Прогноз на бій Петр Ян – Мераб Двалішвілі

Після того, як Петр Ян виграв титул чемпіона UFC, йому обіцяли багато років правління в легшій вазі. Однак справи росіянина пішли не так добре, як хотілося б його вболівальникам, і тепер "Мерсіллес" доводиться боротися за місце в ТОП-3 ваговій категорії, а не розраховувати на чемпіонство.

На турнірі UFC Fight Night 221 він зустрінеться з грузинським борцем Мерабом Двалішвілі, який семимильними кроками піднімається в рейтинговій таблиці. Їхній бій відбудеться 12 березня в Лас-Вегасі і стане справжньою сутичкою стилів, де кожен має шанс на успіх.

Петр Ян проти Мераба Двалішвілі

Петро Ян

Другим номером топу є Петро, він як екс-чемпіон вийде в клітку фаворитом. За його плечима пояс ліги ASV і перемога в Гран-прі організації, звання майстра спорту з боксу і змішаних єдиноборств, а також синій пояс з BJJ.

У 2021 році Ян додав до своєї колекції тимчасовий пояс чемпіона UFC у легкій вазі, але не зміг вдруге підтвердити свій статус лідера. Тим не менш, навіть зараз його статистика включає гучні імена переможених ветеранів, а також фактичні вершини ваги.

Сильні сторони

У Петра повний порядок з технічним арсеналом в стійці, таймінгом, відчуттям дистанції та реакції. Він легко працює в динаміці, добре контратакує, а головне б'є не тільки руками, використовуючи всі доступні важелі впливу на суперника.

Часто сибіряку готують в Таїланді, але, незважаючи на це, вона дуже хороша в першому вигляді. Розмахи та повороти в муай-тай допомагають йому збивати суперників, а щільний партер і паунд разом із хорошим захистом від трюків дозволяють йому змагатися на партері з найнебезпечнішими партерістами в дивізіоні.

Незважаючи на амплуа такого собі «гопника», Петро - мислячий боєць, і значну частину свого часу в клітці він приділяє розвідці і оцінці реакції супротивника на його дії. Після цього, незалежно від кількості раундів, «Мерсілес» готовий нескінченними серіями тиснути на суперника, буквально не даючи йому дихнути.

Слабкі сторони

У двох останніх боях стратегія Яна, яка працювала багато років, відверто кажучи, провалилася. Він пізно включався в поєдинки, переставав своєчасно перехоплювати ініціативу, віддавати її супернику, навіть вичерпувався, хоча завжди славився кардіо. Проблеми з мотивацією чи фізичний занепад? Що буде з екс-чемпіоном, дізнаємося в наступному бою.

Поточна форма і готовність бійця

Петру всього 30 років, і зараз немає підстав вважати, що він стрімко почне втрачати позиції. Швидше за все, проблеми в екстремальних боях пов'язані з якимись психічними моментами. Три поразки в 5 матчах, дві від Алджамейна Стерлінга та одна від Шона О'Меллі, не змінюють того факту, що Ян впевнено переміг Хосе Альдо та Корі Сендхагена. Достатній час для підготовки та роботи над помилками має повернути «No Mercy» до попереднього стану.

Петр Ян – Мераб Двалішвілі

Мераб Двалішвілі

Мераб замикає трійку лідерів у найлегшій вазі. Заняття традиційною грузинською боротьбою, дзюдо (чорний пояс) і самбо дозволили йому впевнено виступати в категоріях до 61 і 66 кг. Спортсмен став чемпіоном ліги Ring of Combat і довгий час перебував у тіні.

Невдачі в двох дебютних боях під прапором UFC мало не залишили Двалішвілі без контракту, але він взяв себе в руки і видав шикарну серію перемог, розібравшись з низкою топових суперників. Швидкість прогресу рівня Мераба вражає і хочеться вірити, що він ще покаже себе в таборі еліти.

Сильні сторони

Техніка грузинського бійця повністю прив'язана до бою: рух назустріч противнику, передача, якій можуть передувати 2-3 розмашисті удари та утримання позицій. Періодично розбавляє його грунд-енд-паундом, однак тейкдаун-спам і позиційна боротьба біля сітки – фішки, за рахунок яких Мераб обеззброює опонентів.

Двалішвілі не потребує розвідки, розминки та іншої атрибутики - він відразу йде вперед, не боячись пошкоджень і втоми. До речі, на дистанції 3 раунди у нього ще не було проблем з кардіо.

Слабкі сторони

У минулому матчі з'ясувалося, що Мераб навіть при кутових підказках не вміє переходити на інші рейки. Він просто тисне, але якщо суперник захищається від передач, то нічого, крім сухого контролю біля воріт, не може запропонувати навіть без ударів.

Незважаючи на те, що Двалішвілі на вершині, його ударні здібності не зрівняються з основними нападниками регіональних ліг. Низька точність, передбачуваність і амплітуда ударів не дозволяють йому працювати в стійці, без змішування комбінацій з подальшими передачами. Хоча раз на рік палиця стріляє - Мораєс не дасть збрехати.

Поточна форма і готовність бійця

32-річний Мераб не брав участь у змаганнях із серпня 2022 року і зараз має 8 перемог. У цьому списку такі імена, як Хосе Альдо, Коді Стаманн, Марлон Мораес, Джон Додсон та інші сильні бійці. Двалішвілі поступово додає в свою боротьбу БЖД і грепплінг, але говорити про успіхи в цих напрямках поки рано - перемог в UFC сабмішнами він поки не отримував. Однак з ним доводиться рахуватися виключно завдяки його навикам на землі, адже він відмінно виконує свою роботу.

Порівняльний аналіз

В антропометричному аспекті між бійцями можна встановити рівність - за зростанням Ян випереджає на 3,5 см, за розмахом рук - Мераб, на 2,5 см. Власне, ці показники все одно не зіграли б великої ролі, враховуючи, що спортсмени небезпечні один для друга в абсолютно різних площинах. Очевидно, Двалішвілі навіть не наблизиться до поєдинку з Петром на руках і ногах - росіянин на кілька кроків перевершує його не тільки в самій техніці, але і в швидкості, а також в контролі дистанції.

Борцівські навички, а мова йде виключно про переклад і контроль на місцях, йдуть у скарбничку Мераба. Якщо йому вдасться збити Мерсілесса протягом усіх раундів, а особливо на початку, коли він набере обертів, цілком можливо, що судді віддадуть йому 3 раунди з 5, і це не перебільшення. Але Ян має дуже хороший захист від передач, і той же Альдо показав, що навіть не реагуючи жодним чином на захоплення (мається на увазі удари та контратаки), можна бути біля воріт, не отримуючи значних ушкоджень.

Менше половини збитків, здійснених грузинським бійцем, результативні. Він спамить їх, не залишаючи оперативного простору для свого візаві, але на відміну від свого бразильського колеги Петро точно огризне, тому що йому самому добре, коли він зверху, а зі спини легко захищається від підступів. Очевидно, цього разу Яну доведеться вступити в бій набагато раніше, і, хочеться вірити, що дистанція в 5 раундів зіграє йому на руку. Головне, щоб тейкдаун-спам не втомив його раніше часу, як це сталося в матчі-реванші з Альджамейн.

Прогноз Петра Яна проти Мераба Двалішвілі

Технічно і тактично Петро є сильнішим спортсменом, але після 2-х екстремальних виступів він залишив ряд питань, які змушують сумніватися у його безумовному успіху. Мераб дійсно може позбавити його можливості виступати навіть другим номером, але при цьому ми так і не побачили Двалішвілі в 4-му турі, де Ян так само розкриває свій потенціал.

Незважаючи на безліч «але», в тому, що чемпіонські п'ятихвилинки ми побачимо, практично немає сумнівів, оскільки дострокових фінішів в кар'єрі росіянина було дуже мало, а Двалішвілі взагалі не поступався достроково, хоча і потрапляв у нокдауни. Тому, перш за все, варто розглянути варіант ставки на тривалість зустрічі, починаючи від тоталу більше (3,5) і вище, а після ставки на фаворита, який, як було сказано вище, за всіма параметрами, крім сухий бій, виглядає краще. Встановіть додаток 1xbet app і зробіть ставку на фаворита!

Прогноз: Петр Ян / тотал більше (3,5) перемога за раундами.

Та ж новина

Додати коментар

Залиште коментар для зворотного зв'язку

reload, if the code cannot be seen

Коментарі 0