Прогноз на бій Макс Холлоуей проти Чен Сон Чон

Перша корейська суперзірка в UFC, «Корейський зомбі» на ім'я Чен Сон Чон, не потрапив у боротьбу за титул, але все ще є бажаним претендентом на елітну напівлегку вагу. На UFC Fight Night 225 у Сінгапурі 26 серпня на Indoor Stadium він зустрінеться з колишнім домінуючим чемпіоном Максом Холловеєм. Такий дует точно подарує місцевій публіці незабутнє видовище, але чи зможе Чень скласти конкуренцію одному з найнебезпечніших боксерів ліги, чи йому знову доведеться демонструвати чудеса витривалості?

Макс Холлоуей проти Чен Сон Чон

Макс Холлоуей

Перший рядок рейтингової таблиці займає вічна вершина у вазі 66 кг – Макс. У цього гавайця десятки призів і нагород, рекорди UFC за кількістю страйків за бій, раунд і за всю історію промоушену. І це не враховуючи того, що «Блаженний» два роки знищував протистояння, тричі захищав титул чемпіона вищої ліги, був тимчасовим чемпіоном, а також боровся за такий же пояс у легкій вазі. Крім того, Холлоуей став чемпіоном X-1 Championship, а також провів вже понад 30 професійних боїв.

Сильні сторони

Бокс Макса легендарний, і справа не лише в самій техніці. Він доповнює це своїми рухами, відмінною реакцією, комбінаційною роботою, найвищим темпом і силою щелепи. З кожним раундом екс-чемпіон завдає все більше і більше ударів і з роками готовий боротися протягом 5 раундів, незалежно від того, скільки ушкоджень він зазнає. Тулуб і голова його опонентів до кінця зустрічі виглядають як свіжа відбивна. Як бонус, Холлоуей має чудовий захист від тейкдауну.

Слабкі сторони

Відточують боротьбу два криптоніта, з якими «Блаженний» досі не може впоратися, хоча у нього коричневий пояс з BJJ, і Волкановський, але це вже питання стилів. У партері, в захисті, Макс непоганий, але його розуміння гри на партері посереднє. Власне, як і дії під тиском, що яскраво продемонстрував згаданий Олексій.

Поточна форма і готовність бійця

Холловею лише 31 рік, а він уже брав участь у незліченних війнах в октагоні. В останніх 6 боях він зазнав поразки лише від Волкановскі (тричі), а Келвіна Каттара, Яїра Родрігеза та Арнольда Аллена перевершив у класичній манері. Гавайець як і раніше швидкий, рухливий і витривалий, його руки вміло ламають будь-який захист, а Макс демонструє, що, отримавши колосальний досвід, не планує «скакати» тільки на ньому - його фізична і загальна кондиція в повному порядку.

Макс Холлоуей проти Чен Сон Чон

Чен Сон Чон

Улюбленець публіки ММА займає 8 рядок рейтингу. Це яскравий представник таких бойових шкіл, як тхеквондо і хапкідо, розведене дзюдо і БЖД. Чен є володарем 8 бонусів, зароблених в UFC, переможцем турніру Korea FC, чемпіоном Pancrase Korea і дворазовим претендентом на пояс чемпіона світу з топ-промоушену. Корейський Зомбі вже давно бере участь у великій грі і має перемоги над такими, як Дастін Пор’є та Леонардо Гарсія, яких він переміг за допомогою Твістера вперше в історії UFC.

Сильні сторони

Багато людей знають Ченя як найнебезпечнішого нападника, з сильним ударом, хорошою базою ударів і найсильнішою головою. Але за всією його майстерністю, а також творчим підходом до побудови зв'язків і комбінацій стоїть ще й хороше джиу-джитсу. Правда, Сон Чон рідко йде на тейкдауни, хоча це могло б допомогти йому отримати кілька перемог, коли техніка ударів більше не працювала.

Слабкі сторони

Вік і часті простої, оскільки б'ється він не частіше ніж раз на рік, а то й рідше, впливають на рефлекси Зомбі. Раніше він багато промахувався, але тепер їсть більше ударів, ніж завдає сам. У нього проблеми з роботою ніг, а витривалість помітно поступається тій, що була пару років тому. Простіше кажучи, корейський спортсмен переживає «бойову старість» і незабаром йому загрожує стати воротарем на шляху багатообіцяючих перспектив.

Поточна форма і готовність бійця

Чену 36 років, і за останні 5 років він виступав рівно 5 разів – двічі програвши Ортезі та Волкановскі, але перемігши Ренато «Мойкано», Френкі Едгара та Дена Іге. Боєць простоює з квітня минулого року, що не обіцяє йому великих успіхів у боротьбі з темпом. Та й в силу віку буде просто чудово, якщо «Корейський зомбі» хоча б збереже колишній стан, не кажучи вже про якийсь прогрес. Тим не менш, дух воїна в ньому не зламати, і немає сумнівів, що Джон піде до кінця і буде готовий залишити своє життя в октагоні.

Порівняльний аналіз

Чень майже на 10 см нижче суперника, але при цьому виграє 7,5 см в розмаху рук. Чи зіграє це роль? На початку бою – однозначно, оскільки Макс стартує повільно, і буде розраховувати на пересування з використанням контрджебу та правої прямої, тож тут «Зомбі» має певні шанси проявити себе. Але з кожним раундом, враховуючи, що він наносить у 2 рази менше акцентованих ударів, його досягнення будуть виглядати все більш бляклими. А про партер тут і говорити не доводиться.

Якщо Волкановскі не зміг утримати Макса там на постійній основі, то іншим взагалі не варто про це думати. Найцікавіше відбуватиметься під час зіткнень, і тут свою справу зроблять природні рефлекси Благословенного — варто очікувати вмілих ухилень і поглядів через плече контрагента під час атак. У підсумку маємо абсолютну перевагу екс-чемпіона в стойці, яка з кожним новим раундом ставатиме все більш виразною, і для Ченя є один шлях до перемоги – нокаут, до того ж перший у Макса. кар'єри, якщо це взагалі реально.

Макс Холлоуей проти Чен Сонг Чон Прогноз

Простої, вік, працездатність, програш всім топам - ось неповний перелік недоліків «Корейського зомбі», які переконують, що майбутній бій не відкриє нову сторінку в його кар'єрі. Набагато ймовірніше, що до 4-5 раундів домінування Холловея стане настільки очевидним, що ми зможемо побачити технічні нокаути, тому що голова Чен Сон Чонга вже пережила занадто багато важких моментів. Однак левова частка перемог Макса була отримана рішеннями суддів, тому якщо коефіцієнти на його перемогу не можна назвати привабливими, то альтернативні варіанти (тотал раундів) виглядають трохи цікавіше. Встановіть додаток 1xbet і зробіть ставку на фаворита!

Прогноз: Макс Холловей / загальна кількість перемог (3,5-4,5) за раундами

Та ж новина

Додати коментар

Залиште коментар для зворотного зв'язку

reload, if the code cannot be seen

Коментарі 0