Швеція проти США. Хто стане першим у групі А?

Ключовий матч, з точки зору розподілу підсумкових місць, відбудеться 23 травня в Тампере. На лід місцевої арени "Тампере Дек" вийдуть хокеїсти збірних Швеції та США.

Наші експертні прогнози та аналіз матчу Швеція проти США

Швеція

11-разовий чемпіон світу, збірна Швеції знову прибула на головний турнір року в якості одного з головних фаворитів. Минулорічна невдача, інакше неможливо оцінити виліт Тре Крунура вже у чвертьфіналі, коштувала його місця головному тренеру національної збірної – Йохану Гарпенлеву. Його замінив Сем Халлам, з яким збірна Швеції впевнено пройшла всі чотири етапи Єврохокейтуру, достроково оформивши власну перемогу в престижному турнірі.

Нинішній чемпіонат світу для шведів поки складається добре. Скандинави вже вийшли в плей-офф, зберігаючи відмінні шанси на підсумкове перше місце в груповому етапі. У шведів найкращий захист на турнірі, у п'яти зіграних матчах Тре Крунур пропустив лише два голи, тричі зумівши зіграти на нуль. Єдине втрачене очко шведами було в матчі проти господарів турніру збірної Фінляндії. В основний час була нічия 1:1, але в післяматчевій серії шведи виявилися сильнішими за своїх географічних сусідів.

США

Американська збірна не особливо блищить на великих міжнародних турнірах, зумівши в 21 столітті взяти лише кілька бронзових медалей. Збірна США була близька до бронзи і минулого року, але після провалу в півфіналі в матчі проти збірної Фінляндії американці відверто розвалилися у втішному фіналі, крупно поступившись чехам з рахунком 4:8.

Перед початком турніру від американської збірної не чекали особливого. Досить молодий склад, відсутність зіркових гравців, велика кількість хокеїстів зі студентської ліги – особливих передумов для лідерства в групі не було. Проте вже у стартовій грі чемпіонату американці влаштували сенсацію, зумівши обіграти чинного чемпіона світу та за сумісництвом господиню турніру – збірну Фінляндії. Перемога з рахунком 4:1 стала своєрідною точкою відліку, потім американці здобули ще чотири перемоги поспіль, по черзі обігравши збірні Угорщини 7:1, Німеччини 3:2, Австрії 4:1 і Данії 3:0. Тепер збірна США одноосібно посідає перше місце в групі А, випереджаючи на одне очко другу команду Швеції.

Швеція проти США

Статистика

В останніх п'яти очних матчах цих команд на Чемпіонаті світу чотири рази суперники разом забили більше п'яти голів у сумарному овер (5,5) матчі 2,14. Рік тому ці команди також зустрічалися на груповому етапі і той матч не виявив переможця в основний час. Нічия 2:2, а в основний час кожна з команд вела в рахунку. Розв'язка настала на п'ятій хвилині овертайму, коли точний удар Адама Годетта приніс перемогу американській збірній. Всього в 21 столітті на великих міжнародних турнірах збірні Швеції та США зустрічалися 12 разів і поки серйозну перевагу за кількістю здобутих перемог мають шведи, у скандинавів 9 перемог, а у американців перемогли лише три матчі.

Коефіцієнти від завантаження 1xbet

Статистика особистих зустрічей не оминула увагою букмекерську контору, а роль фаворита у найближчій грі відіграє саме збірна Швеції. Коефіцієнт на перемогу шведів в основний час становить 1,97, тоді як можливий успіх північноамериканського складу оцінюється в 3,05. Варіант із нічиєю та подальшим овертаймом можна прийняти за 4,8. Що стосується очікуваної продуктивності, то тут 1xbet пропонує такі котирування: тотал більше (5,5) - 2,14, тотал менше (5,5) - 1,71. Встановіть додаток 1xbet app і зробіть ставку на фаворита!

Прогноз підсумків гри

На кону – підсумкове перше місце в групі А, яке дозволить або збірній Латвії, або збірній Словаччини вийти до чвертьфіналу. У разі поразки велика ймовірність потрапити на збірну Канади, що явно не входить у плани жодної з команд. Сильною стороною обох команд на цьому турнірі є гра в обороні (всього 7 пропущених м'ячів на двох), тому очікувати великої кількості голів від майбутньої гри навряд чи варто. Нас чекає обережна гра, де обидві команди в першу чергу намагатимуться зіграти надійно в обороні. Наш прогноз - Загальна кількість забитих голів менше 5,5 з коефіцієнтом 1,71.

Та ж новина

Додати коментар

Залиште коментар для зворотного зв'язку

reload, if the code cannot be seen

Коментарі 0