Прогноз на бій Шавкат Рахмонов проти Джеффа Ніла

Стартова подія 2023 року - UFC Fight Night 217, яка запланована на 15 січня, включає в себе бій між топ-напівважковиків: Шавкатом Рахмоновим і Джеффом Нілом. Казахстанський боєць давно розглядався керівництвом промоушена як потенційний претендент на титул, а зараз він максимально наблизився до цього статусу.

Для остаточного успіху Рахмонову необхідно подолати Ніл, який займає 7-й рядок рейтингу, після чого він може розраховувати на протистояння з боку еліти дивізіону. До речі, «Номаду» доведеться не тільки здолати непростого суперника, а й зберегти бездоганний рекорд перед виходом на перші позиції.

Шавкат Рахмонов проти Джеффа Ніла

Шавкат Рахмонов

Спортсмен починав свою кар'єру з дзюдо та бойового самбо, пізніше перейшов на панкратіон. Йому вдалося завоювати звання майстра спорту з вільної боротьби, дзюдо, а також здобути велику перемогу на Чемпіонаті світу з ММА серед аматорів, де нагороду йому вручав сам Федір Ємельяненко. Через кілька років «Номад» зумів заволодіти поясом казахстанської професійної ліги MMAF, а дебютувавши під егідою M-1 Global, завоював і там титул, успішно захистивши його один раз.

Сильні сторони

Рахмонов є прихильником атакуючого стилю, більш того, він легко переносить бій зі стійки в партер, де буквально завалює опонентів всілякими подачами. Болі в кінцівках, задушливі і гільйотинні, накидаються на них практично з будь-якого положення. І це без урахування того, що граунд-енд-паунд у його виконанні не залишає суперникам шансів на опір. До речі, удар Шавката теж на рівні, і він не соромиться крутити вертушки, коли це дозволяє ситуація.

Слабкі сторони

Є недоліки і в техніці Рахмонова. Він не завжди успішно працює під тиском в положенні стоячи, вважаючи за краще якомога швидше переходити в партер, його захист важко назвати бездоганним, а за досвідом поки що поступається багатьом колегам. Насправді, крім Ніла Магні, він не бачив більш грізних суперників, а в 77 кг вистачає висококласних борців, з якими у нього можуть бути проблеми.

Поточна форма і готовність бійця

Шавкату 28 років, і його послужний список з 16 перемог поспіль, без жодної поразки, вселяє надію, що зовсім скоро в напівсередній вазі UFC з'явиться нове гучне ім'я. Тріумфи над вищезгаданими Маньї, Карлстоном Харрісом, а також ветеранами Алексом Олівейрою та Мішелем Празересом були досягнуті на фінішах, переважно трюками. Рахмонов стрімко прогресує від бою до бою, його кардіо і витривалість в повному порядку, тому на цього бійця покладають такі великі надії.

Шавкат Рахмонов проти Джеффа Ніла

Джефф Ніл

Нещодавно американець пробився в рейтинги, перш ніж залишитися в тіні своїх колег, незважаючи на яскраві перемоги. Джефф є володарем титулу «Кращий фінішер 2019», у нього добре відпрацьована ударна техніка і фіолетовий пояс BJJ в його арсеналі, а крім того, у спортсмена вже є досвід боротьби за титул, хоча він так і не отримав ремінь HKO. Незважаючи на монозадачність, Ніл досяг значного прогресу в октагоні, і тепер його використовують як воротаря, щоб відсівати таких потенційних клієнтів, як Рахмонов.

Сильні сторони

Сильною стороною Джеффа є бокс. Він володіє нокаутуючим ударом, зосереджує свою роботу на голові суперника, наносить велику кількість ударів, блокуючи посередню точність щільністю атак. За майже два десятки професійних виступів «Сталеві руки» не були в нокаутах і важких нокдаунах, а така витривалість підкріплена хорошим кардіо, що в сукупності дозволяє Нілу відпрацювати 3 раунди в середньому темпі без просадок. Що стосується боротьби, то тут все досить просто – він нападаючий із хорошим захистом від тейкдаунів, і все.

Слабкі сторони

Джеффа складно назвати винахідливим і креативним нападником. Помітна прямолінійність і впертість, грубі помилки в захисті, а також повні провали в поєдинках з елітними форвардами говорять про те, що Нілу рано думати про титульні змагання. Ми ще не бачили, як його в односторонньому порядку розбирають борці в партері, але в майбутньому бою такі пропуски на партері теж можуть з'явитися.

Поточна форма і готовність бійця

32-річний боєць зазнав дві невдачі в останніх 5 боях, програвши Стівену Томпсону та Нілу Магні. Однак йому вдалося вбити Майка Перрі і Сантьяго Понзініббіо, власне, а також Вісенте Луку, який стрімко втрачав кондицію. Форма американця за останні роки не зазнала глобальних змін: він не провисає функціонально, працює в тому ж ключі тривалий час, при цьому не демонструючи особливого прогресу. Перед нами типовий барабанщик, який точно не встигне досягти прориву в партері, поки його фізичні можливості не згаснуть. Однак його сила нокауту завжди буде небезпечною для опозиції.

Порівняльний аналіз

Питання антропометрії в цьому поєдинку не стоїть гостро, оскільки 5-сантиметрова перевага Шавката в вильоті та зрості не відіграла б великої ролі в обмінах ударами, якби не одне «але». Він діє значно агресивніше суперника, сміливо підходить і зовсім не боїться контратак, у тому числі передач. Навпаки, казахстанський спортсмен прагне потрапити в партер, адже для нього абсолютно неважливо, звідки закидати прийоми - зі спини чи в атаці зверху.

Навіть незважаючи на те, що суха статистика говорить нам про перевагу Ніла в кількості акцентованих ударів, немає жодних сумнівів, що Рахмонов зробить усе можливе, щоб не залишити йому оперативного простору в клітці для заряду на важкий удар. Ні в швидкості, ні в точності Джефф не перевершує суперника, тому в контексті поєдинку на руках можна розраховувати на рівний хід зустрічі, тим більше, що Шавкат набагато охочіше підключає ноги і висихає тіло.

Переходячи в клінчі і в горизонтальне положення, говорити про те саме змагання вже не доводиться. «Номад» миттєво змінює позиції, з жахливою частотою кидає трюки на кінцівки і шию, так що пурпурного пояса Нілу буде недостатньо, щоб впоратися з усім цим, та ще й з постійно налітаючими ударами. Тому стартові обміни ударами можуть завершитися тотальною перевагою Рахмонова на нульовому майданчику, і я не бачу причин розраховувати на позитивний результат зустрічі для Джеффа, якщо він допустить хоча б один тейкдаун з протилежного боку.

Шавкат Рахмонов проти Джеффа Ніла. Прогноз

На одну чашу терезів ставимо бетонну щелепу Джеффа, його пристойну витривалість і відсутність ранніх поразок, а на іншу – 16 фінальних ударів у виконанні Шавката. Ми додамо американцеві бонус у вигляді більш грамотного боксу, хоча там багато питань, в той же час, посилюючи перевагу Рахмонова за рахунок боротьби і грепплінгу. Факти говорять про те, що зіткнення універсала і ударника навряд чи стане чимось схожим на битву вантажівок, тому що перекрити сильні сторони казаха американцеві практично нічим. Він може покладатися на вдалий удар, але разом із таким же важким ударом Номада, його граунд-енд-паундом і грою на партері загалом цей шанс майже зводиться до нуля. Завантажте 1xbet на телефон і зробіть ставку на фаворита!

Прогноз: Шавкат Рахмонов переможе нокаутом/технічним нокаутом/субмішном

Та ж новина

Додати коментар

Залиште коментар для зворотного зв'язку

reload, if the code cannot be seen

Коментарі 0