Фінляндія проти Швейцарії. Чим завершиться ключовий матч у групі А?

В останній день групового етапу, 21 травня, на льоду O2 Arena у Празі зустрінуться збірні Фінляндії та Швейцарії.

Наші експертні прогнози та аналіз матчу Фінляндія проти Швейцарії

Фінляндія

Фінська команда наразі посідає друге місце в рейтингу IIHF, поступаючись лише збірній Канади. Це стало можливим завдяки справжньому прориву фінського хокею за останні кілька років, коли було здобуто дві золоті медалі чемпіонатів світу, а у 2022 році команда під керівництвом Юкки Ялонена стала найкращою на зимових Олімпійських іграх у Китаї. Ялонен досі очолює збірну Фінляндії, незважаючи на відносну невдачу рік тому, коли його підопічні завершили виступ на домашньому чемпіонаті світу вже на стадії чвертьфіналу, поступившись Канаді з рахунком 1-4.

На поточному чемпіонаті світу фінські хокеїсти ризикують залишитися поза плей-офф, не потрапивши в четвірку кращих за підсумками групового етапу. У п'яти зіграних матчах збірна Фінляндії вже має три поразки. І якщо невдачі в матчах зі збірними Чехії 0-1 і Канади 3-5 можна віднести до серйозного рівня суперника, то поразка від збірної Австрії стала справжньою сенсацією. Фіни вели в рахунку 2:0, але дозволили австрійцям спочатку зрівняти рахунок, а за секунду до кінця основного часу забити переможний гол. Таким чином, на даний момент збірна Фінляндії посідає лише четверте місце у своїй групі, випереджаючи збірну Австрії на три очки.

Швейцарія

Збірна Швейцарії посідає сьоме місце в рейтингу IIHF, останнім часом також помітно покращившись. За останнє десятиліття швейцарці двічі виходили у фінал чемпіонатів світу, і двічі «хрестоносці» програвали одному і тому ж супернику — збірній Швеції. У 2013 році фінальний матч завершився з рахунком 1-5; у 2018 році справа дійшла до серії післяматчевих буллітів, де удача посміхнулася хокеїстам збірної Швеції.

На двох останніх чемпіонатах світу збірна Швейцарії провела ідеальний груповий турнір, обидва рази посівши перше місце у своїй групі. Проблеми у швейцарців виникли вже на стадії чвертьфіналу, де вони двічі поступилися 0:3 збірній США та 1:3 збірній Німеччини. Тепер швейцарці цілком можуть закінчити груповий етап знову на першому місці; для цього їм потрібно виграти два матчі, що залишилися. Наразі збірна Швейцарії не має поразок, маючи чотири перемоги в основний час (над Норвегією 5-2, Австрією 6-5, Великою Британією 3-0 і Данією 8-0), а також перемогу над чехами 2-1 в перестрілці.

Фінляндія проти Швейцарії

Статистика

Цього сезону ці команди чотири рази зустрічалися в рамках Євротуру, і всі чотири матчі завершилися на користь фінів (4-0, 4-3, 4-2 і 3-1). Щодо стосунків між цими командами на чемпіонаті світу, то за останні десять років було лише три стикових матчі. Двічі сильнішими були фінські хокеїсти, один раз перемогли швейцарці. Цікаво, що всі три матчі завершилися з однаковим рахунком 3:2, причому фіни тиснули на своїх суперників поза основним часом, один раз в буллітах і один раз в овертаймі.

Коефіцієнти від завантаження 1xbet

Фаворитом майбутнього матчу є збірна Фінляндії, коефіцієнт на перемогу в основний час – 1,94. Варіант з перемогою збірної Швейцарії пропонується з коефіцієнтом 3,05; ви можете зробити ставку на нічию в кінці основного часу з коефіцієнтом 4,7. Обидві команди чудово виглядають при грі в обороні, тому котирування загальної результативності цілком очікувані: Тотал більше (5,5) – 2,37, Тотал менше (5,5) – 1,58. Завантажте 1xbet на телефон і зробіть ставку на фаворита!

Прогноз підсумків гри

Збірна Швейцарії вже забезпечила собі вихід у плей-офф, гарантовано посідаючи місце не нижче третього у своїй групі. По суті, для швейцарських хокеїстів гра перетворюється на товариську, чого не скажеш про фінів. Осічка в матчі зі збірною Австрії не залишає фінам інших варіантів, окрім як сьогодні грати на перемогу. У таких матчах зазвичай перемагає більш мотивована команда, тому свої три очки мають брати фіни. Наш прогноз - перемога збірної Фінляндії в основний час з коефіцієнтом 1,94.

Та ж новина

Додати коментар

Залиште коментар для зворотного зв'язку

reload, if the code cannot be seen

Коментарі 0