Прогноз на бій Іслам Махачов проти Олександра Волкановського

Новий бійцівський сезон 2023 тільки набирає обертів, але це анітрохи не заважає команді UFC підняти градус накалу до пікових значень вже зараз. Австралійський вікенд акції, запланований на 12 лютого, гарантує глядачам одне з найгарячіших протистоянь за останні роки: чемпіон у напівлегкій вазі Олександр Волкановський спробує відібрати пояс у новоспеченого короля легкої ваги Іслама Махачова.

Поєдинок цих хлопців стане хедлайнером заходу UFC 284 і претендує на титул тієї самої історичної події, коли один спортсмен намагається пробитися в каст дворазових чемпіонів ліги. Історія відбуватиметься на наших очах, і, незважаючи на те, що левова частка експертів не дає Алексу шансів на перемогу, немає ні найменшого сумніву, що він стане одним із найважчих випробувань для вихідця з команди Нурмагомедова.

Іслам Махачов проти Олександра Волкановського

Іслам Махачов

Наш боєць є не лише володарем титулу UFC у ваговій категорії до 70 кг, а й на другому рядку рейтингу P4P. У минулому чемпіон світу з бойового самбо серед аматорів, чемпіон світу з BS в профі (Всесвітня федерація), чемпіон Росії і всеросійського рівня. Також Іслам має титул чемпіона Північно-Кавказького округу з грепплінгу (UWW), МСМК з самбо.

Після дебюту в професійних змішаних єдиноборствах Махачов відзначився виступами в ProFC, де завоював національний кубок М-1, а з 2015 року виступає в UFC з переконливим результатом 12-1. . Іслам вважається одним з найкращих прихильників боротьби в ММА, а також гідним наступником чемпіонського трону після відходу Хабіба Нурмагомедова.

Сильні сторони

Ті, хто спостерігає за тренуванням Махачова, відзначають, що його стиль бою в партері не такий агресивний, як у «Орла», а набагато щільніше насичений дрібними деталями, послідовністю та контролем. Відсутність поспіху, увага до зміни позицій і багатий арсенал сабмішнів перетворюють бій проти росіянина на справжній кошмар навіть для топ-греплерів і джитсерів.

Захоплюючись партнером Іслама, багато хто не встигли помітити, наскільки серйозно він просунувся в техніці боксу. Підготовка атак, хронометраж, щільні хуки та джеб, точність роботи – цей хлопець стає справжньою проблемою.

Махачов не найбільший легковаговик у лізі, але навіть напівважковаговики, які спарингували з ним, поважають його фізичну силу. Клінч з ним і будь-які дії на партері позбавляють суперника сили і впевненості в собі.

Слабкі сторони

Якщо порівнювати росіянина з найкращими нападаючими дивізіону, то, звісно, у нього ще достатньо прогалин у позиції. Комбінації, рухи - все це потребує вдосконалення, але близький до ідеального захист нівелює ці недоліки.

Поточна форма і готовність бійця

Ісламу лише 31 рік, він у найкращому стані, проте це не межа його фізичних можливостей. Серія з 11 перемог, останні 5 - дострокові, до того ж над такими суперниками як: Ден Хукер, Чарльз Олівейра, Тіаго Мойзес, Боббі Грін та іншими, коментарів не потребує. Махачов тільки виграв пояс, а вже отримав «бій мрії», з точки зору ЗМІ, точно. Тому в його вмотивованості та готовності до підкорення нових вершин не викликає ні найменшого сумніву.

Іслам Махачов проти Олександра Волкановського

Олександр Волкановський

Лідер UFC у напівлегкій вазі та P4P № 1 Олександр «Великий» був чемпіоном у 5 лігах ММА, перш ніж дебютувати в топ-промоушені. Він володів поясами одразу у двох вагових категоріях організації Рошамбо, у 66 кг став володарем поясів у AFC, PXC та Wollongong Wars. У Cage Conquest Волкановскі став чемпіоном у напівсередній вазі.

Серед іншого, займаючись греко-римською боротьбою, Олексій став чемпіоном країни на аматорському рівні. Він обійшов топ-проспектів, а потім і еліту дивізіону, усунувши зі свого шляху 2 чемпіонів - Хосе Альдо і Макса Холловея, і обійшовши ряд головних зірок промоушену, а деяких з них відверто декласував.

Сильні сторони

Волкановскі - єдиний боєць, який зміг переробити кардіотренажер - Холлоуей. У напружених поєдинках з розмінами та боротьбою він працює страшенно активно, а за останні 3 роки провів 4 поєдинки по 25 хвилин.

Алекс дуже добре володіє руками, але саме техніка кікбоксингу дає йому безмежні можливості для розробки планів знищення суперників. Майже 30% ударів Великого — це лоукіки різних типів, і сюди ми додаємо тонке відчуття дистанції з близьким до ідеального моментом.

Стійкість, рухливість, фізичні задатки і твердість характеру Волкановського допомагали йому виходити з найскладніших ситуацій. Важливо, що він вміє під час зустрічі перебудовувати схему гри, думати, оцінювати ситуацію і не здаватися до кінця.

Слабкі сторони

У напівлегкій вазі австралієць майже завжди мав менше суперників, не кажучи вже про перехід до 70 кг. Це і плюс (перевага в швидкості), і мінус, так як змагатися з великими хлопцями завжди важко. Крім того, Алекс ніколи раніше не бився з борцем вищого рівня. З грейферами та джетами – так, але вихід на новий рівень однозначно виявить багато недоліків у цьому аспекті.

Поточна форма і готовність бійця

Чемпіону 34 роки, і зараз він на тому етапі кар'єри, коли потрібно йти до банкротства. Серія з 22 перемог, низка божевільних битв із вищезгаданим Холловеєм, Браяном Ортегою, корейським Зомбі та Альдо дали зрозуміти, що Волкановскі особливий. На даний момент він знаходиться в кар'єрному положенні, де левова частка спортсменів починає знижуватися, чим і пояснюється рух до ризикованого протистояння з Махачовим. Як би там не було, стан Алекса вражає, він відпочиває з літа минулого року, спраглий нових викликів і абсолютно впевнений у своєму тріумфі.

Порівняльний аналіз

Перше, про що багато хто поспішає говорити в контексті цієї битви, - це антропометрія. Так, Ісламу в будь-якому випадку буде більше, хоча Волкановскі обіцяє битися з вагою 77-78 кг. Крім того, наш спортсмен на 10 см вищий, але розмах рук на 2 см більше у претендента, який в положенні стоячи помітно швидше і небезпечніше росіянина. І ми будемо відштовхуватися від тих моментів, в яких Олексій виглядає вигідніше Махачова: швидкість, робота ніг, удари ногами і бокс, витривалість, відсутність потреби в акліматизації, контроль дистанції та її відрив. Крім того, в захисті зі спини цей «малюк» буде цікавішим за багатьох, з ким Іслам мав справу в екстремальних боях.

Неможливо сперечатися з тим, що прірва в бойових навичках між ними більше, ніж в положенні стоячи - все, що буде стосуватися ближнього бою, звичайно, йде в скарбничку Махачова, а в моменти удару у нього теж щось є. відповісти австралійцю. Тому Великому важливо робити ставку на рухи і лоукіки, щоб загальмувати суперника і не дати йому шансу підійти ближче. Насправді, завдяки своїй швидкості та відсутності потреби їздити з великою вагою, Волкановський має хороші шанси перешкодити Ісламу розвинути миттєвий наступальний успіх.

Для того ж, у свою чергу, вигідніше завершити зустріч на землі до 3-го раунду, оскільки Іслам навряд чи зможе віддихатися і переробити Алекса. Навіть у бою з Олівейрою він знизив оберти після в'язкого тейкдауну до третьої п'ятихвилинки. Зволікати з Волкановським - небезпечна справа. І все ж потужність нашого спортсмена, його найбагатший технічний арсенал у партері та високий відсоток вдалих тейкдаунів із різноманітних положень мають стати ключовою перевагою у цій битві. Важливо лише, щоб російська гра не розтягувалася на велику відстань, інакше нас чекає один із наймасштабніших потрясінь за останні кілька років.

Іслам Махачов проти Олександра Волкановського Прогноз

Для ММА як виду спорту перемога Олександра в такому гучному поєдинку стала б потужним інструментом для реваншу та повороту на 180 градусів у розстановці сил у двох дивізіонах. Не дивлячись на цитати, майстерність Волкановського могла б реально, не намагаючись нікого інтригувати, стати проблемою для Махачова. Однак легендарна борцівська школа Абдулманапа Нурмагомедова і весь цей технічний арсенал за спиною Іслама підказують нам, що робити ставку на аутсайдера в цьому випадку занадто ризиковано.

Цілком імовірно, що сильні сторони Великого і рідні стіни допоможуть йому перетягнути боротьбу в 3-й сегмент, і в цьому випадку вибір позиції Тотал над 2.5 виглядає майже ідеальним. В іншому випадку перемога фаворита, особливо дострокова, може бути запасним планом. При співвідношенні сил 70 на 30 я віддам перевагу Махачову, але не сумніваюся, що Алекс зможе нас здивувати своєю грою. Встановіть додаток 1xbet app і зробіть ставку на фаворита!

Прогноз: Тотал понад 2,5 за раундами/Дострокова перемога Іслама Махачова

Та ж новина

Додати коментар

Залиште коментар для зворотного зв'язку

reload, if the code cannot be seen

Коментарі 0