Фінляндія проти США. Чи зможуть фіни розпочати домашній турнір з перемоги?

Вже перший ігровий день Чемпіонату світу з хокею дарує вболівальникам гру двох фаворитів чемпіонату. Господарі турніру збірна Фінляндії 12 травня зіграють зі збірною США. Зустріч відбудеться на льоду арени Tampere Dec.

Наші експертні прогнози та аналіз Фінляндії проти США

Фінляндія

Збірна Фінляндії є найпрогресивнішою хокейною командою останніх років. Про це красномовно свідчать результати фінської збірної на великих міжнародних турнірах останнього часу. Олімпійське золото 2022 року, коли російські хокеїсти були обіграні у фіналі з рахунком 2:1. На останніх трьох чемпіонатах світу фіни тричі виходили у фінал, двічі взявши золото і один раз програвши у вирішальному матчі збірній Канади. У всіх цих турнірах збірну очолював Юкка Ялонен, який зараз знаходиться на тренерському містку національної збірної.

Судячи зі складу, команда Фінляндії цілком здатна повторити минулорічний успіх і знову стати першою на домашньому Чемпіонаті світу. Фіни зберегли кістяк чемпіонату, поповнивши склад кількома зірковими представниками НХЛ. Перш за все варто відзначити форварда Колорадо Мікко Рантанена з 55 забитими шайбами, який став третім бомбардиром регулярного сезону в НХЛ. Також з НХЛ прийшли форварди Каппанен, Какко, Армія і захисник Оллі М'ятта з Детройта. Напередодні старту Чемпіонату світу фіни взяли участь у традиційному етапі Євротуру – Чеських хокейних іграх. У турнірі чотирьох команд фіни несподівано посіли останнє місце, обігравши чехів з рахунком 3:2 і двічі поступившись 1:2 збірній Швейцарії та 3:4 шведам.

США

Американці на будь-якому хокейному турнірі вважаються тіньовим фаворитом, хоча в останні роки особливих досягнень північноамериканська команда не має. Максимум, чого досягла збірна США в 21 столітті на чемпіонатах світу – це бронзові медалі, остання з яких була в 2021 році. Рік тому американці були близькі до бронзи, але поступилися в півфіналі майбутнім чемпіонам і не змогли зібратися на матч за третє місце. Як наслідок, крупна поразка 4-8 від збірної Чехії та підсумкове четверте місце.

На майбутній чемпіонат світу американці їдуть у досить експериментальному складі, де ставка зроблена на молодих хокеїстів. Нинішній сезон у Студентській хокейній лізі провели одразу 8 хокеїстів, практично не маючи досвіду гри на дорослому рівні. З досвідчених хокеїстів варто відзначити форварда «Піттсбурга» Ніка Боніно та одного з кращих снайперів «Баффало» Алекса Так. Американці обійшлися без контрольних поєдинків, тому у Фінляндії зірково-смугасті зіграють практично з листа.

Фінляндія проти США

Статистика

Рік тому збірна Фінляндії була найкращою захисною командою на Чемпіонаті світу, пропускаючи в середньому 1,3 м’яча за гру та загалом 2 менше (1,5) 2,35. Дві команди зустрічалися одна з одною двічі під час минулорічного Чемпіонату світу, і обидва рази перемогла збірна Фінляндії. На груповому етапі фіни перемогли з рахунком 4:1, а потім знову перемогли американців у півфіналі, цього разу з рахунком 4:3.

Коефіцієнти від завантаження 1xbet

У найближчій грі букмекерська контора на боці збірної Фінляндії, пропонуючи на її перемогу в стартовій грі коефіцієнт 1,8. Можливий успіх американців в основний час можна прийняти за 3,85, варіант з нічиєю і подальшим овертаймом пропонує 1xbet з коефіцієнтом 4,2. Що стосується загальної результативності суперників, то тут котирування такі: Under (4.5) - 2.09, Over (4.5) - 1.73. Встановіть додаток 1xbet app і зробіть ставку на фаворита!

Прогноз підсумків гри

Беззаперечним фаворитом майбутнього матчу є збірна Фінляндії. Юкко Ялонен зберіг кістяк чемпіонської команди, додавши кілька серйозних хокеїстів з НХЛ. Збірна США – це така собі команда-загадка, чия талановита молодь може як забити, так і з тріском провалити на цьому турнірі. Наш прогноз – перемога збірної Фінляндії в основний час з коефіцієнтом 1,8.

Та ж новина

Додати коментар

Залиште коментар для зворотного зв'язку

reload, if the code cannot be seen

Коментарі 0