Прогноз на бій Магомед Анкалаєв проти Джонні Вокера

Після надзвичайно напруженої зустрічі з Блаховичем у грудні минулого року Магомед Анкалаєв зник з радарів і чекав свого повернення. Можливо, UFC 294 – ідеальний момент для камбеку, особливо в бою з повністю перезавантаженим Джонні Вокером. Для Магомеда 21 жовтня буде нелегким завданням, оскільки настільки креативний барабанщик з такими габаритами зустрінеться на його шляху вперше. Чи зможе кавказька витримка впоратися з бразильською експресією?

Магомед Анкалаєв проти Джонні Вокера

Магомед Анкалаєв

Другий номер у рейтингу має вражаючий досвід у бойовому самбо та аматорських ММА. Перед нами майстер спорту з бойового самбо, МСМК зі змішаних єдиноборств, а також чемпіон світу серед аматорів у цій дисципліні. Виступаючи в напівважкій вазі під егідою WFCA, Магомед завоював чемпіонський титул, перемігши Максима Гришина, а після підписання контракту з UFC програв лише раз в 11 боях.

Сильні сторони

Анкалаєв універсальний, він вміє битися з різних стійок, має здатність діяти на контратаках або агресивно просуватися вперед, а головне, йому не бракує навичок партера. Більш того, в залежності від стилю суперника Магомед може працювати як на очки, без особливого акценту, так і відбиватися нокаутами в першому раунді. При цьому спортсмен готовий до боїв протягом 5 раундів.

Слабкі сторони

Як показав останній матч, Анкалаєв має серйозні проблеми із захистом від ударів. Навіть його кут зазначає, що у бійця є така риса, як пізній старт – з невідомих причин він може проявляти мінімальну активність у перших раундах. І з тейкдаунами теж не все гладко, на щастя, в UFC йому довелося мати справу, здебільшого, з базовими страйкерами.

Поточна форма і готовність бійця

Магомедові 31 рік, і до нічиєї з Блаховічем він мав серію з 9 перемог. Знайшлося місце і для таких ветеранів, як Сміт, Сантос, Оездемір, а також Микита Крилов і Кучелаба. Після невдалого титульного поєдинку і досить тривалого простою Анкалаєву просто необхідно попрацювати над своїми помилками і показати максимум. Його кондиції завжди були в повному порядку, але в даному випадку було важливо, щоб його команда склала ідеальну схему гри, адже Магомед зустрівся з дуже складним суперником.

Магомед Анкалаєв проти Джонні Вокера

Джонні Вокер

Протягом півроку бразилець залишається щасливим володарем 7 місця в рейтингу. Незважаючи на своє походження, Джонні завжди шукав кращого життя на європейському континенті, де став чемпіоном у двох лігах: Ultimate Challenge MMA та European Beatdown. Він також має коричневий пояс з BJJ, хоча в напівважкій вазі спортсмен став відомим як нападаючий з дуже унікальним стилем.

Сильні сторони

Уокер вміло використовує свої довгі кінцівки, наносить дуже сильний удар, а також доречно використовує нестандартні рухи, покладаючись на несподіваний одиночний удар кулаком, чи ногою, чи що завгодно. Читається важко, швидко, а головне, що стало помітно лише останнім часом, перестала форсувати події там, де це непотрібно. Джонні набирається досвіду, починає розуміти, що таке план на гру, і вже має досвід роботи в довгих матчах, і для нього такі речі є відкриттям.

Слабкі сторони

Головна проблема бразильця – захист, на всіх рівнях. Часто він розраховує на реакцію, але за власними атаками або їх підготовкою іноді не бачить явних контратак супротивника. На партері, незалежно від BJJ, він також повинен виступати тільки першим номером, тому що зі спини Джонні мало що може робити, втрачаючи багато енергії на спроби піднятися.

Поточна форма і готовність бійця

Вокеру 31 рік, і він відігрався тричі за календарні 11 місяців, перемагаючи в кожному поєдинку. Іон Кутелаба і Пол Крейг зазнали поразки в 1 раунді, але Ентоні Сміту довелося повозитися з усіма 3 сегментами. Джонні, як було сказано вище, знайшов ідеальну команду, де його фізичні характеристики планомірно поєднуються з тактичним мисленням і якимось розумінням професійного бою. Однак у грі бразильця багато прогалин і, враховуючи серйозний стрибок рівня суперника, йому доведеться показати чи не найідеальнішу гру за всю кар'єру.

Порівняльний аналіз

Джонні буде вищий за суперника (8 см), а в розмаху рук випереджатиме його на значні 18 сантиметрів. У Магомеда були труднощі з Яном, який був менш вибуховим і швидкісним, принаймні в першій половині бою, а тепер йому доведеться протистояти хлопцю, який багато б'є ногами і завжди атакує з дальньої дистанції. Так, для Анкалаєва відразу виключається стратегія роботи на очки, де він буде стріляти в контрагента з безпечної відстані.

В цьому випадку йому точно не вистачить 3 раундів, щоб уповільнити Уокера і впевнено перервати його. Набагато більша ймовірність того, що ворог зможе перехопити ініціативу, якщо на нього не буде тиску. В ідеалі Магомед повинен пройти через далеко не впевнений захист суперника від тейкдаунів і скопіювати те, як Микита Крилов поводився в бою з бразильцем – боротьба і нічого більше. У цій ситуації Вікторія буде йому по кишені.

Якщо Анкалаєв вирішить діяти як раніше, то йому доведеться розраховувати на 3-й раунд, щоб добити загальмованого Джонні. Він буде наносити багато ударів ногами і створюватиме серйозні проблеми, поки не почне просідати в кардіотренуваннях, а щоб він провалився, Магомед потребує того самого тиску та жорсткої боротьби. На перший погляд, це досить просто, але як він вирішить проблему габаритів і фізичної сили – питання відкрите.

Магомед Анкалаєв проти Джонні Вокера Прогноз

Букмекери швидко встановили такий розрив у коефіцієнтах, особливо на тлі екстремального бою Магомеда та останніх успіхів Джонні. Варто зазначити, що віддати тут може будь-хто, а нокаутів у бразильця в статистиці набагато більше. Так, Анкалаєв краще грає в партері, а в загальному заліку він більш технічний і грамотніше захищається в положенні стоячи, але все одно спочатку йому буде непросто наблизитися до супротивника.

Як би там не було, важко повірити, що зустріч закінчиться швидко, принаймні до екватора ми навряд чи побачимо нокаут ТБ (1,5) 1,43. Переможцем у цьому випадку, як мені здається, є більш розсудливий і досвідчений Магомед, хоча Джонні, у своїй поточній формі та з його навичками удару, має дуже хороші шанси на аут, у відео KO/TKO, але ставка на це вкрай ризиковано, тому що -за його нестабільності в боях з топами. Встановіть додаток 1xbet і зробіть ставку на фаворита!

Прогноз: Тотал овер (1,5) за раундами / Перемога Магомеда Анкалаєва

Та ж новина

Додати коментар

Залиште коментар для зворотного зв'язку

reload, if the code cannot be seen

Коментарі 0