Прогноз на бій Умара Нурмагомедова проти Раоні Барселоса

Клан Нурмагомедов впевнено підкорює різні дивізіони UFC, і найбільше шансів лідирувати в цій естафеті має Умар Нурмагомедов. Прямо зараз на його шляху стоїть Раоні Барселос, титулований борець і джитсурист, який не входить до топ-15 найлегшої ваги.

На UFC Fight Night 217 вони зустрінуться в клітці, щоб визначити подальший хід подій у першій десятці у цій ваговій категорії. Багато хто вважає Умара беззастережним фаворитом, але 15 січня стане зрозуміло, наскільки він хороший у стойках із борцем світового рівня.

Умар Нурмагомедов проти Раоні Барселоса

Умар Нурмагомедов

Перед нами 11-й номер рейтингу UFC, чемпіон світу з бойового самбо, чемпіон Росії зі змішаних єдиноборств, чемпіон Північно-Кавказького федерального округу і Дагестану з тайського боксу, а також володар титулу ліги GFC . Умар набрав впевнений хід, не перемагає як професіонал, здобув 15 перемог поспіль, що віщує йому велике майбутнє у вищій лізі ММА світу. А враховуючи, що він тренується в Eagles MMA, немає причин сумніватися в його стрімкому прогресі в найближчі роки.

Сильні сторони

У багатьох прізвище Нурмагомедов асоціюється виключно з боротьбою, і дійсно Умар відмінно володіє навичками на партері, але це ще не все. Запеклий тайський бокс, відточена робота ніг, уміння працювати з обох стійок, а також ідеальне відчуття дистанції та часу відкривають росіянину різноманітні шляхи для атаки. А про захист Нурмагомедова можна складати легенди, дістати його – неймовірно складне завдання.

Слабкі сторони

Говорити про слабкі сторони Умара нелегко, тому що їх просто не було перед ким розкрити. Він не зустрічався з титулованими борцями чи найкращими нападаючими, і це, мабуть, єдиний мінус – відсутність досвіду з найкращими суперниками створює враження, що він бездоганний. Так що в майбутньому поєдинку, можливо, ми матимемо можливість побачити недоліки дагестанця.

Поточна форма і готовність бійця

Нурмагомедову всього 26 років і, як було сказано вище, він не знає поразок у своїй кар'єрі, йдучи в серії з 3 перемог під егідою UFC. Першим під каток Умара потрапив Сергій Морозов, потім Браян Келлехер і Натан Манесс. Наш спортсмен демонструє темп прогресу за всіма показниками, причепитися до кардіо, швидкості чи низького рівня агресії не можна. Безсумнівно, що Нурмагомедов є лідером дивізіону, який поки недооцінюється керівництвом промоушена, і в наступному поєдинку у нього буде шанс довести свою перевагу над усіма «близькими топами».

Умар Нурмагомедов проти Раоні Барселоса

Раоні Барселос

Бразилець, як і батько, з раннього дитинства почав займатися боротьбою, що в майбутньому дало свої результати. Він 5 разів займав перше місце в країні на чемпіонаті з вільної боротьби, двічі ставав кращим в Південній Америці, вигравав Кубок світу, Чемпіонат світу, був національним чемпіоном Португалії з BJJ. Також, виступаючи в напівлегкій вазі, Раоні виграв титули престижних ліг Shooto Brazil і RFA. Зараз у Барселоса чорний пояс з джиу-джитсу, хоча з його послужного списку складно сказати, що він робить ставку на фініш на землі.

Сильні сторони

Раоні вважає за краще діяти контратаками, шукаючи ідеальні моменти, щоб завдати шкоди противнику. Він вміє розводити бої, зводячи до мінімуму гострі моменти, а для посилення переваги вміє здійснювати тейкдауни та забирати дорогоцінні очки за рахунок контролю. Він володіє силою нокауту і здатністю активувати партер і паунд, але він використовує ці навички лише в тих випадках, коли суперник починає проявляти надмірну активність.

Слабкі сторони

Мабуть, головним недоліком Барселуша є його пасивність. Він володіє відмінним набором навичок, багатим досвідом роботи в любителях і професіоналах, хорошим рівнем захисту на всіх рівнях, але відсутність бажання загострювати хід зустрічей, йти ва-банк і працювати першим номером часто збиває його опонентам час для розвитку власних успіхів. Однак добити бразильця в UFC ніхто не зміг.

Поточна форма і готовність бійця

Раоні 35 років, і його успіхи в ММА, особливо останнім часом, залишають бажати кращого. Вікторія над Саїдом Нурмагомедовим і Халідом Тахою давала надію бразильцю якнайшвидше піднятися на вершину, але Тимур Валієв і Віктор Анрі перервали переможну серію Барселоса, а тріумф над Тревіном Джонсом не дав ефекту, оскільки був рішення судді. Безсумнівно, Раоні вже пройшов свій пік, і тепер його хороші фізичні якості разом з досвідом все ще відіграють значну роль, адже цей хлопець залишається небезпечним навіть для більш рейтингових суперників.

Порівняльний аналіз

Традиційно, починаючи з антропометричних показників, не можна відзначити глобальну перевагу з боку Умара - він вище всього на 5 см, а в розмаху рук різниця зводиться до пари сантиметрів. Але це не привід вважати, що в положенні стоячи їх протистояння буде рівним, оскільки рваний темп, зміна положень стоячи і точний контроль дистанції з боку росіянина разом з його нескінченними ударами ногами не дадуть бразильцю переваги. можливість розвивати свої контратакуючі дії.

Раоні теж б'є ногами і не гребує підходами впритул, але з тим же Тимуром Валієвим у нього нічого не виходило, і сподіватися на успіх у боротьбі з таким-то суперником не варто. Справа в тому, що навіть з чорним поясом з BJJ Барселуш демонструє надзвичайну пасивність на партері. Він довго займає вигідні позиції, б'є неохоче, а Нурмагомедов швидко виходить на ударні позиції і миттєво кидає задушливі удари ззаду.

Картина бою може розвиватися за таким сценарієм: на старті Умар не підпустить Раоні на близьку відстань і скористається своєю перевагою в швидкості. Навряд чи йому вдасться пробити свого побратима, бразилець занадто сильний, але цього цілком достатньо, щоб додати йому витривалості. А після екватора зустрічі можна поступово випробувати дагестанську боротьбу проти суперника такого рівня. Навряд чи Барселуш попадеться на прийом, він був лише раз у кар'єрі, але знову віддавати кожен раунд ворогові, не бажаючи ризикувати, цілком можливо.

Прогноз Умара Нурмагомедова проти Раоні Барселоса

Значний розкид коефіцієнтів не зовсім відображає існуючу реальність. Так, у бійців розрив у віці 9 років, Умар краще, так само як боєць ММА він має ряд переваг перед своїми побратимами, але мова йде про бразильця, який не все життя провів у залах BJJ, але став серйозним бійцем, який вміє заряджати та тримати жорстку контратаку. Тому Нурмагомедову доведеться працювати максимально зосереджено і не квапити з трансферами в партер. Якщо йому це вдасться, то перемога за рішенням арбітра буде в його руках. Або вам доведеться затягнути суперника в 3-й раунд і, втомивши його постійними атаками в корпус, змусити здаватися, помилятися і важко дихати, напередодні тейкдауна і сабмішу. Як би там не було, я б не розраховував на Умара. Завантажте 1xbet на телефон і зробіть ставку на фаворита!

Прогноз: Умар Нурмагомедов переможе

Та ж новина

Додати коментар

Залиште коментар для зворотного зв'язку

reload, if the code cannot be seen

Коментарі 0