Канада проти Німеччини. Хто забере золото чемпіонату світу?

У неділю, 28 травня, відбудеться фінальний матч Чемпіонату світу з хокею. Фінський Тампере стане місцем проведення фінального матчу між Канадою та Німеччиною.

Наші експертні прогнози та аналіз матчу Канада проти Німеччини

Канада

Збірна Канади вчетверте поспіль виходить у фінал чемпіонату світу. Але якщо в попередні три рази в боротьбі за золото канадцям протистояли фіни, то тепер суперник новий - збірна Німеччини. Попередні фінали пройшли для збірної Північної Америки з перемінним успіхом. У 2019 році була поразка 1:3, потім канадці взяли повний реванш, потіснивши фінів в овертаймі з рахунком 3:2. Рік тому канадці знову задовольнялися сріблом, при неоднозначному суддівстві поступившись тим же фінам з рахунком 3:4. Тепер фіни вже не на шляху, тому обіграти залишилося лише збірну Німеччини.

По ходу групового етапу канадці відверто не вразили, здобувши лише одну яскраву перемогу над командою Латвії з рахунком 6:0. При цьому було дві поразки з однаковим рахунком 2-3. І якщо в грі з потужною швейцарською командою очікувалася осічка, то конфуз з норвежцями вдарив по гордості канадських хокеїстів. Канадці перевтілилися в плей-офф, перемігши в чвертьфіналі головного суперника останніх років збірну Фінляндії з рахунком 4:1. У півфіналі пройшла збірна Латвії, а канадці двічі поступалися з рахунком 0-1 і 1-2, але в підсумку перемогли з рахунком 4-2.

Німеччина

Це історичний момент для німецького хокею. Майже століття тому, у 1930 році, збірна Німеччини востаннє грала у фіналі чемпіонату світу. Цікаво, що канадські хокеїсти також були суперниками німців і той матч завершився з рахунком 6:1 на користь збірної Канади. Якщо залишити осторонь чемпіонат світу, то тут варто звернути увагу на Олімпіаду-2018, де збірна Німеччини була за крок від золота, але поступилася збірній Росії в овертаймі.

Старт нинішнього чемпіонату німецька команда відверто провалила. Три поразки поспіль відкинули німців на дно турнірної таблиці з туманними перспективами на вихід у плей-офф. Однак після цього послідувала серія з чотирьох перемог поспіль, яка дозволила збірній Німеччини посісти четверте місце в групі. І в чвертьфіналі, і в півфіналі збірна Німеччини не була фаворитом, але спочатку сенсаційно обіграла збірну Швейцарії з рахунком 3:1, а потім здобула вольову перемогу в півфіналі над збірною США. Програючи 0:2, німецькі хокеїсти зрівняли рахунок у першому періоді, але потім знову поступилися. Німців врятував Небельс, який на 59-й хвилині зрівняв рахунок. А переможний гол в овертаймі забив Фредерік Тіффельс, який у цьому матчі забив два голи.

Канада проти Німеччини

Статистика

Німеччина забила принаймні три голи за гру в останніх шести іграх чемпіонату, включаючи два в плей-офф (індивідуальний тотал 2 більше (2,5) – 2,7). Канада має середню ефективність 3,5 шайби за гру на цих чемпіонатах (індивідуальна сума 1 овер (3) – 2,02). Минулого року ці дві команди зустрілися на груповому етапі та перемогли своїх канадських колег з рахунком 5-3. За останні 10 років Німеччина обіграла канадців на чемпіонатах світу лише один раз. Це було у 2021 році, коли Німеччина перемогла Канаду з рахунком 3:1 на груповому етапі.

Коефіцієнти від завантаження 1xbet

Цілком очікувано, на думку букмекера, у канадців значно більше шансів на перемогу в основний час. Перемога збірної Канади в основний час пропонується з коефіцієнтом 1,72, а можливий успіх збірної Німеччини можна прийняти за 3,8. Варіант з овертаймом після нічиєї в основний час — 5. Досить цікаві котирування букмекерської контори 1xbet щодо загальної ефективності команд: тотал овер (5,5) — 2,34, тотал менше (5,5) — 1,6. Встановіть додаток 1xbet app і зробіть ставку на фаворита!

Прогноз підсумків гри

При явних доказах остаточного фаворита не варто скидати з рахунків збірну Німеччини. Поступово додаючи в ході турніру, німці підійшли до вирішального матчу з відмінною статистикою, в першу чергу це стосується атаки. Також канадці традиційно роблять ставку на атаку, вважаючи за краще виступати першим номером у кожному матчі. При цьому захист обох команд далеко не безгрішний, тож фінал має вийти результативним. Наш прогноз: Тотал понад 4,5 з коефіцієнтом 1,66.

Та ж новина

Додати коментар

Залиште коментар для зворотного зв'язку

reload, if the code cannot be seen

Коментарі 0