Авангард проти Сибіру. Хто виявиться сильнішим у першому матчі плей-офф?

Омська "Арена G-Drive" 2 березня стане місцем проведення першого матчу 1/8 фіналу Кубка Гагаріна між місцевим "Авангардом" і новосибірською "Сибір'ю".

Наші експертні прогнози та аналіз матчу «Авангард» проти «Сибіру».

«Авангард»

За весь час існування КХЛ омський клуб лише раз не зміг кваліфікуватися в кубкову стадію, з тріском провалившись у сезоні 2013/14. Якщо розглядати тільки кубкові результати «Авангарду», то тут окремо стоїть сезон 2020/21, коли омські вперше в історії змогли виграти Кубок Гагаріна, по черзі обійшовши «Автомобіліст», «Металург», «Ак Барс» і ЦСКА. Повторити успіх минулого сезону не вдалося, обігравши в першому колі казанський "Ак Барс", у чвертьфіналі омські поступилися магнітогорському "Металургу" в напруженій семиматчевій дуелі.

Омський клуб провів регулярний сезон нерівно, повністю проваливши стартовий відрізок. Невдалий старт чемпіонату призвів до закономірної відставки Дмитра Рябикіна. Виправляти ситуацію було призначено Михайла Кравця, який, в принципі, впорався із завданням. Авангард поступово набирав обертів і до січня вже був у групі лідерів Східної конференції. Омські могли закінчити регулярний чемпіонат другим, але поразка в останній ігровий день в Казані від «Ак Барса» з рахунком 2:3 відкинула команду на підсумкове третє місце.

Сибір

Особливими кубковими успіхами новосибірський клуб похвалитися не може, максимальне досягнення - півфінал сезону-2014/15, програний у п'ятиматчевому протистоянні казанському "Ак Барсу". У минулому сезоні сибіряки завершили кубковий шлях вже в кінці першого кола, не зумівши чинити гідного опору уфімському «Салавату Юлаєву». «Сибір» програла в серії після п'яти матчів, лише одного разу зумівши обіграти «Уфу».

Новосибірський клуб може сміливо заносити в свій актив регулярний сезон. Рівна гра протягом усього сезону, на цей раз сибіряки обійшлися без серйозних спадів у грі, дозволила «Сибіру» протягом усього чемпіонату очолювати турнірну таблицю. У якийсь момент Сибір навіть була лідером на Сході, але не змогла втримати перше місце. У «Сибіру» були відмінні шанси потрапити в трійку лідерів Східної конференції, але дві поразки на фініші регулярного чемпіонату в домашніх матчах з «Салаватом Юлаєвим» і «Автомобілістом» (програші 1-3 і 0-2 відповідно) відкинули сибіряків вниз на кілька сходинок. У підсумку «Сибір» фінішувала на шостому місці, хоча лише три очки відділяли команду від другого місця.

Авангард проти Сибіру

Статистика

Єдиний раз у плей-офф «Авангард» і «Сибір» зустрічалися в сезоні 2012/13. Це протистояння також відбулося в першому раунді і виявилося максимально тривалим. Команди провели сім матчів, а у вирішальній грі «Авангард» здобув перемогу з рахунком 2:0. У поточному чемпіонаті команди зустрічалися між собою чотири рази і в кожному матчі незмінно перемагали господарі. «Сибір» двічі перемогла в Новосибірську 3-2 і 3-1, на що «Авангард» відповів своїми домашніми перемогами 2-1 і 3-2. Цікаво, що «Сибір» не може обіграти «Авангард» на виїзді вже вісім матчів поспіль, здобувши останню виїзну перемогу в 2018 році. Загалом у КХЛ суперники зустрічалися 58 разів, «Авангард» здобув 39 перемог, «Сибір» — 19.

Коефіцієнти від завантаження 1xbet

Фахівці 1xbet у першому матчі серії віддають перевагу господарям льоду, виставляючи на перемогу «Авангарду» в основний час коефіцієнт 2,11. Шанси на успіх сибірських хокеїстів помітно нижчі, коефіцієнт на перемогу гостей - 3,25. Також можна розглянути варіант із нічиєю в основний час, коефіцієнт на такий розвиток подій 3,7. Що стосується очікуваної продуктивності, то тут пропонуються такі котирування: тотал більше (4,5) - 2,14, тотал менше (4,5) - 1,69. Встановіть додаток 1xbet app і зробіть ставку на фаворита!

Прогноз підсумків гри

Не варто очікувати від першої гри в серії блискучого хокею. Сибір традиційно виступає другою на виїзді, діючи від захисту. Авангард також не буде форсувати, виклавши всі козирі вже в першому матчі. Нас чекає обережна гра з обох сторін, де кожен із суперників в першу чергу намагатиметься не помилитися. Наш прогноз: Тотал менше 4,5 з коефіцієнтом 1,69.

Та ж новина

Додати коментар

Залиште коментар для зворотного зв'язку

reload, if the code cannot be seen

Коментарі 0