Прогноз на бій Тоні Фергюсон – Боббі Грін

Шанувальники давно пам’ятають, як унікальний хлопець Ultimate Fighter увірвався в список UFC і став кошмаром для бійців у легкій вазі. З тих пір минуло 12 років, і тепер Ель Кукуї знаходиться в міліметрі від звільнення, продовжуючи божевільну смугу програшів. Турнір UFC 291, який пройде 30 липня в Солт-Лейк-Сіті, має всі шанси стати останнім у кар'єрі Тоні Фергюсона, як і його суперника Боббі Гріна. То чи вдасться Королю відправити старого Тоні на пенсію?

Тоні Фергюсон проти Боббі Гріна

Тоні Фергюсон

Боєць, який покинув ТОП-15 легкої ваги, має значний список досягнень у бойових мистецтвах. Крім захоплення бойовими мистецтвами, Тоні має чорний пояс з BJJ, а в студентські роки виграв чемпіонат NCWA з боротьби. Потім, вибивши чемпіонат ліги Pure Combat, він пробрався до UFC. Тут він виграв 13-й сезон TUF, був тимчасовим чемпіоном і по праву вважався одним з найнебезпечніших фінішерів, що пропагують жорстокість у клітці.

Сильні сторони

Перевагою Фергюсона завжди була швидкість, сильна щелепа і непередбачуваність. Власна підготовка, поєднання стилів, гострі лікті, щільні удари та універсальність дозволили йому виділитися в усіх рівнях поєдинків. І нескінченне кардіо, разом із пресингом, створювало хаотичну атмосферу в клітці, яка була нерозбірливою для його опозиції.

Слабкі сторони

З віком все вищесказане стало втрачати актуальність. Чендлер виправив прикус Тоні, витривалість почала накачуватися, власне, як і швидкість, і Гетжі першою відібрала його душу. Та й із захистом у "Ель-Кукуя" були проблеми всю дорогу - нокдауни в його випадку стали закономірністю. Зараз все це тільки погіршилося, і від колишнього Хітмена залишилася лише вицвіла тінь.

Поточна форма і готовність бійця

Фергюсону 39 років, і це як раз той випадок, коли спортсмен не зберіг здоров'я, маючи за плечима колосальний досвід виступів. Він програв усі 5 останніх боїв - вищезгадані Чендлер і Гетжі, Даріуш, Олівейра і, нарешті, Нейт Діас - вся ця велика п'ятірка просто зруйнувала кар'єру Тоні. Набір навичок залишився у нього, як і важкий удар, але американець забув, як це реалізувати - мозок не посилає сигнали м'язам так, як раніше. Тому очікувати від Кукуя натяків на стабільність наївно.

Тоні Фергюсон – Боббі Грін

Боббі Грін

Ще один ветеран, нехай і не настільки впізнаваний, має не менш вражаючий список досягнень. Борцівське минуле (чемпіон країни з боротьби 2003 і 2004 років), ряд поясів від промоушенів MMA (TFA, WFC і KOTC), а також рекорд за кількістю ударів у дивізіоні, зі значною кількістю бонусів - все це про Боббі. Крім того, він має фіолетовий пояс з BJJ, що робить «Короля» найнебезпечнішим побратимом для таких же бійців, які бачили життя.

Сильні сторони

Фішки Гріна - це швидка ручна робота, точний і жорсткий, як молоток, удар, а також робота ногами, завдяки чому він залишається на комфортній для себе робочій відстані. Боббі також добре бореться, але бачити підкорення чи ефективний граунд-енд-паунд у його виконанні – радше виняток із правил. Зміна паркетів атак, нестандартний стиль і постійні провокації проти суперника допомагають йому збивати темп бою і підтягувати суперника під свої удари.

Слабкі сторони

Спроби зробити поєдинки видовищними, за рахунок низько опущених рук, останнім часом призвели до збільшення кількості пропущених ударів для «Короля». Його щелепа поступово стає більш сприйнятливою до ударів, а плани на гру стають односторонніми, з акцентом на гру перед публікою.

Поточна форма і готовність бійця

Боббі 36 років, і якщо взяти його 5 екстремальних виступів, то вони закінчилися поразками від Махачова і Добера, більше того, достроково скасованим поєдинком з Джаредом Гордоном через бій головою, а також перемогами над Аль Яквінтою і Насратом Хакпарастом. Простіше кажучи, бізнес Гріна йде на спад, хоча він не настільки критичний, як його майбутній колега. Американець як і раніше тримає пристойні швидкості, і якщо зустрічі не йдуть в партер, де йому доводиться працювати зі спини, то в цілому форму ветерана можна назвати задовільною. Він точно готовий до сутичок зі старшими колегами.

Порівняльний аналіз

У Тоні, порівняно з Боббі, довші руки - мова йде про 14 см, і трохи більше зростання. Насправді, на даному етапі їхньої кар’єри ми маємо говорити про протистояння нападаючим, оскільки Грін явно не той тип хлопця, який би поставив Фергюсона на землю. Та й "Ель-Кукуй" швидко втомлюється на партері, тому навряд чи ця зустріч перейде в горизонтальну площину, а якщо й так, то лише за умови, що чийсь план поборотися в стійці зійде нанівець.

Повертаючись до навичок хлопців, відзначимо, що Тоні помітно винахідливіший, частіше б'є ногами, спритніше бере участь у клінчах, але Боббі за рахунок своїх рухів зможе його перемогти. Що ж, нагодувати такого суперника джебом зовсім не проблема – захист Фергюсона розвалюється, і нічого з цим не поробиш. У рамках перестрілки на руках Грін виглядає вигідніше, але вся його гра може бути зламана, якщо Ель Кукуї зробить одну просту річ - захопить центр клітки та натисне.

Пресинг не тільки ускладнить Королю підготовку і розвиток атак, але й призведе Тоні до того, що він зможе наносити додаткові шкоди своїми фірмовими ліктями на підходах і в клінчі, а це вже такі необхідні очки в скарбничці. Тому лоу-кіки, пресинг і комбінаційна робота - це вихід для Фергюсона, але сподіватися, що він буде дотримуватися такої стратегії всі 3 раунди, було б необачно, враховуючи постійні помилки з його боку.

Тоні Фергюсон проти Боббі Гріна Прогноз

Насправді Тоні і Боббі – спортсмени різного калібру, і для екс-чемпіона таке протистояння кількома роками раніше не було б глобальною проблемою. Зараз ми говоримо про більш повільного, застійного і демотивованого бійця, який перебуває в серії з 5 поразок, і це сильно знижує віру в його тріумф. Однак Ель Кукуї завжди користувався прагненням до перемоги, і важко повірити, що Грін, який здобув 3 перемоги за останнє десятиліття, зможе добити старого Тоні. І це дає нам право використовувати такий варіант, як тотал овер (2,5), адже не можна виключати, що Фергюсон все ж здатний звести бій з таким суперником до суддівського рішення, і не програти достроково. Визначати переможця тут більш ризиковано, тому що обидва далекі від ідеалу стабільності. Встановіть додаток 1xbet і зробіть ставку на фаворита!

Прогноз: тотал овер (2,5) за раундами / Бій завершиться рішенням суддів

Та ж новина

Додати коментар

Залиште коментар для зворотного зв'язку

reload, if the code cannot be seen

Коментарі 0