Канада проти Латвії. Хто стане першим фіналістом Чемпіонату світу?

Фінський Тампере стане місцем проведення першого півфіналу Чемпіонату світу з хокею 2023 року. На лід арени Tampere Dec вийдуть хокеїсти збірних Канади та Латвії. Зустріч відбудеться 27 травня.

Наші експертні прогнози та аналіз матчу Канада проти Латвії

Канада

Канадці продовжують залишатися найтитулованішою хокейною силою планети, зібравши за всю історію чемпіонатів світу 52 комплекти медалей, у тому числі 27 золотих. Перспектива 28 разів стати чемпіонами до початку цього турніру була дещо туманною, швидше за сформованою традицією експерти зараховували канадців до фаворитів чемпіонату. Це пов’язано зі складом команди, яку «Кленові листи» привезли до Європи. Без зірок, з явним ухилом на силовий хокей, канадці ризикнули завершити чемпіонат досить рано.

Ігри групового етапу певною мірою підтвердили ці побоювання. Незважаючи на підсумкове друге місце в групі В, канадці не вразили своєю грою, примудрившись поступитися не лише досить потужній збірній Швейцарії, а й вічним аутсайдерам з Норвегії. У чвертьфіналі канадці потрапили до господаря турніру – збірної Фінляндії, де явним фаворитом були фіни. Тим не менш, канадці провели майже ідеальну боротьбу, зумівши взяти повноцінний реванш за торішню поразку у фіналі Чемпіонату світу. Переконлива перемога 4:1 з шайбою Тоффолі в порожні ворота виводить канадців до півфіналу чемпіонату.

Латвія

Якщо для канадців вихід до півфіналу – звичайна справа, то латвійці вже творять історію, вперше з часів участі збірної в чемпіонатах світу, зумівши пробитися до четвірки кращих. Рік тому латвійці залишилися поза плей-офф, завершивши груповий етап на п'ятому місці. Особливих передумов для якісного стрибка вгору не було, склад залишився практично тим самим, лідери збірної стали ще на рік старшими.

Тим не менш, саме ветерани команди витягнули збірну Латвії в плей-офф. Брати Букарци, Даугавіньш, Індрашіс і єдиний представник НХЛ Рудольфс Балцерс привели збірну Латвії до перших в історії медалей чемпіонату світу. Ключовою для латвійців стала перемога в останній ігровий день групового етапу над швейцарцями. У разі поразки латвійці залишилися п'ятими, але, обігравши невмотивованих швейцарців, підопічні Харійса Вітолінса пройшли до чвертьфіналу, де створили поки що головну сенсацію чемпіонату. Шведи домінували весь матч, майже втричі перевершували латвійців за ударами по воротах, але в підсумку сенсаційно поступилися з рахунком 1:3. У збірної Латвії голи відзначилися Лохмеліс, Індрашіс і Якс.

Канада проти Латвії

Статистика

Два тижні тому ці команди зустрічалися на початку чемпіонату, і латвійці жодного разу не змогли засмутити збірну Канади. Вони залишили лід із нульовим забитим голом (індивідуальний загальний результат 2 відповідно до пар(1,5) – 1,88). Гра завершилася переконливою перемогою канадців з рахунком 6:0. Для канадців ця перемога 11-та за весь час протистояння з латвійцями на чемпіонатах світу. Збірна Латвії має набагато скромніший переможний перелік, єдиний успіх якої був досягнутий два роки тому, коли вони перемогли збірну Північної Америки з рахунком 2:0.

Коефіцієнти від завантаження 1xbet

Букмекери однозначно на боці канадців, виставляючи на перемогу основоположників хокею в основний час коефіцієнт 1,4. Варіант із черговою сенсацією на тлі перемоги збірної Латвії можна взяти з коефіцієнтом 6,4. Можлива нічия з подальшим овертаймом – 5,8. Що стосується очікуваної продуктивності, то тут 1xbet пропонує такі котирування: тотал більше (5.5) - 2.26, тотал менше (5.5) - 1.64. Встановіть додаток 1xbet app і зробіть ставку на фаворита!

Прогноз підсумків гри

Єдиний шанс для збірної Латвії в цій грі – зіграти максимально надійно в захисті. У півфіналі повториться варіант матчу зі шведами, де латвійці, граючи з яскраво вираженим другим номером, зуміли обіграти фаворита. Канадці заб'ють свої голи, але навряд чи цього разу їх буде багато. Наш прогноз: індивідуальний тотал Канади менше 3,5 з коефіцієнтом 1,81.

Та ж новина

Додати коментар

Залиште коментар для зворотного зв'язку

reload, if the code cannot be seen

Коментарі 0