Прогноз на бій Олександр Волкановскі проти Яїра Родрігеса

Без перебільшення, на легендарній арені змішаних єдиноборств - T-Mobile Arena в Лас-Вегасі 9 липня відбудеться ювілейний турнір UFC 290. Для мене велика честь очолити його другий номер рейтингу P4P, чемпіон у напівлегкій вазі Олександр Волкановскі. . Бій з ним не за звичайного претендента, а за володаря тимчасового пояса Яїра Родрігеса. Потенційно нас чекає один із найкращих матчів року в категорії до 66 кг. Тож куди піде назва: Австралія чи Мексика? Давайте розберемося.

Олександр Волкановскі проти Яїра Родрігеса

Олександр Волкановський

Чемпіон четвертий рік поспіль, австралієць залишається непереможеним у вазі 66 кг і вважається одним із найкращих багатоборців у всьому списку UFC. Поєднує в собі школи греко-римської боротьби, кікбоксингу та BJJ (чорний пояс). Це дозволило Алексу стати «чемпіоном» у RMMA (у двох дивізіонах) та Australian FC (також у двох вагових дивізіонах). Недавній вихід у легку категорію був лише невеликим натяком на майбутні плани Волкановського у вищій лізі світу.

Сильні сторони

Феноменальне кардіо, висока майстерність на партері, як з боку нападника, так і з боку захисника, а також ефективний кікбоксинг у поєднанні з нескінченним пресингом – ось основні переваги «Great». Крім того, він є одним з найрозумніших і розсудливих бійців акції, який вміє переключатися з режиму контрудару на перший номер і навпаки. Недоліків, на даному етапі кар'єри, у нього мінімум.

Слабкі сторони

Після бою з Махачовим стало зрозуміло, що Алекс, дозволяючи собі забагато промахів в положенні стоячи, продовжує це робити, покладаючись на сильну щелепу. Його безстрашність щодо особистої невразливості на партері та в стенді однозначно вийде йому збоку, і зовсім не виключено, що повернення до напівлегкої ваги може статися саме в цей момент.

Поточна форма і готовність бійця

Олександру 34 роки, і якби не стрибок у легку вагу, його переможна серія складалася б із 23 перемог. Обігнавши Хосе Альдо, Макса Холловея, Ортегу і «Корейського зомбі», Волкановський вирішив пополювати на більшу рибу - Махачова, і йому це майже вдалося. Тепер йому знову доведеться ганяти велику вагу, що обіцяє як повернення колишніх швидкостей, так і складність відновлення. Безсумнівно, чемпіон буде готовий, як завжди, але його постійні розмови про матч-реванш з Ісламом можуть змусити вас задуматися, чи не недооцінюють Родрігеса?

Олександр Волкановскі проти Яїра Родрігеса

Яір Родрігес

Мабуть, найуспішніший адепт тхеквондо в ММА нарешті став чемпіоном UFC, хоч і тимчасовим. Яір — феноменальний нападаючий, володар чорного поясу у вищезазначеній дисципліні, переможець The Ultimate Fighter, володар 7 бонусів за найкращі бої вечора та цілком заслужений претендент на перше місце. Але в цьому випадку про впевнене домінування в дивізіоні з його боку не може бути й мови.

Сильні сторони

У Родрігеса нескінченний арсенал прийомів і домашніх завдань, до яких неможливо підготуватися заздалегідь. Він чудово поєднує удари ногами ліктями, стрибки та багато іншого, майже миттєво піднімаючи темп зустрічі та вміло переманюючи на себе суперника. Крім того, El Panther не уникає рубки, намагаючись перетерти ворога в лобових зіткненнях.

Слабкі сторони

Без перебільшення середній рівень підготовки на партері, іноді бездумне метання супротивників ударами, з паралельним зниженням якості власного захисту, а також рідкісні появи в октагоні не дозволяють говорити про Яїра як про стабільного боєць. У тому числі й працездатність мексиканця, яка помітно падає на чемпіонських відрізках, особливо коли йдеться про боротьбу та клінчі під час зустрічі.

Поточна форма і готовність бійця

Родрігесу всього 30, і він після провалу в протистоянні з Максом Холловеєм переміг Браяна Ортегу, хоча там винуватцем події стала травма, і підстаркуватого Джоша Еммета, який зумів погладити Яїра в партері. Навряд чи такий послужний список вразить Волкановскі, хоча йому доведеться мати справу з самовідданим мексиканцем, який віддасть своє життя за чергову можливість стати чемпіоном. Саме такого ставлення слід очікувати від El Panthera.

Порівняльний аналіз

Розклад сил, на думку букмекерів, майже 1 до 4 на користь Олександра. Але ми повторюємо: на нього чекає важка вага, він певною мірою став занадто самовпевненим, і останнім часом занадто багато домінуючих чемпіонів втратили свої пояси. З ідентичним розмахом рук Яір матиме перевагу у висоті, що не є проблемою для Волкановскі. Буде зовсім інше - стартовий шквал ударів від Родрігеса, який дуже майстерно зустрічає суперників щільними ударами, і ролі в цій боротьбі точно такі ж: австралієць йде вперед, мексиканець йому протистоїть.

І дивлячись на те, як Олексій хитався від не найсильніших ударів Махачова, йому, знову ж таки, стає страшно, враховуючи згадану вище необхідність ганяти більше 10 кг. Як би там не було, «Великий» не знизиться, як Еммет, дотиснеться до перемоги, а якщо провалиться в стійці, ласкаво просимо на канвас. Там Яір буквально нічого не зробить, тому що в цій ситуації Вікторія буде в кишені чемпіона. І тут слід очікувати, що заявник зможе витримати пошкодження, поки бій не зупинять лікарі або він не втратить свідомість, тому не варто чекати швидкоплинного тоталу матчу понад (4,5) 1,82.

Олександр Волкановскі проти Яїра Родрігеса. Прогноз

Чи можна очікувати нокауту від Родрігеса? Звичайно, ймовірність такого результату є, але проектувати це на конкретну можливість зробити виграшну ставку не варто. Набагато доцільніше використовувати будь-які варіанти після продовження лінії, починаючи з тоталу овер (2,5-3,5) - це найкраще, на що можна розраховувати, якщо відмахнутися від тріумфу Волкановського з низьким коефіцієнтом. В іншому сумніватися в його перемозі серйозних причин, враховуючи всі недоліки Яїра, немає. Лише лакупанч, коли бій набуває стабільного темпу, може призвести до розладу. Встановіть додаток 1xbet і зробіть ставку на фаворита!

Прогноз: Олександр Волкановський / тотал більше (2,5) і вище

Та ж новина

Додати коментар

Залиште коментар для зворотного зв'язку

reload, if the code cannot be seen

Коментарі 0