Прогноз на бій Абубакар Нурмагомедов проти Елісеу Залескі дос Сантос

Російський напівсередньоваговик Абубакар Нурмагомедов настільки рідко з'являвся в октагоні UFC, що багато хто почав забувати про його існування в складі ліги. Вийшовши на переможний шлях, він, мабуть, поступово набирає обертів і вже 4 червня на турнірі UFC on ESPN 46 зіткнеться з бразильським панчером Елісеу Залескі дос Сантосом. Зустріч обіцяє бути дуже цікавою, враховуючи стилі бійців, які дають їм майже рівні шанси на перемогу. Але чи так це насправді?

Абубакар Нурмагомедов проти Елісеу Залескі дос Сантуш

Абубакар Нурмагомедов

Спортсмен виходить лише в 4-му бою в UFC (2-1), до того зробивши кар'єру в популярному промоушені WSOF. Абубакар володів титулом чемпіона Росії з бойового самбо, а також увійшов до трійки лідерів на чемпіонаті світу. Крім того, у 2018 році Нурмагомедов був учасником Гран-прі ПФЛ, але травма не дала йому пройти далі чвертьфіналу.

Сильні сторони

Абубакар отримує більшість дивідендів з близької відстані та на землі. Він вміло зустрічає атакуючу опозицію зустрічними передачами в корпус, добре захищається від тейкдаунів, а також непогано показує себе в партері. Це гідний універсал, останнім часом демонструє певний прогрес, якого від нього давно чекали.

Слабкі сторони

Незважаючи на свій вік, Нурмагомедов поки не може похвалитися боями з топовими суперниками, а відсутність такого досвіду яскраво відображається на помилках, які він допускає. Помітні дірки в стійці, помилки в боротьбі з навичками партнерів, а також упущення в підготовці - випадкові просідання кардіо, неодноразово приводили його в дуже небезпечні ситуації. Але над усім цим він активно працює.

Поточна форма і готовність бійця

Абубакару 33 роки, і він перебуває в серії з двох перемог із результатом 3-1-1 в останніх матчах. Давид Завада став єдиним, хто завершив його за останні 5 років у спорті, а з Бояном Величковічем вони звели бій до нічиєї. Перемоги над Джонатамом Вестіном, Джаредом Гуденом і Гаджі Омаргаджиєвим, знову ж таки, лише підтверджують той факт, що Нурмагомедов сильно затягнувся з просуванням по рейтингах. Однак близько 7 місяців відновлення і підготовки повинні зіграти йому на руку, в бою зі старшим колегою, після простою.

Абубакар Нурмагомедов проти Елісеу Залескі дос Сантос

Елісеу Залескі душ Сантуш

Незважаючи на те, що він не є найвідомішим, Елізе вже вісім років виступає під егідою UFC, маючи за плечима 12 боїв. Бразилець був чемпіоном домашнього промоушену Jungle Fight, став фіналістом турніру Smash Fight, а також має чорний пояс з BJJ та капоейри. Однак дос Сантос бере за основу тайський бокс, завдяки чому неодноразово здобував красиві перемоги з добиваннями.

Сильні сторони

Єлісеу дуже добре виступає на середній-ближній дистанції в роботі першого номера. Він не соромиться йти на розміни, пресингувати суперника, ломити в клінчах, а також фінти. Стрибки на колінах, вертушки та інші сюрпризи – не рідкість у його виконанні. Бразилець добре справляється з побитими суперниками і на партері, оскільки його BJJ знаходиться на дуже солідному рівні.

Слабкі сторони

Класичною проблемою хвилювання є великий брак у тейкдаунах, який також переслідує Залескі дос Сантоса. За статистикою, лише 15% усіх спроб збити двійники виявляються успішними. Та й щодо захисту до нього теж є питання, хоча більшою мірою пропущені удари він приймає на себе в запалі атаки, слідуючи за противником, опустивши руки.

Поточна форма і готовність бійця

Елізе – віковий спортсмен, йому вже 36 років, і останні 19 місяців він не виходив в октагон. Такий простой точно позначиться на його стані, хоча в останніх п'яти матчах він має позитивний рахунок 3-2. Він поступався впевненим середнякам, таким як Лі Цзінлян і Муслім Саліхов, але зумів рішеннями і навіть прийомами подолати Кертіса Міллендера, Олексія Кунченка і Бенуа Сен-Дені. Однак рівень його протидії, а також відсутність даних про його поточний стан здоров'я не вселяють надії на його повернення.

Порівняльний аналіз

В антропометрії у бійців повний паритет – 180 см зросту та 185 см розмаху рук в обох. Але, на жаль, про таку ж рівність у навичках говорити не вийде. Основа Елізе - ударна техніка, а в стійці він на пару кроків краще Абубакара, до того ж діє набагато агресивніше, використовуючи найширший спектр всіляких прийомів. Що примітно, він пробиває лише 61% від загальної кількості ударів головою, тому росіянину доведеться дуже важко, відволікаючись на захист усіх поверхів, особливо під час зближень. Гідною відповіддю на все це є контроль на партері, і у Нурмагомедова є варіанти, як перетягнути бразильця в партер.

Дос Сантос часто йде на ворога, практично не думаючи про захист, а відкриті ноги і корпус - головна мета Абубакара. Він миттєво змінює рівень атаки, йде на тейкдаун, після чого розвиває успіх, покращує свою позицію і починає ламати противника. Йому буде непросто впоратися з BJJ Elizeu, але це набагато краще, ніж намагатися змагатися з ним у ударі. Цілком імовірно, що ці взаємовиключні переваги бійців затягнуть зустріч, і вона перейде в 3-й раунд овертайму (2.5) 1.45, де головну роль гратимуть найпростіший Залеський і гідний функціонал Нурмагомедова. Тож, якщо Абубакар не вирішить зіграти нападаючого, у нього набагато більше шансів пригальмувати, а потім і розібрати суперника у 2-му та 3-му сегментах, схиливши суддів на свою користь.

Абубакар Нурмагомедов проти Елісеу Залескі дос Сантос Прогноз

Спостерігаючи за кар'єрою бразильського спортсмена, можна виділити одну закономірність: зі збільшенням рівня протистояння у нього було менше шансів на дострокову перемогу. Натомість Нурмагомедов здобув перемогу фінішним нокаутом ще у 2016 році. Якщо втретє повернутися до простою Елізеу, можна зробити поправку на те, що після серії потужних атак з його боку темп зустріч значно впаде, а наступні сегменти відкриють хороші перспективи для Абубакара.

Я б не очікував дострокової перемоги однієї зі сторін, тому що обидва бійці наполегливі і програвали лише в тих боях, де допускали грубі помилки. При цьому Нурмагомедов отримує можливість здобути 3 перемоги поспіль, і почати дивитися в бік ТОП-15, а Залескі дос Сантос - повернутися з гучною перемогою, тому ні той, ні інший не поспішатимуть йти до кінця. -в, намагаючись відірвати супернику голову. Набагато ймовірніший результат: рішення арбітра, або перемога однієї зі сторін у кінцівці зустрічі, а шансів на це у Абубакара набагато більше. Встановіть додаток 1xbet app і зробіть ставку на фаворита!

Прогноз: Тотал більше (2,5) за раундами / Перемога Абубакара Нурмагомедова

Та ж новина

Додати коментар

Залиште коментар для зворотного зв'язку

reload, if the code cannot be seen

Коментарі 0