Прогноз на бій Насурдін Імавов проти Кельвіна Гастелума

Колишній тимчасовий претендент на титул у вазі до 84 кг Кельвін Гастелум був поза межами майже півтора року. Поєдинки з представниками верхніх рядків рейтингу довели його кар'єру до жалюгідного стану, однак бої, які він влаштував в октагоні, дозволяють йому все-таки лідирувати в подіях, і цього разу відкрити новий бійцівський рік UFC.

На UFC Fight Night 217 Кельвін зіграє в головній події вечора з Насурдіном Імавовим, перспективною перспективою, яка має серйозну переможну серію. Знову американець зіткнеться з більшим суперником, і те, як він виступить 15 січня, визначить його долю в найкращому промоушені світу ММА.

Нассурдін Імавов проти Кельвіна Гастелума

Насурдін Імавов

Уродженець Дагестану, який проживає у Франції, займає 12 рядок рейтингу UFC. Це базовий боксер, який, потрапивши в MMA Factory, опанував ударну техніку у всіх її проявах, а також відмінно проявив себе як борець і греплер. На професійній арені Імавов починав у напівсередній вазі, потім піднявся до 84 кг, виграв титул TFL, знову повернувся в 77, а потім підписав угоду з UFC.

Сильні сторони

Нассурдін вважає за краще розбирати суперника на трибуні, вміло використовуючи роботу ніг і високий темп роботи. Крім рук, він чудово, а головне, вчасно використовує коліна і лікті, вміло зустрічаючи суперників, коли вони діють в атакуючому стилі, або пресингує їх сам, а потім передає, якщо йому дають місце в клітці. Граунд-енд-паунд разом з відмінним арсеналом болю і задушення дозволяють Імавову добивати нокаутованих суперників будь-якими доступними способами. На все це накладається антропометрія, тому що в середній вазі цей хлопець один з найбільших.

Слабкі сторони

Досить низький відсоток вдалих передач, а також відверте небажання бійця тримати руки в щелепі, виходячи на середню дистанцію для обміну ударами – проблеми, над якими йому ще потрібно працювати. Також є деякі питання щодо того, як він функціонує в клінчі, дозволяючи суперникам перехоплювати там ініціативу без будь-яких видимих фізичних переваг. Та й за досвідом боїв з ТОП-опозицією у нього ще є прогалини.

Поточна форма і готовність бійця

Нассурдіну всього 27 років, він йде в серії з 3 перемог, маючи 4 перемоги в 5 боях під егідою UFC. Програвши Філу Хоусу, він обійшов голови Хоакіна Баклі, Яна Хайніша та Едмена Шахбазяна. Спортсмен демонструє відмінний рівень навчання, а його команда усуває недоліки з неймовірною швидкістю та педантичністю. Імавов чудово почувається в боях протягом 3-х раундів, а щодо його кардіотренування сумнівів немає, тож у наступному бою нас чекає ще більш досконала версія Нассурдіна, зі свіжими напрацюваннями із залу.

Насурдін Імавов проти Кельвіна Гастелума

Кельвін Гастелум

Американець є чемпіоном штату Каліфорнія з боротьби (AIA Division 2), № 5 у університетських змаганнях США (NJCAA) і боєць, який входить до числа найсильніших чорних поясів BJJ на планеті Top10. Зараз Кельвін посідає 13-те місце в рейтингу UFC, є переможцем 17-го сезону реаліті-шоу TUF, а також є екс-претендентом на титул тимчасового чемпіона у ваговій категорії до 84 кг. Гастелум має низку престижних нагород за найкращі бої року, численні бонуси за фініші, а також статус одного з найнебезпечніших панчерів напівсередньої та середньої ваги.

Сильні сторони

Незважаючи на те, що основа Кельвіна - боротьба, найкраще він проявив себе в насічках на руках. Вражаюча сила нокауту, відсутність страху перед обмінами, справжня мексиканська твердість і агресивний стиль дозволили йому пробити суперника, незважаючи на всю їх перевагу. У крайніх випадках він брав суперників на паркет, де з’єднував свій розгромний граунд і паунд.

Слабкі сторони

Головна проблема Кальвіна, з якою він не зможе впоратися ні за яких обставин, - це антропометрія. Щільна статура не дозволяє йому опуститися в інший дивізіон, і працювати нарівні з суперниками на 10 і більше сантиметрів йому досить важко, особливо з огляду на негативні зміни у фізичній формі спортсмена. Гастелум давно не демонструє прогресу в техніці, поступово втрачаючи швидкість, тому, крім нокаутуючого удару і сильної щелепи, йому складно щось запропонувати суперникам.

Поточна форма і готовність бійця

Келвіну 31 рік, і з 2019 року він виграв лише 1 матч із 6, випередивши Яна Хайніша, та й то рішенням суддів. Програвши екс-чемпіонам Адесанью і Віттакеру, що можна було пояснити різницею в рівнях, американець з тріском програв Германссону, показав блідість з Дарреном Тіллом, а потім не зміг пройти Джареда Канноньєра. Без сумніву - всі ці хлопці справжні топи, що мають перевагу в розмірах, але багато в чому Calvin програє з такою частотою саме через обмеження використовуваних прийомів, хоча раніше його сміливо відносили до універсалів. Кев володіє завзятістю і витривалістю, але без зміни підходу до ігрового плану він навряд чи змінить ситуацію в кар'єрі.

Порівняльний аналіз

І знову Гастелума чекає величезна прогалина в антропометрії: 15 см у зріст і близько 10 см в розмаху рук однозначно зіграють на руку Імавову. У своєму останньому виступі Нассурдін пройшов ідеальний тест на підготовку перед боєм з Кельвіном - Баклі також був значно нижчим, сильно навантажував і тиснув. Тож навряд чи когось здивуєш, якщо ця зустріч піде за схожим сценарієм: американець буде йти вперед, вишукуючи момент для вирішального удару, а Імавов на легких ногах кружлятиме навколо нього, відбиваючи контратаками.

При цьому працездатність Нассурдіна буде вище, і Гастелуму доведеться вирішувати вже «стандартні» для нього завдання, з якими він не впорався в кожному з 5 програних боїв останніх років. Боротьба та клінчі можуть бути одним із рішень, але робота біля сітки з таким великим суперником є іншою проблемою, і хороший захист француза від тейкдауну та не найвищий відсоток вдалих передач Кельвіна навряд чи дозволять йому досягти успіху, доки обидва не зроблять цього. бути свіжим.

Мова йде про 5-раундовий бій, і тут чавунна голова Гастелума разом з його кардіо ще можуть переломити хід чемпіонських сегментів. До речі, той же Хоакін Баклі завдав важких ляпасів по голові Імавова, і це підняло його витривалість, тож не виключено, що цього разу він припуститься помилок, які дозволять каліфорнійцю набрати обертів у кінцівці зустрічі. Але чи здобуде йому така теоретична перевага? Швидше ні, ніж так, тому що Нассурдін за рахунок роботи ніг, джебів і контратак має всі шанси набрати потрібну кількість очок на старті, щоб знизити швидкість у фіналі.

Нассурдін Імавов проти Кельвіна Гастелума. Прогноз

Це не перший раз, коли Келвін виходить в октагон як аутсайдер, і це не заважає йому давати важкі бої майже всім найкращим бійцям, не кажучи вже про хлопців із задньої частини рейтингу. Але цього разу він протистоїть супернику з високим бійцівським IQ, дуже хорошою командою в кутку та колосальною перевагою в антропометрії. Крім того, Імавов працює набагато різноманітніше, ніж його іменитий суперник, тому в плані несподіванок один для одного Нассурдін однозначно виграє. Враховуючи непробивність Гастелума, він навряд чи вийде на мат після його промахів, а про двобій на партері можна говорити лише в тому випадку, якщо хтось повністю провалиться в клінчі. Тому варто подивитися на затяжний сценарій бою, який обов'язково пройде свій екватор (це також можна використовувати для ставок), і, на мій погляд, найімовірнішим переможцем є французький боєць. Встановіть Додаток 1xbet app і зробіть ставку на фаворита!

Прогноз: перемога Насурдіна Імавова

Та ж новина

Додати коментар

Залиште коментар для зворотного зв'язку

reload, if the code cannot be seen

Коментарі 0