Прогноз на бій Альберт Дураєв проти Юн Ен Парк

Російський боєць Альберт Дураєв потрапив в UFC досить пізно, і на старті виступав не частіше одного разу на рік. Але тепер на нього чекає другий бій у 2023 році проти досить успішного корейського проспекту Юн Йонг Парка. Їхнє протистояння відбудеться у другому за значимістю заході UFC on ESPN 49, який відбудеться 16 липня. Для Дураєва в рамках виступів під прапором західного промоушену це чи не найскладніше випробування, оскільки його суперник буде готовий битися на будь-якому поверсі. Чи вистачить навичок Мачете, щоб перерізати нитки Парку й перемогти в цьому бою?

Альберт Дураєв проти Юнь Йон Парка

Альберт Дураєв

Боєць клубу «Ахмат» родом із бойового самбо. Свого часу він став чемпіоном Росії, увійшов до трійки лідерів на Кубку світу, а також проявив себе на Всесвітніх іграх з греплінгу, де посів друге місце, підтвердивши високий рівень майстерності на партері. Пізніше Альберт заволодів поясами ліги DIA у 77 і 84 кг, поступово перекваліфікувавшись в хорошого нападника.

Сильні сторони

У стійці Дураєв дуже добре володіє руками, при цьому велику увагу приділяє ударам ногами (до 30% від загальної кількості атак припадає на нижні кінцівки супротивника). А коли справа доходить до боротьби, то росіянин може похвалитися відточеним граунд-енд-паундом і різними прийомами: північ-південь, трикутник рук, усі види задушливих прийомів і так далі.

Слабкі сторони

У Альберта низький пас-рейт тейкдаунів - лише 1/3 його спроб є успішними, і навіть захист від них посередній. Крім того, на тлі зростання рівня протистояння він більше не демонструє колишнього напору, точності і жорсткості в ударах, а також помітне падіння витривалості. Швидше за все, тут впливає і вік, і часті простої, адже в професіоналах «Мачете» вже 12-й рік, а в статистиці на його рахунку 20 боїв.

Поточна форма і готовність бійця

Альберту 34 роки, і до зустрічі з Хоакімом Баклі він мав серію з 10 перемог, заблокувавши екстремальну поразку дуже важкою перемогою над Чіді Ньокуані роздільним рішенням суддів. Не менш важко Дураєву було з Романом Копиловим, але до цього він досить впевнено впорався з протистоянням рівня В'ячеслава Василевського, Михайла Царьова та Сергія Хандожка. Загалом, Machete стабільно в хорошій формі, але він не є видатним з точки зору витривалості чи бетонної щелепи. Зараз це класичний представник «ближнього топа» UFC, який не демонструє втішної стабільності.

Альберт Дураєв проти Юн Ен Парк

Парк Юнь Йонг

Боєць з Кореї спочатку був затятим представником ударного стилю, зокрема боксу, але до моменту його дебюту в ММА боротьба і грепплінг стали невід'ємною частиною техніки Пака. Юн став чемпіоном ліги Yawara FC, виступав у двох вагових категоріях і, незважаючи на не найвищий розголос у ЗМІ, зустрів на своєму шляху таких бійців, як Шавкат Рахмонов, Рей Купер-третій та інших сильних суперників.

Сильні сторони

Йонг Пак володіє досить ефективною технікою передач в партер – половина спроб виявляється успішною, а від тейкдаунів він добре захищається. У стійці спортсмен робить особливий акцент на ударах головою, і до його працездатності і витривалості потрібно звикнути - трираундові бої Залізна Черепаха виживає без проблем. Багато ударів і боротьби роблять зустріч з цим хлопцем дуже енерговитратною.

Слабкі сторони

Якщо не брати до уваги те, що Парк сам по собі явний середняк в поділі, без яскраво виражених боків, то головним його недоліком можна вважати прямолінійність. Як було сказано вище, він майже завжди б'є тільки в голову, не поєднує атаки з ударами ногами, чинячи тиск на суперника, без серйозних натяків на здатність діяти з його боку. Простіше кажучи, про роль матадора в його випадку говорити не доводиться, тому він періодично грає, потрапляючи під більш напористу опозицію.

Поточна форма і готовність бійця

Юню 32 роки, і, програвши Грегорі Родрігесу нокаутом, він продовжив чудову серію перемог, перемігши великих Еріка Андерса, Джозефа Холмса та Дениса Тюлюліна – двох останніх достроково. Не можна сказати, що Парк багато розвивався або розвивався як професіонал, але він стабільний, хороший на всіх рівнях і готовий конкурувати майже з усіма бійцями в 20 кращих середніх вагах UFC. А враховуючи серію з 3 перемог, можна сказати, що зараз кореєць на дуже хорошому курсі.

Порівняльний аналіз

У цій парі Альберт буде легким фаворитом в антропометрії: 5 см розмаху рук і пару сантиметрів зросту, не більше того. Якщо говорити про технічні моменти, то Юнь Йон навряд чи стане подарунком долі для Дураєва. У стійці він завдає в два рази більше акцентованих ударів, а в боротьбі демонструє ефективніші тейкдауни і хороші задушливі прийоми, якими перемагав не пасових хлопців, а досить серйозні перспективи.

Так чому Альберт кращий? У нього цікавіша техніка ударів, відмінний граунд-енд-паунд, але зайняти позицію зверху, враховуючи тейкдаун захист Пака, росіянину буде ох як важко. В екстремальних виступах "Мачете" часто опинявся на паркеті після промахів, але щелепа Юня в порядку. Тож не можна виключати такої можливості, як нокдаун і добивання від корейської спортсменки вже в 1-2 раунді.

На першому поверсі обидва можуть «порадувати» один одного подачками, але тут багато що залежатиме від того, хто стане тією актуальною ланкою. Справа в тому, що обидва не найкращим чином розкривають свої козирі, виступаючи в ролі других номерів, тому боротьба буде рівною і затяжною, поки хтось нарешті не віддасть кермо влади супернику. А у Дураєва набагато більше шансів потрапити в халепу, враховуючи його кардіо, витривалість і не найкращий захист від передач на ноги.

Альберт Дураєв проти Юнь Йон Парк Прогноз

Незважаючи на коефіцієнти, можна сміливо сказати, що бійці гідні один одного як в положенні, так і в партері. Єдине, що на боці Юнь Йонга, це хороший запас витривалості та більш агресивний бій. Знову ж таки, ці сильні сторони можна нейтралізувати бомбардуванням з Альберта на першому поверсі, у разі успішних атак. Просто не варто сподіватися на диво, якщо подивитися на екстремальні поєдинки спортсменів, адже поки Пак здає одну за одною, Дураєв проводить невпевнені поєдинки з однолітками, які мають десяток поразок у своїй кар'єрі. З цієї причини в цій парі розумніше робити ставку на фаворита, і не виключено, що бій не дійде до фінального гонгу. Встановіть додаток 1xbet і зробіть ставку на фаворита!

Прогноз: Yun Yong Park – перемога

Та ж новина

Додати коментар

Залиште коментар для зворотного зв'язку

reload, if the code cannot be seen

Коментарі 0