Прогноз на бій Брендон Морено проти Дейвесона Фігейредо

Як часто ми говоримо про тетралогію в ММА? Навряд чи хтось навмисне назве хоча б 2-3 випадки, коли два бійці стільки разів виявляли кращих, але історія відбувається прямо на наших очах. На першому номерному заході 2023 року - UFC 283, чинний чемпіон у найлегшій вазі Дейвесон Фігейредо вийде в клітку, щоб покласти довгоочікувану крапку тимчасовому чемпіону Брендону Морено.

Нічия в їх першій зустрічі та по одній перемозі на кожній стороні змусили дирекцію промоушену організувати це протистояння вчетверте, і 22 січня один із них все ж отримає титул і зможе назвати себе беззаперечним, домінуючим королем у категорія до 56,7 кг. Це один із найскладніших боїв за будь-якими прогнозами, але саме цим і привертає увагу публіка, яка сумує за унікальними поєдинками в октагоні UFC.

Брендон Морено проти Дейвесона Фігейредо

Брендон Морено

Номер 1 і тимчасовий чемпіон Брендон мав солідний послужний список досягнень ще до свого дебюту в UFC. Він став володарем титулів ліги LFA і WFF (три захисти поясів), дійшов до фіналу шоу TUF, досяг рівня чорного поясу з BJJ, а після дебюту в топі промоушену світу 6 разів номінувався на бонуси. за найкращі бої та виступи вечора. Це не рахуючи того, що «Kid Assassin» провів ряд поєдинків з топами своєї ваговій категорії, продемонструвавши чудові бої.

Сильні сторони

У найлегшому дивізіоні говорити про кардіоатлетів недоречно, але у випадку з Брендоном ми беремо до уваги бої в найвищому темпі по 15-25 хвилин із значним рівнем отриманих у них пошкоджень. І навіть у таких умовах йому вдається тримати хорошу швидкість до самого кінця.

Морено добре вміє займати позиції в партері, однак його улюблений маневр - стрімкий вихід за спину і удушення. 11 з 20 дострокових перемог він отримав саме так.

Коли «Kid Assassin» не фліртує і працює на перемогу, ви можете побачити в його грі відточений джеб з двійкою, а також відмінне відчуття дистанції. Швидкі підсічки і переміщення на безпечну відстань, розбавлення ситуації ударами ногами неодноразово дозволяли йому брати цілі епізоди в боях.

Слабкі сторони

Якщо на партері Брендон вміло виходить із найскладніших ситуацій, то в положенні стоячи іноді дивує його легковажне ставлення до пропущених ударів. Останнім часом він навіть не бачить розмашистих боків, потрапляння в нокдауни, що в зустрічах з панчерами змушує його вирішувати поточні проблеми, а не слідувати плану на гру.

Поточна форма і готовність бійця

Морено 29 років, свій останній бій він провів у липні 2022 року, перемігши Кай Кара Франція, а до цього тричі поспіль мав шанс зіткнутися з Фігейредо, організувавши з ним особистий рахунок 1:1:1. Чи готовий Брендон продемонструвати щось нове в клітці? Швидше за все, він може трохи відточити певні аспекти бою, але цей хлопець вже видав свій фізичний максимум. Практично все в цьому випадку буде залежати від стратегії, а також чіткого розуміння того, що час творчості та ризику минув. Якщо «Вбивця» це зрозуміє і зможе зберігати холоднокровність, ми цілком можемо побачити його найкращу версію за останні роки.

Брендон Морено проти Дейвесона Фігейредо

Дейвесон Фігейредо

Дворазовий беззаперечний чемпіон родом із Бразилії, має найкращий чорний пояс P4P, BJJ і є одним із небагатьох у своїй ваговій категорії, хто має нокаутуючий удар. Дейвсон вбивав таких сильних противників, як Джозеф Бенавідез, Тім Елліотт та інші, але довів свою абсолютну платоспроможність лідера дивізіону в боях з Морено.

Сильні сторони

Завдяки значній м'язовій масі Дейвсон генерує потужні удари, причому його технічний арсенал дозволяє робити це як руками (включаючи лікті), так і ногами (ноги, коліна і так далі). Саме завдяки потужності його ударної техніки він є найсерйознішою зброєю, незалежно від тривалості бою.

Бразилець зачистив левову частку протистояння на шляху до пояса саме за допомогою сабмішнів. Він не винаходить колесо і добиває опонентів задушливими гільйотинами, які є його найкращими.

Не забуваймо, що Фігейредо програв лише двічі за всю свою кар'єру, і тепер він робить значно менше помилок, ніж раніше. Досвід, отриманий в попередніх боях, і відмінні фізичні дані роблять його ідеальним бійцем ММА.

Слабкі сторони

Незважаючи на загальну бездоганність, саме в контексті протистоянь з мексиканцем Дейвсон показав прогалини в захисті як на партері, так і на трибуні. Періодична пасивність заради збереження сил на всі раунди іноді не дає йому можливості битися без критичних моментів.

Поточна форма і готовність бійця

Фігейредо 35 років, що є дуже солідним показником для його дивізіону. Незважаючи на це, бразилець здобув 3 перемоги у 5 боях, перемігши Брендона, Алекса Переса та Джозефа Бенавідеза, а також додатково завершивши зустрічі з тим же Морено внічию та поразку. До моменту виходу в клітку Дейвесон простоює рік, але в його віці це не критичний показник, а можливість прийти на бій відновленим і без травм. Чемпіонові навряд чи вдасться підкорити нові вершини у формі, але в його готовності дати супернику найзапекліший бій сумніватися не доводиться.

Порівняльний аналіз

Немає сенсу зайвий раз згадувати, у кого першість в антропометрії, оскільки минулий досвід показує, що для цих хлопців довжина кінцівок і зріст абсолютно не важливі. У першій зустрічі Брендон і Дейвсон зіткнулися на зустрічній трасі, оскільки чемпіон якнайкраще використає всі свої сили, працюючи під першим номером, а претендент просто хотів усіма силами довести, що він конкурентоспроможний. У другому поєдинку Морено пресингував набагато серйозніше, зберігаючи при цьому безпечну для себе дистанцію – від цього Фігейредо розсипався.

Ну а в третьому Брендон сильно навантажив праву руку, бажаючи здобути дострокову перемогу в положенні стоячи, і зірвався, чим ідеально скористався Дейвсон. Чому все це сказано? І до того, що ситуація в їхньому четвертому поєдинку може розгортатися за будь-яким сценарієм і здебільшого залежить від того, чи готовий Морено зберігати холоднокровність, не йти на розмін з більш жорстким суперником, а намагатися миттєво вирвати перемогу, ризикуючи . На стійці джеб і двійки у мексиканця працюють чудово, але тільки тоді, коли він ретельно готує атаки, адже найменше уповільнення стає каталізатором миттєвих контратак бразильця.

З найбільшою часткою ймовірності обидва будуть обережними на старті, після чого обов'язково почнеться двобій у клінчі та партері. Саме там хлопці досягли успіху в минулих поєдинках, але вже після екватора бою. І цього разу не варто очікувати швидкої розв'язки, адже спортсмени провели один з одним у клітці більше години чистого часу. Витривалість і висока майстерність кожного з них дозволить продовжити зустріч навіть після грубих помилок.

Брендон Морено – Дейвесон Фігейредо. Прогноз

Всупереч усім думкам і прогнозам, результати минулих протистоянь свідчать про те, що в обох є шанси на перемогу. Найбільш розумним рішенням щодо ставок було б вибрати тривалість матчу, але тут також є місце для ризику. Враховуючи минулий досвід, є вагомі підстави вважати, що бій перейде в 4-й раунд, де витривалість і характер відіграватимуть ключову роль. Багато залежить від того, хто першим вступить в бій і відчує октагон, адже контроль дистанції в їхньому випадку має ключове значення. У будь-якому випадку нас чекає красива, інтригуюча боротьба з найнесподіванішим результатом. Завантажте 1xbet на телефон і зробіть ставку на фаворита!

Прогноз: Тотал понад 3,5 (почнеться 4 раунд)

Та ж новина

Додати коментар

Залиште коментар для зворотного зв'язку

reload, if the code cannot be seen

Коментарі 0