Прогноз на бій Чарльз Олівейра проти Бенейла Даріуша

Незважаючи на те, що головним поєдинком є UFC 289, це одна з головних подій, яка приверне всю увагу публіки. Поєдинок між екс-чемпіоном Чарльзом Олівейрою та володарем однієї з найдовших переможних серій у дивізіоні Бенейлом Даріушем носить претендентський характер і визначить наступного суперника Іслама Махачова. Вранці 11 червня ми станемо свідками сутички справжніх топів легкої ваги, у кожного з яких є трюк, щоб подолати суперника. Тож хто з них отримає естафету в нинішній боротьбі за титул?

Чарльз Олівейра проти Бенейла Даріуша

Чарльз Олівейра

"do Bronx" - заслужений перший номер у дивізіоні та один із найнебезпечніших джитерів у просуванні, носить чорний пояс 3-го ступеня. Він також має титул чемпіона світу з BJJ, був 2-м у Кубку світу, а також виграв Гран-прі Predator FC. У нього незліченна кількість бонусів за кращі сабмішни, побиті рекорди UFC за кількістю перемог цим методом, але бувають і неодноразові провали на зважуваннях. Власне, саме через це він перестав бути чемпіоном.

Сильні сторони

Головний козир, за допомогою якого Олівейра змушує суперника помилятися, — нестримний тиск на старті. Він сміливо йде вперед, наносячи різноманітні удари, адже з тайським боксом у бразильця все добре. Миттєві двійки поступаються місцем клінчу, де лікті та коліна завжди знаходять свою ціль. Що ж, рівних Чарльзу в кіосках знайти важко - різноманітність виконуваних ним трюків виглядає лякаюче.

Слабкі сторони

Вищезазначені переваги значно підриваються постійною обороною Олівейри. Ймовірно, ви не знайдете бійців у легкій вазі, які так часто потрапляють у нокдаун, а потім повертаються, намагаючись загладити провину. Сюди ж відносимо дуже дивні дії Чарльза у вигляді необдуманих випадів або раптових перепалок, з яких він не бере абсолютно ніяких плюсів. Простіше кажучи, з бойовим IQ і аналізом ситуації у нього явно є недоліки.

Поточна форма і готовність бійця

Олівейрі 33 роки, і зараз можна констатувати, що він показав пік своїх фізичних і технічних можливостей. Пройшовши серію з 11 перемог, причому над Гетжі, Пуар'є і Чендлером, а не в звичайних перспективах, він примудрився поступитися Махачову, вирішивши розбити його в стрибку на коліно, взагалі не прикриваючи голову. Що це, якщо не дурість? Однак його бойовий арсенал і досвід все ще здатні поставити в скрутне становище левову частку топового легковаговика.

Чарльз Олівейра проти Бенейла Даріуша

Бенейл Даріуш

Ірансько-американський боєць знаходиться на 4-му рядку в рейтингу легкої ваги. Він об'єднує дві школи бойових мистецтв: BJJ (чорний пояс) і Muay Thai (також чорний пояс). До речі, Бенейл тричі ставав чемпіоном світу з джиу-джитсу у категорії до 82 кг, не враховуючи срібла та бронзи тих же змагань, а також був чемпіоном промоушену MMA RITC, що базується в Каліфорнії.

Сильні сторони

Даріуш — терплячий контрпанчер із хорошою базою ударів ногами, впевненою боротьбою та грепплінгом. Витривалість і витривалість допомагають йому пережити найважчі моменти бою, а потім поєднувати свої фірмові джеби, удари зверху й аперкоти, поєднуючи це з ударами в тіло. Завершує список достоїнств спортсмена відмінний захист від тейкдаунів.

Слабкі сторони

Говорячи про вміння виживати в складних ситуаціях, варто відзначити, що Бенейл потрапляє в них через частий застій, відсутність роботи ніг і вичікувальну тактику. Глуха захист, часом, змушує його приймати непотрібні удари. Плюс не найвища результативність у передачах породжує потребу напружуватись біля воріт, хоча з клінчами у Даріуша повний порядок.

Поточна форма і готовність бійця

Бенейлу 34 роки і, мабуть, він таки дійшов до фінішу. Вісім перемог поспіль, останню з яких здобув Матеуш Гамрот, вивели його на позицію одного з головних претендентів. Перед цим американець без проблем розібрав Тоні Фергюсона, бажаючи відірвати йому ногу на домашньому шашлику, переміг Дієго Феррейру та Скотта Хольцмана. Даріуш досяг вершини своїх можливостей, але ще треба попрацювати на стійці – там чимало прогалин. В іншому випадку його звели з екс-чемпіоном майже в ідеальний момент.

Порівняльний аналіз

У порівнянні антропометричних показників віддамо перевагу Олівейрі – його довжина руки на 5 см довша, ніж у Даріуша. Враховуючи, що в положенні стоячи бразилець не тільки агресивніший, але й різноманітніший, за умови, що Бенейл часто виступає другим номером, можна не сумніватися, що екс-чемпіон займе перші 5-7 хвилин зустрічі. . І в клінчі, і на дистанції він виглядає кращим, однак можна бути впевненим, що Чарльз хоч раз вийде на канвас після контратак свого візаві (якщо БК дасть на це лінію, то варто розглядати цей варіант) .

На партері нас чекає рівна і напружена боротьба, тому що Бенейл краще контролюється, на що Олівейра відповість йому своєю спритністю і постійними погрозами сабмішнів. Дійсно, ініціатором передач у ноги повинен бути Чарльз, оскільки в цьому аспекті він має вищі показники, але розбір оборони суперника навряд чи дозволить йому бути на висоті, не втративши величезної сили. Що він говорить? Про затяжний характер бою тотал понад (1,5) 1,78, тому ставки на тривалість зустрічі мають найкращі шанси на залишення.

Чарльз Олівейра проти Бенейла Даріуша. Прогноз

На перший погляд Чарльз виглядає навіть кращим як переможець. Його стійка більш різноманітна, а в партері він не гірший за суперника – навіть більш досвідчений і руйнівний, якщо брати за кількістю перемог на подачі. Але якесь безвідповідальне ставлення Олівейри до оборонних дій і неприпустимо часті, грубі помилки не дозволяють вважати його явним лідером для вибору переможця.

Бенейл, хоч і більш «дерев’яний», теж довго чекає шансу для атаки, що не найкраща ідея в межах 3-х раундів, працює стабільніше і не кидається в нокдауни від усіх, кого зустрічає. Тому стартовий пресинг бразильця буде досвідченим, а коли зустріч вийде за екватор, Даріуш просто зобов'язаний активізуватися, і його атакувальні дії, на і без того провислого Олівейру, набудуть зовсім іншої ваги. Встановіть додаток 1xbet app і зробіть ставку на фаворита!

Прогноз: тотал більше (1,5) за раундами / Перемога Бенейла Даріуша

Та ж новина

Додати коментар

Залиште коментар для зворотного зв'язку

reload, if the code cannot be seen

Коментарі 0