Прогноз бою Марлон Вера – Педро Муньос

Еквадорський боєць Марлон Вера, який виступає в найлегшій вазі UFC, пройшов через кількох медіа-суперників, ставши одним із потенційних претендентів на титул лише за рік. Лише одна невдача підштовхнула його до периферії, і тепер він повинен відновити свою переможну серію проти Педро Муньоса на UFC 292 20 серпня в Бостоні. І якщо для бразильця це чудова можливість наблизитися до ТОП-5, то у Чіто ризики значно вищі – через поразку він може зовсім забути про титульний поєдинок. Тож боротьба обіцяє бути особливо гарячою.

Марлон Вера проти Педро Муньоса

Марлон Віра

Боєць знаходиться на 6-му рядку рейтингу, а згідно з базою даних є представником джиу-джитсу, де має чорний пояс. Однак тайський бокс став для Марлона другою «любов'ю», і левову частку поєдинків він проводить у вертикальному положенні. Це учасник реаліті-шоу TUF, володар низки нагород (8 штук) за найяскравіші виступи, а також заслужений ветеран UFC, за плечима якого майже два десятки боїв в октагоні. Крім того, Віра є рекордсменом за кількістю фінішів у легшій вазі.

Сильні сторони

«Чіто» чудовий у розподілі атак по паркетах: майже половина нанесених ним ударів припадає на корпус і ноги. Фронтальні удари ногами, лоукіки, коліна в клінчі - все це він використовує паралельно з різкими прямими лініями з обох рук. Крім того, на партері він також не програв, адже минуле в BJJ відобразилося на його послужному списку – 8 з 20 перемог у кар’єрі він здобув трюками. Пристойний захист від тейкдауну та адекватне кардіо доповнюють загальну картину.

Слабкі сторони

У боях Віра легко відстежує його малу рухливість. Тобто, коли він в атаці, все чудово, але як тільки справа доходить до захисних дій, ноги або хоча б рухи тіла спортсмена іноді підводять. Марлон не боїться отриманої шкоди, однак, іноді, це посилює ефект від атак супротивника, і судді зараховують бали не в його скарбничку.

Поточна форма і готовність бійця

Бійцю 30 років, з п'яти виступів за останні 2 роки він виграв 4, однак, здебільшого, це ветерани: Домінік Круз, Френкі Едгар, Роб Фонт і Дейві Грант. Але еквадорець не зміг впоратися з Корі Сандхагеном, поступившись йому ближнім рішенням суддів. Незважаючи на це, Чіто у відмінній формі, готовий до повних дистанцій, а головне, він завжди вмів повертатися після поразок.

Марлон Вера – Педро Муньос

Педро Муньос

Бразилець, як не дивно, має чорний пояс з BJJ, але крім цього він займався дзюдо і кікбоксингом. Такий послужний список дозволив Педро не тільки зібрати солідну колекцію бонусів за кращі бої вечора в UFC, але і стати чемпіоном ліги Resurrection FC. Муньос поступово падає в рейтингу, займаючи 10-й рядок, а останні 3 роки демонструє плачевні результати в клітці.

Сильні сторони

Педро більше схожий на барабанщика з чудовим захистом передачі. Він багато б'є ногами, має хорошу витривалість і стійкість, тому на даний момент ще не зазнав ранніх поразок. У «Юного карателя» швидкі та щільні хуки, хороший запас знань з проведення подачі, але його хліб — це обмін ударами на середній або близькій дистанції.

Слабкі сторони

Низький відсоток успішних тейкдаунів, провисання захисту і втрата швидкості, через вікові особливості, не дозволяють Муньосу конкурувати навіть з давно списаними з рахунку ветеранами. Поступово бразильський фінішер втратив спортивну агресію і хронометраж, через що перетворився на відвертого середняка.

Поточна форма і готовність бійця

Педро скоро виповниться 37 років. Чотири з семи боїв за останні роки він програв, один значиться як недійсний, і лише двоє суперників програли йому: Джиммі Рівера та Кріс Гутьєррес. І якщо поразка висхідного, на той момент, Стерлінга зрозуміла, як і сильного Альдо, то з Домініком Крузом і Френкі Едгар Муньос мав усі шанси на перемогу, але упустив їх. Як було сказано вище, вік не щадить «Карателя», відбираючи в ньому відчуття ритму поєдинків і загальної активності. Тому розраховувати на поліпшення ситуації в цьому випадку не варто.

Порівняльний аналіз

Якщо в зрості Віра випереджає всього 5 см, то в розмаху рук відстань між ними колосальна - близько 15 сантиметрів. Враховуючи, що обидва боротимуться в положенні стоячи, принаймні на старті, це зіграє величезну роль, і явно не на користь Педро. Крім того, Марлон набагато частіше б'є ногами з дальньої дистанції, тому в його успішності на цьому терені сумнівів точно не доводиться.

Кульгавий захист бразильця не дозволить йому вийти чистим з обміну ударами, а необхідність підійти ближче піддасть його голові серйозним випробуванням. У боротьбі цікавіше виглядає «Чіто», тому що перекладає впевненіше, а в партері розкривається краще. Щоправда, з таким впевненим тейкдаун захистом збити низькорослого суперника буде нелегко.

У клінчах і те, і інше добре - тайський бокс вдосконалюють усі, тому, враховуючи всі перераховані вище фактори, у Віри буде помітно більше інструментів для тиску на противника. Незважаючи на це, йому доведеться бути напоготові всі три раунди, тому що виснажити, а тим більше змусити Муньоса повністю підкоритися обраному плану гри, погрожуючи йому пошкодженнями, завдання не з легких.

Прогноз Марлон Вера проти Педро Муньоса

На руку Марлону грають позиції в рейтингу, вік, поточна форма і багато інших дрібниць, включаючи технічні особливості бійців. Просто свати їх пізно зібрали, якщо дивитися з боку Педро. Але цей матч цілком прогнозований для ставок. Тріумфатором, з найбільшим ступенем ймовірності, стане «Чіто», але повністю Муньоса скидати з рахунків не будемо - в ММА помиляються всі. З цієї причини, враховуючи відсутність ранніх поразок від нього, можна робити ставки на тривалість бою, адже якщо фініш і відбудеться, то в 3-му раунді, коли обидва будуть виснажені. Встановіть додаток 1xbet і зробіть ставку на фаворита!

Прогноз: перемога Марлона Віри / загальне більше (2,5) за раундами

Та ж новина

Додати коментар

Залиште коментар для зворотного зв'язку

reload, if the code cannot be seen

Коментарі 0