Прогноз бою Жаірзіньо Розенструйк – Жайлтон Алмейда

У середині травня UFC вирушить до Північної Кароліни на UFCFight Night 224 (на ABC 4), який очолить топ-важковаговики Жаірзіньо Розенструйк і Жайлтон Алмейда. Таке зіткнення нового покоління ниток, з уже відбулися, якщо це стосується кар'єри суринамця.

Для бразильця цей поєдинок – чудова можливість підскочити на кілька сходинок у рейтингу та увійти до першої десятки, тому 14 травня на кону буде майбутнє хлопців в еліті дивізіону. Чи достатньо майстерності Розенструйка, щоб зупинити південноамериканську фінішну машину?

Jairzinho Rozenstruik проти Zhailton Almeida

Жаірзіньо Розенструйк

Суринамський «Великий хлопець» має за плечима понад 80 боїв з кікбоксингу, з низкою престижних титулів, зароблених на турнірах WLF, Superkombat WGP і подібних змаганнях. На даний момент він знаходиться на 9 рядку рейтингу суперважкої ваги UFC. На початку своєї кар'єри у вищій лізі Жаірзіньо виглядав страхітливо, не тільки розриваючи губи любителям конини, але й розсипаючи кристал із щелепи Орловського на полотно всього за 29 секунд. Лише після короткої повітряної терапії від млинів Нганну справи Розенструйка пішли на спад.

Сильні сторони

Основна перевага Rozenstruik - хороший технічний арсенал і можливість виходити на ударні позиції, зберігаючи нокаутуючу силу, на всій дистанції бою. Він сильно і швидко кидається ногами, б'є під кутами, які не прийняті в звичайних залах, а крім того, швидко вступає в бій, завдяки чому зібрав багату колекцію ранніх добивань.

Слабкі сторони

З 2019 року, як тільки Жаірзіньо прийшов в UFC, він не досяг нульового прогресу в плані навичок боротьби. Майже повне нерозуміння роботи зі спини трохи прикривається непоганим захистом від тейкдаунів і трюків, але, ні в позиційній боротьбі, ні тим більше в грепплінгу і БЖД у нього це не виходило зовсім. Крім того, що не є нормальним для кікбоксера з таким стажем, у "Біг Боя" серйозні проблеми з низько опущеними руками та реакцією - він забагато пропускає.

Поточна форма і готовність бійця

35 років - ми не помітили, як Жаірзіньо перетворився з багатообіцяючого супертяжа в зрілого воротаря, з дуже туманним майбутнім у вищій лізі. Три поразки в п'яти боях, причому в поєдинках з тими, хто міг стати його путівкою в ТОП-5: Олександром Волковим, Кертісом Блейдесом і Сирілом Ганом, дали зрозуміти, що він не пробиватиметься в число привілейованих бійців суперважкої ваги. Повільний Аугусто Сакаї та поліцейський з ММА Кріс Докас зміг затримати, але відсутність прогресу та зламана щелепа навряд чи допоможуть Rozenstruik перезавантажитися та почати стабільно перемагати.

Жаірзіньо Розенструйк – Жайлтон Алмейда

Жайлтон Алмейда

Боєць на прізвисько "Мальхадіньо", тобто "м'язистий", посідає 12-й рядок рейтингу. Це унікальний спортсмен, який змагається у 4-х різних вагових категоріях (від 77 до 93+ кг), має чудові боксерські навики та чорний пояс з BJJ. Жайлтон був чемпіоном двох регіональних ліг, здобув перемогу в Dana White Contender's Series, а на цьому етапі професійної кар'єри не програє вже 5-й рік поспіль.

Сильні сторони

Алмейда не з тих, хто любить експериментувати. У стійці б'є лише головою, рідко перемикаючись на інші поверхи, прагне розібрати суперника на нульовому поверсі, де йому найкраще. Як тільки бразилець вилазить на суперника, його шиплячий граунд і паунд, а потім задній чок (корона бійця) не залишає шансів для маневрів для ударів у відповідь суперника. До речі, всі 18 перемог у кар'єрі Жайлтона є достроковими.

Слабкі сторони

Щоб зрівнятися зі своїми колегами, Алмейда не має хорошого захисту від тейкдауну, і поки що лише найкращі спортсмени перевіряли його на руках. Бразилець діє відкрито і сміливо, але в будь-якому випадку це оголить його слабкі місця, як тільки він зіткнеться з більш досвідченим колегою.

Поточна форма і готовність бійця

Жайлтону 31 рік, і зараз він має переможну серію з 13 перемог, як уже згадувалося вище – усі достроково. У послужному списку "М'язистих" вже є такі імена, як Шаміль Абдурахімов, Паркер Портер, Антон Туркаж і Данило Маркес. Незважаючи на вражаючу форму і темпи зростання, саме майбутній бій стане вирішальним для Алмейди. Так, одного разу він був нокаутований вже за 16 секунд, що грає на руку Розенструйку. Але сумніватися у фізичному стані та мотивації цього спортсмена не доводиться.

Порівняльний аналіз

У цій парі Жайлтон виглядає цікавіше в плані антропометрії - 5 см зросту і всього 2 см в розмаху рук доповнюються його вагою. Справа в тому, що 105-106-кілограмовий бразилець виглядає в рази краще 118-кілограмового суринамця (особливо за ефективною м'язовою масою), тому в плані рухливості і швидкості він однозначно перевершить Big Boy. На трибуні варто віддати перевагу Жаірзіньо, адже роки, проведені на рингу, і пристрасть до швидких нокаутів повинні переважити те, на що робить ставку Алмейда, робота над руками, передбачувані удари по голові, і нічого більше.

Але в кіосках ситуація зворотна - тут в кожному з аспектів представник Південної Америки виглядає краще. Однак суринамський боєць зупиняє 3/4 своїх тейкдаунів, тому перш ніж наблизитися до нього і збити його з ніг, Жайлтону доведеться бути обережним, щоб не нарватися на контратаку. Власне, ми бачимо, як нокаут руками Розенструйка KO 3.66, так і фініш на партері у виконанні Алмейди Сабмішн 1.26, і тут зрозуміло лише одне – 5 раундів по 5 хвилин для них забагато. Шанси на перемогу, звичайно, вищі у молодшого і не зламаного бразильця, але досвідченого форварда не можна скидати з рахунків.

Жаірзіньо Розенструйк проти Жайлтона Алмейди. Прогноз

За всю кар'єру Жаірзіньо лише тричі досягав суддівського рішення в своїх поєдинках (2 рази в програних поєдинках), а Жайлтон - один раз, також коли програв супернику. У всіх інших випадках обидва посилали опозицію до Морфея для консультації будь-якими доступними засобами. Тому в сутичці таких небезпечних фінішерів вибрати конкретного переможця – великий ризик.

В цьому випадку ідеальними будуть ставки на тотал раундів, і складно буде помилитися, вибравши навіть варіант Менше (1,5) по раундах, не кажучи вже про Менше (2,5) і 4,5 позиції. Також можна розглянути будь-які варіанти дострокового завершення зустрічі будь-яким із бійців. І лише в останню чергу я б визначив переможцем фаворита – Алмейду, який завдяки високому рівню партеру здатний перемогти Розенструйк. Встановіть Додаток 1xbet app і зробіть ставку на фаворита!

Прогноз: менше (1,5) у раундах і вище / перемога Жайлтона Алмейди

Та ж новина

Додати коментар

Залиште коментар для зворотного зв'язку

reload, if the code cannot be seen

Коментарі 0