen

Коментарі 0