Прогноз на бій Деррік Льюїс – Маркос Рожеріо Де Ліма

Боєць, який ніколи не мав титулу чемпіона, але цілком заслужено є народним улюбленцем - Деррік Льюїс, планомірно спускався із залу еліти, до кімнати, де сидять представники ТОП-15 дивізіону. Своєю позицією спробує скористатися Маркос Рожеріо Де Ліма, з яким вони вийдуть в октагон 30 липня, в картці подій під номером UFC 291. «Чорний звір» не відчував смаку перемог з кінця 2021 року, і його знову підхопив грізний форвард, який несе на руках нові «сесії мрії». Чия «гармата» вистрілить першою в цьому бою?

Деррік Льюїс проти Маркоса Рожеріо Де Ліма

Деррік Льюїс

11-й номер рейтингу був відомий у суперважкій вазі як основний боксер. Незважаючи на це, він «чемпіонував» у Legacy FC, наблизився до пояса тимчасового лідера UFC і беззаперечного теж – тільки в обох випадках програв. Маючи підв'язки в BJJ (володіє синім поясом), він часто використовує свою основну зброю - кулаки, якими нарубав багато бадилок. За його плечима рекорд за кількістю нокаутів, які Чорний Звір роздавав як борцям, так і нападникам.

Сильні сторони

У Льюїса дві сильні сторони: сильний удар і періодичні напади запалу хитрості - він просто обожнює обманювати супротивників. Заманити їх на себе, а потім позбавити свідомості - улюблене заняття американця, але за цією несподіванкою і фізичною силою нічого не варто, і тепер Дерріка можна сміливо назвати монозадачним, без натяку на бажання змінити план бою.

Слабкі сторони

Кардіо на 5-7 хвилин бою, якщо воно невисокої інтенсивності, щелепа поступово набуває вигляду кристала, відсутність боротьби, мала кількість кинутих ударів - це лише частина проблем Льюїса. Він не використовує стандартну боксерську техніку фехтування джебом, а завжди бере плату за один удар, що згодом взагалі перестає приносити плоди. А про безпорадність у стійлах говорити не дуже хочеться, оскільки відсутність спроб просто встати з-під візерунка говорить сама за себе.

Поточна форма і готовність бійця

Дерріку також 38 років, але ми говоримо про спортсмена, який перебуває в серії з 3 поразок. Сергій Співак подав його, Сергій Павлович відзначився технічним нокаутом, а Тай Туйвас відправив його обличчям вниз. До цього Льюїс добив Кріса Докаса і втратив тимчасовий титул у поєдинку з Сірілом Ганом. «Чорний звір» перестав дивувати домашніми заготовками, часто переходить на прямі підсічки, але втрата швидкості, а також щелепа, що втрачає позицію, не дозволяють йому досягти бажаного. Найсумніше, що інакше він просто не вміє боротися, тому немає сенсу чекати якихось висновків і працювати над помилками.

Деррік Льюїс – Маркос Рожеріо Де Ліма

Маркос Рожеріо Де Ліма

Бразилець, один з небагатьох володарів чорних поясів з джиу-джитсу, який більше половини поразок зазнає сабмішном. Як би там не було, Маркос — серйозний фінішер, з важкими кулаками та досвідом у трьох дивізіонах: від 84 кг до 120. Він колишній претендент на титул Shooto Brazil, член TUF і колишній боєць забутої багатьма організації Strikeforce.

Сильні сторони

Де Ліма — міцний тайець, з нищівними лоукіками, хорошим клінчем і досить впевненим боєм. Так, він навряд чи зробить щось більш креативне, ніж задушливий удар, але грунд-енд-паунд хлопця разом із вибуховою роботою в стенді однозначно заслуговує на увагу. Крім того, він сам чудово тримає удар і часто без страху влітає в розмін.

Слабкі сторони

А ось із захистом сабмішну у Маркоса очевидні проблеми - 5 разів з 8 він програвав таким чином. Розміри, дурні помилки в побудові тактики, не завжди грамотна підготовка атак – все це заважало йому перемогти, по суті, суперників, які поступалися в багатьох моментах. Та й швидкість роботи бразильця теж викликає питання – він б’є потужно, але рідко, дозволяючи супернику розвивати атакувальний успіх.

Поточна форма і готовність бійця

Роджеріо 38 років, і його послужний список виглядає непогано: одна поразка в 5 боях, винуватцем якої став Благой Іванов. Вікторія над Андрієм Орловським, Вальдо Кортесом-Акостою, Морісом Гріном і Беном Ротвеллом показує, що Пезао далеко не безнадійний. У рамках майбутнього бою його можна гучно назвати «універсалом», а загальний стан бразильця все ще непоганий, тому 3 раунди він відпрацює гідно, хоч і з уповільненням після екватора. З огляду на можливість наблизитися до ТОП-10, ми очікуємо найвищої мотивації від Маркоса.

Порівняльний аналіз

Габарити: в цій складовій Льюїс виглядає цікавіше, адже в його скарбничку йде 10 см в розмаху рук, 5 см у зріст і добрих 7-10 кг ваги. Але далі, навіть з урахуванням величезного досвіду боротьби з елітою, Деррік тільки програє. Кількість акцентованих ударів руками, комбінацій, переведення ударів з корпусу в голову і ударів ногами - в цьому Маркос виглядає більш вигідно, плюс швидкість і хоч якесь кардіо позаду. У кіосках «Чорний звір» навіть не суперник такому злощасному джитсеру. Завдяки мобільності і меншим габаритам Де Ліма може витратити перший раунд на виснаження супротивника, відбиваючи йому ноги, і лише потім переходити до наступальних дій.

Той самий єдиний удар Льюїса завжди може переломити хід бою, але чомусь він не спрацював в останніх трьох поєдинках. Та й тримати важкі удари бразилець вміє, не кажучи вже про те, що цей момент взагалі можна нівелювати боротьбою. Простіше кажучи, у Маркоса набагато більше можливостей, і якщо він спочатку не проспить атаки колеги, то Деррік буде виглядати все більш безпорадним. Тож шанси на перемогу, незалежно від статусу хлопців, у Пезао набагато вищі. Але його часті, банальні та грубі помилки все ж дають надію на тріумф ветерана.

Прогноз Дерріка Льюїса проти Маркоса Рожеріо Де Ліми

Насправді додати щось інше в цьому випадку важко. Бійці одного віку і майже однакової кількості професійних боїв, але у Маркоса свіжі кондиції, і він явно не буде розраховувати на один удар, а зможе використовувати весь свій арсенал. Що стосується Дерріка, то його час уже минув, він програє нокаутами, не росте як спортсмен, словом, і стрімко деградує фізично. Тому в якості переможця з такими-то шансами розумніше вважати Де Ліму, і якщо кувалда Льюїса нарешті спрацює, то він зробить це до початку третього раунду. Завантажте 1xbet на телефон і зробіть ставку на фаворита!

Прогноз: Менше (1,5-2,5) за раундами / Перемога Маркоса Рогеріо Де Ліми

Та ж новина

Додати коментар

Залиште коментар для зворотного зв'язку

reload, if the code cannot be seen

Коментарі 0