Прогноз на бій Шон Стрікленд проти Дрікус Дю Плессіс

До вересня 2023 року ніхто не підозрював, що такий собі Шон Стрікленд, який минулого року програв два з двох своїх боїв, просто зайде в клітку і знищить «Останнього стиляга». Тепер у статусі чемпіона американець захищатиме честь своєї країни в бою з південноафриканцем Дрікусом Дю Плессіс, який не менш сенсаційно увірвався в еліту середнього дивізіону. Їхня пара очолить перший номерний турнір 2024 року - UFC 297, а 21 січня вирішиться доля пояса, який час від часу переходив з рук в руки.

Шон Стрікленд проти Дрікус Дю Плессіс

Шон Стрікленд

Не так давно Шон був номером 5 у середній вазі, а зараз він є чемпіоном і номером 8 у рейтингу P4P. Це коричневий пояс, майстер БЖД, володар трьох бонусів за найкращі виступи на турнірах UFC, а також колишній чемпіон KOTC, звідки пішов непереможеним, маючи п’ять захистів титулу. Стрікленд має досвід боїв як у вазі 77 кг, так і у вазі 88,5, тому розміри суперників для нього не мають великого значення.

Сильні сторони

Фокус Шона — «плавний нажим», висока продуктивність і пристойна витривалість. Він вкрай незручний через свою манеру працювати тілом, уникати удару, а потім відразу ловити суперника контратаками. Що цікаво, чемпіон бореться як другий номер, але при цьому завжди контролює простір у клітці. Крім того, Стрікленд добре розбирається в тейкдаунах і захищається від них, але рідко вдається до боротьби.

Слабкі сторони

Справжнім бичем Тарзана є його план гри. Навіть коли кут кричить робити щось одне, він рухається, б’є та діє однаково в усіх боях. Так, бити складно, але через відсутність роботи ніг якісні нападники все одно справляються зі своєю роботою. В іншому певний спортивний ступор періодично робив Шона абсолютно бездумним бійцем, візуально середнього класу.

Поточна форма і готовність бійця

Стрікленду 32 роки, і, незважаючи на рахунок 3:2 в останніх п'яти боях, він зумів перемогти більш ніж гідних суперників. Алекс Перейра і Канноньєр виявилися кращими за американця, але Імавов, Магомедов, а також Адесанья програли йому, не знайшовши ключ до свого замка. Шон переживає свій розквіт, і його особиста історія суперництва з Дю Плессіс може спонукати його робити все можливе в спортзалі. Більш того, вони вже встигли трохи розігрітися, побившись у залі для глядачів.

Шон Стрікленд проти Дрікус Дю Плессіс

Дрікус Дю Плессіс

Дрікус успішно піднявся на 2 рядок рейтингової таблиці. Колишній чемпіон Extreme FC у напівсередній та середній вазі, чемпіон польського промоушену KSW, а також чемпіон світу з кікбоксингу серед юніорів за версією WAKO. До речі, у нього чорний пояс другого ступеня з цієї дисципліни, але водночас Дю Плессіс також займався дзюдо, звідки переніс частину своїх базових навичок.

Сильні сторони

Дрікус віддає перевагу бою під номером один, а за рахунок нокаутної сили, відмінної бази ударів, а також високої результативності створює масу незручностей навіть тим, хто славиться захистом. До речі, це у нього теж чудово виходить, а для тих, хто не дружить з боротьбою, південноафриканець готовий запропонувати вражаючу базу сабмішнів – він добре справляється з BJJ.

Слабкі сторони

Недоліком Stillknocks була і залишається витривалість - раунд-половина інтенсивної роботи ділить його продуктивність на три. І якби не важкий удар, він мав би великі труднощі з утриманням позицій, а також у клінчі, тим більше, що до Віттакера Дрікус мав можливість показати свою майстерність проти суперників нижчого рівня.

Поточна форма і готовність бійця

Лише за тиждень до UFC 297 Дю Плессіс відсвяткує своє 30-річчя. Він веде серію з 8 перемог, серед яких Деррен Тіл, Бред Таварес, Дерек Брансон і Роберт Віттакер. Спортсмен не програвав з 2018 року, і тепер у нього є чудовий шанс пробитися до чемпіонського трону, через далеко не найстрашнішого за майстерністю лідера дивізіону. У цьому випадку також буде мотивація перемогти суперника за рахунок конфлікту, тому ми чекаємо найкращий варіант Дрікуса в клітці.

Порівняльний аналіз

В антропометрії у хлопців повний паритет, чого не скажеш про фізичну силу - тут Дю Плессіс на коні, який Шону доведеться прикривати своєю оригінальністю і вічним двигуном у грудях. За кардіо тренуванням Дрікус ніколи не перевершить чемпіона, а враховуючи, що боротися доведеться 5 раундів, а претендент ніколи не долав такої дистанції, в його інтересах забити нокаутом, бажано перед стартом розділи чемпіонату загального під (3.5) 1.76.

Якщо йому не вдасться потрясти свого опонента на землі, його гра підкорення все одно залишиться, але Стрікленд достатньо потужний, щоб принаймні встати, якщо захист від тейкдауну спрацьовує. Паралельно з цим у Шона буде тільки один шлях до Вікторії 1.74 – обережний прес, контракція, не загострення і високий темп. Навіть якщо його заберуть, переживши пару раундів пресингу з боку Дрікуса, у “Тарзана” будуть розв’язані руки.

Якщо брати до уваги тільки навички, то претендент виглядає набагато цікавіше, і йому буде достатньо одного удару, щоб отримати титул. Але ми говоримо про хлопця, який провів 25 хвилин з Адесаньєю, і Адесанья нічого не міг йому зробити. Можливо, Дю Плессіс є феноменом і легко наблизиться до володаря пояса, однак при балансі сил 60 на 40, звернувшись до протистояння обох, у Стрікленда трохи більше шансів.

Шон Стрікленд проти Дрікус Дю Плессіс Прогноз

Якщо Дрікус нічого не зробить з кардіо, то його точно чекає дострокова поразка. Однак якщо він виконує свою роботу, то витривалість не матиме значення. Є ймовірність, що і те, і інше загостриться через трішки та сутички, які вже відбулися, тому розраховувати на всі 5 раундів, з такою-то кількістю «якщо», не варто.

Мабуть, найбезпечніший варіант, з досить хорошим коефіцієнтом: тотал овер (1,5) в раундах - за 1,59, тому що розвідка і визначення дистанції бою займе деякий час. Більш ризикований, але з точки зору коефіцієнтів цікавий варіант: тотал під (3,5) по раундах - за 1,76, тому що до середини 4-го сегмента Дю Плессіс або нокаутує Стрікленд, або залишиться без пального. Я б не став тут вибирати переможця, оскільки обидва все ще екземпляри, здатні показати найгіршу продуктивність, перебуваючи в найкращій формі. Встановіть додаток 1xbet і зробіть ставку на фаворита!

Прогноз: тотал більше (1,5) за раундами / тотал менше (3,5) за раундами

Та ж новина

Додати коментар

Залиште коментар для зворотного зв'язку

reload, if the code cannot be seen

Коментарі 0