Прогноз на бій Ян Блаховіч проти Алекса Перейри

Головний експерт зі знищення середньоваговиків, які прагнуть довести своє домінування над напівважкими, Ян Блахович, який володіє страхітливою польською силою, готується перевірити ще одного кандидата. Цього разу екс-чемпіон у ваговій категорії до 84 кг Алекс Перейра вирушає в клітку на UFC 291 як співголовну подію 30 липня. Для бразильця це найкраща можливість заскочити до титулу, обігравши ветерана, однак йому доведеться розколоти міцний горішок, і хто знає, чи вдасться «Кам’яним рукам» його розколоти.

Ян Блахович проти Алекса Перейри

Ян Блахович

Поляк - 3-й номер дивізіону, уродженець тайського боксу та бій-джиїв, який досяг значних результатів у цих єдиноборствах. У тайському боксі Ян ставав чемпіоном світу та Кубка Європи, а з джиу-джитсу неодноразово виборював перші місця в Кубку Польщі та національній першості. Блахович кілька років поспіль вигравав Гран-прі домашньої ліги KSW, потім ставав чемпіоном, а в 2020 році виграв золото UFC, знову поборовшись за вакантний пояс.

Сильні сторони

Ян поєднує в собі хорошого нападника з важкими ударами ногами та нокаутуючим ударом. А також гідний борець, якому не до еліти дивізіону, а проблема середняка. У нього хороша витривалість, сильна щелепа, а також своєрідна техніка. Скажімо так, що таймінг і здатність вийти на дистанцію удару за частки секунди дозволили йому відправити суперника на підлогу навіть найкоротшими хуками. Крім того, у Блаховича дійсно хороші тейкдауни та контроль.

Слабкі сторони

У Єна є особливість, яка заважає багатьом професіоналам - він заводиться від промахів. А враховуючи те, що у нього просадки з захистом, особливо після екватора бою, трапляються ва-банки, хоча з віком все рідше. Ну а боротьба – в цьому аспекті поляк був здатний лише на позиції нападника, що ми неодноразово спостерігали в його сутичках з хлопцями рівня Тейшейри та Анкалаєва.

Поточна форма і готовність бійця

Екс-чемпіону 40 років, і це, безумовно, екстремальні спроби наблизитися до титулу. Поразка від згаданого раніше Гловера Тейшейри, до того ж розгромна, а також нічия з Магомедом Анкалаєвим доводять, що Блаховіч все ще дуже хороший, але до рівня впевненого лідера дивізіону все ще не дотягує. Як би там не було, перемоги над Ізраелем Адесаньєю, Олександром Ракічем і Домініком Рейєсом нівелюють промахи в боях з акулами категорії. І вже зараз Ян може похвалитися хорошою формою, яку він зміг підтримувати до моменту, коли отримав незамінний досвід в UFC.

Ян Блаховіч проти Алекса Перейри

Алекс Перейра

Поки що "Поатан" поза рейтингом напівважковаговиків, але на 10-му рядку таблиці P4P. Не секрет, що в минулому Алекс кікбоксер, про це в UFC складали цілі легенди. Він чемпіон престижної Ліги Слави у двох вагових категоріях, чемпіон світу за кількома версіями, а попутно екс-чемпіон UFC, який зумів відібрати пояс і подолати самого Ізраеля Адесанью.

Сильні сторони

Антропометрія, навіть з переходом в наступну категорію, залишається перевагою Перейри. До цього додамо шикарний прийом, з найнебезпечнішим лівим боком, який травмує і голову, і печінку, а також смертельні удари ногами, особливо в ікри, які виводять з ладу ноги суперників. Комбо на всіх поверхах, відмінний контроль дистанції, дисциплінованість і вміння розставляти пастки, не кажучи вже про фізику Алекса - все це робить його небезпечним нападаючим.

Слабкі сторони

Незважаючи на тренування з Тейшейрою, чекати від бразильця миттєвого прогресу в боротьбі, особливо з такою базою і в такому віці, не доводиться. У нього були проблеми на партері навіть з Адесаньєю, не кажучи вже про фактичне нерозуміння гри на партері з позиції нападника та захисника. І опускати руки низько, в 93 кг – не найкращий спосіб довести всім, що у вас хороша реакція.

Поточна форма і готовність бійця

Екс-чемпіон до бою зі Стайлбендером вийшов у серію з 7 перемог, і це за умови, що йому зараз 36 років. Бруно Сілва, Шон Стрікленд і Адесанья (перший бій ММА) не залишили жодних запитань щодо майстерності Алекса з кікбоксингу. Однак ми ще не бачили його в 5-раундових зустрічах з сильними борцями, які виснажуються з перших хвилин зустрічі, і тепер перевага в розмірах буде не настільки очевидною. У будь-якому випадку потужності Перейри достатньо для перемоги в новій категорії. Єдине, що ставить під сумнів успіх Поатана, так це його однобічність.

Порівняльний аналіз

Як уже згадувалося раніше, Алекс великий хлопець, і в цій парі у нього 2,5 см розмаху рук і 5 см зросту. Нокаутуючий потенціал обох ідентичний - один удар може вирішити все. Єдине, що хлопці працюють в абсолютно різних стилях. Якщо Блахович більше зосереджений на голові і корпусі, то Перейра руйнує всі яруси, більше того, хаотично комбінує удари, але це контрольований хаос. Так, у положенні вертикально першість належить бразильцю, але це не беззаперечно, тому Яну буде чим відповісти, якщо він працюватиме на середніх і близьких дистанціях.

І щойно ми спускаємось на партер, стає зрозуміло, що шанси на успіх дебютанта тануть на очах, адже Блахович, який зовсім не фристайліст, розуміє ази виснаження суперника на партері. краще. Контроль, сабмішн, граунд-енд-паунд, зрештою - все це буде працювати. І якщо на старті за рахунок фізики Олексій зможе щось протиставити, то до екватора боротьби це навряд чи. Тому успіх Яна полягає саме в боротьбі, і йому варто подбати про те, щоб не затриматися з хитрим бразильцем у стійці надто довго.

Ян Блаховіч проти Алекса Перейри. Прогноз

Протистояння Яна та Алекса дуже цікаве, адже тут є місце як для нокауту від Перейри, так і для добивання Блаховіча. Якщо поляк не почне бити себе в груди кулаком і доводити, що його муай-тай кращий за удар суперника, нас чекає систематичний трираундовий розбір «Кам'яних рук» на партері з наступними спробами вийти в нокаут. / технічний нокаут. В іншому випадку Яну нададуть швидкий потяг до реаніматолога. Як би там не було, в поєдинку з Анкалаєвим екс-чемпіон довів, що готовий до затяжних поєдинків з найнебезпечнішими нападаючими, які вміють битися.

І тут йому доведеться мати справу з чистим барабанщиком, та ще якихось 15 хвилин чистого часу. Зібравши всі навички разом, язик не наважується сказати, що саме розхвалений удар Перейри переважить майстерність Блаховича. Тому його тріумф більш вірогідний, хоча розклад сил тут 60 на 40, і це все за тієї самої умови, щоб Ян не почав будувати з себе продукт симбіозу Бадра Харі з Буакав Пор Прамук. Як додатковий варіант, ви можете зробити ставку на те, що зустріч закінчиться достроково. Встановіть додаток 1xbet і зробіть ставку на фаворита!

Прогноз: Ян Блахович / загальна кількість перемог (2,5) за раундами

Та ж новина

Додати коментар

Залиште коментар для зворотного зв'язку

reload, if the code cannot be seen

Коментарі 0