Прогноз на бій Гловер Тейшейра – Джамал Хілл

Буквально за тиждень до UFC 282 в напівважкій вазі почали відбуватися несподівані речі. Спочатку чинний чемпіон Іржі Прохазка вибув з боротьби проти Тейшейри, відмовившись від титулу, потім за нього боролися Анкалаєв і Блахович, але не змогли виявити кращого. І ось під номером 7 Джамал Хілл отримав можливість поборотися за ще вакантний пояс проти того ж Гловера.

Їх протистояння стане хедлайном UFC 283 у Бразилії 22 січня, і для публіки ММА такий вибір сватів був досить дивним. Хілл, звичайно, заслуговує на таку позицію, але побачити його в титульному бою так скоро, звичайно, ніхто не очікував. Як би там не було, ці хлопці готові влаштувати яскраве шоу, де буде визначено найкращого напівважковаговика планети на даний момент.

Гловер Тейшейра проти Джамала Хілла

Джамал Хілл

Американський спортсмен представляє сучасну школу ударної техніки, де бокс тісно поєднується з муай-тай і вуличним стилем. Джамал – екс-чемпіон ліги KOP, має синій пояс з BJJ, а також низку нагород за кращі бої та фініш вечора (так завершилися останні три зустрічі). Звичайно, Хілл повинен був здобути ще як мінімум 2 перемоги, перш ніж увірватися в боротьбу за титул, але обставини склалися так, що у керівництва UFC не було інших варіантів.

Сильні сторони

Незважаючи на антропометрію, Джамал відмінно реалізує себе в зіткненнях на близькій відстані. Комбінована робота, рясне використання тайського клінчу, удари з кутів, незрівнянних з тими, які використовують бійці в класичних прийомах - такий підхід руйнує захист суперників і змушує їх відступати.

Хілл не є великим прихильником високої руки, оскільки він покладається на свою реакцію, швидкі ноги, довгі кінцівки та роботу ядра. Правда, він часто робить одну помилку - відходить від лінії атаки, а не зрізає кути.

Джамал чудово вміє переміщувати удари з одного поверху на інший, розводити супротивників, змінювати позиції та натягувати їх на себе, перш ніж кинутися вперед. Поєднання цих дій створює враження нерегулярності американського плану гри, але саме в цьому хаосі його суть.

Слабкі сторони

Незважаючи на статус бійця ММА, "Солодкі сни" зовсім не пов'язані з універсалом. Його перекладав той самий Дарко Стошич, якого важко назвати елітним борцем. Так, і як атакуюча ланка на партері Хілл добре вдається добивати опонентів лише після нокдауну.

Поточна форма і готовність бійця

Джамалу 31 рік, і його рекорд в останніх 5 боях складається з 4 перемог і однієї поразки від Пола Крейга. У тих же поєдинках, де йому вдавалося перемагати, він пройшов через ветеранів: Овенса Сент-Пре, Тьяго Сантоса, Джонні Уокера, який остаточно вимер і Джиммі Кула. Хілл набрав впевнений хід, у нього є досвід боїв у 3 та 5 раундах, проте з суперником такого елітного рівня він зустрінеться вперше, тому всі його недоліки в захисті цілком можуть зіграти в тих тонах, яких у нас немає бачив раніше.

Гловер Тейшейра – Джамал Хілл

Гловер Тейшейра

Екс-чемпіон проведе 42 професійних бої. Це один із найтитулованіших джиттерів у дивізіоні, маючи чорний пояс 2-го ступеня, він 9 разів ставав володарем нагород за кращі бої, нокаути та сабмішни вечора, а до моменту завоювання чемпіона UFC пояса, він багато років розгромив найкращого суперника ліги в напівважкій вазі. Гловер переміг багатьох колишніх чемпіонів від Квінтона Джексона до Рашада Еванса.

Сильні сторони

Тейшейра, всупереч усім прогнозам, демонструє висококласні, як для свого віку, дії в клітці. Приймаючи удари, він ніколи не шмагає, вміло сушить бій і виходить зі складних ситуацій за допомогою клінчів або передач. Жоден молодий перспективний не може посперечатися з його досвідом, та й з фізикою, до речі, теж.

На партері бразилець хороший у всьому: тримає позиції, змінює їх, стабільно вводить трюки, а також шалений граунд-енд-паунд, за рахунок чого також змушує опонентів переходити в глухий захист, відкриваючи підходи до подачі.

Гловер чудово здатний відновлюватися під час бою. До середини бою ветеран починає збавляти темпи, але в чемпіонських раундах ніби відкриває друге дихання і продовжує тиснути. Ця здатність неодноразово приводила його до тріумфу.

Слабкі сторони

Як би ми не хвалили Тейшейру, вік бере своє. У його останньому виступі було чітко помітно, що бразилець не встигає за швидкісним побратимом, його реакція на удари, і без того не найкраща, сповільнилася, а також Гловер втратив рухливість. Щелепа ветерана все ще хороша, але її стає важче зазнавати пошкоджень.

Поточна форма і готовність бійця

Екс-чемпіону виповнилося 43 роки, але, незважаючи на це, в 7 екстремальних протистояннях він програв лише одного разу. Перемігши Ентоні Сміта, Тьяго Сантоса, Яна Блаховича і Микиту Крилова, Тейшейра пробився до трону, але справитися з Іржі Прохазкою йому було дуже важко. Крім того, за такий час навряд чи він міг нівелювати найсильніші пошкодження, отримані в бою з чехом.

Порівняльний аналіз

Гловер, як і в більшості його виступів, поступається супернику в розмірах: 8 см в розмаху рук і 5 см у зрості. Екс-чемпіону не чужа робота з такими суперниками, тому глобальних проблем цей розрив у нього не створить. У положенні стоячи Тейшейра явно поступається Хіллу за швидкістю і силою, до того ж він рідко б'є ногами і точно не зможе завдати ударів колінами з клінчу, використовуючи якісь нестандартні кути, щоб підхопити свого візаві. сюрприз.

Однак Гловер зможе прямо пропорційно впливати на Джамала через трансфери та тотальний контроль на місцях. Немає ні найменшого сумніву, що Тейшейра точно вдасться залишитися на землі. Захист американця далеко не на найкращому рівні, і якщо на старті він може зупиняти передачі через перевагу в габаритах, то в підсумку кожен підхід закінчуватиметься для нього виснажливими спробами захиститися і втриматися на ногах.

Після божевільної битви з Прохазкою, зустрічей з Блаховичем та іншими монстрами дивізіону Тейшейрі навряд чи доведеться вирішувати якісь нові завдання, які міг би запропонувати йому Хілл. Стандартна ручна робота із закриттям, пересиланням спаму та землею та поданнями зробить свою справу. Але Джамала чекає ряд нововведень, і в цьому випадку його може врятувати виключно швидке завершення бою.

Прогноз на поєдинок Гловера Тейшейри проти Джамала Хілла

За чотири десятки професійних поєдинків Гловер лише один раз помилився, вилетівши в нокаут на 13-й секунді зустрічі з Ентоні Джонсоном. У всіх інших випадках він завжди суворо дотримувався однієї і тієї ж стратегії, яка бездоганно працювала, як з нападаючими, так і з борцями. З огляду на те, що Хілл має схожий стиль кидка з Іржі, буде цікаво подивитися, наскільки добре він зможе захищатися від різких ударів бразильця.

Як згадувалося раніше, немає вагомих причин вважати, що базовий нападаючий раптом навчиться вирівнювати 100% тейкдаунів. Тому в будь-якому випадку Тейшейра зможе закріпитися зверху і поступово почне переходити на більш вигідні позиції для проведення прийому. Це станеться, можливо, не в першому раунді, але навряд чи цей бій триватиме всі 5 раундів. Чекаємо або добивання від Гловера, або стрімкого нокауту від Хілла. Отже, для ставок ми використовуємо два варіанти: перемога аутсайдера або дострокове завершення бою будь-яким із його учасників. Встановіть додаток 1xbet app і зробіть ставку на фаворита!

Прогноз: дострокова перемога Гловера Тейшейри/Загальний результат менше 4,5

Та ж новина

Додати коментар

Залиште коментар для зворотного зв'язку

reload, if the code cannot be seen

Коментарі 0