Прогноз на бій Роберт Віттакер проти Драйкуса Дю Плессіс

Колишній чемпіон UFC у середній вазі Роберт «Жнець» Віттакер прибуде до Лас-Вегаса 9 липня, щоб привітати південноафриканця Дрікуса Дю Плессіс в еліті. Зухвалий, нахабний і зухвалий «Stillknocks» вже озирається в спину своєму візаві, всіляко нокаутуючи зустріч з Ізраелем Адесанья. Однак на UFC 290 Віттакер стане кошмаром, оскільки за 10 років професійного спорту він жодного разу не зустрічався з бійцем такого рівня. Чи допоможе Дрікусу те, що Стайлбендер вболіває за нього і бажає йому перемоги?

Роберт Віттакер проти Драйкуса Дю Плессіс

Роберт Віттакер

Австралійський "Жнець", перше місце в рейтингу (Перейра покинув чат). Роберт має три чорні пояси з БЖД, Карате та Хапкідо. Крім того, він став досить впевненим бійцем, хоча зміг і без цього виграти сезон TUF, а потім і чемпіонський пояс UFC. До всього цього Віттакер володів поясом SFA і бився з левовою часткою найкращих гравців свого часу, ставши одним із найкращих гравців середнього дивізіону на довгі роки.

Сильні сторони

Хороший захист від тейкдауну, дивовижна швидкість і робота ніг, одна з найкращих технік бою другим номером і нескінченні кардіотренування – у цьому Роб завжди стабільний. Його скорочення відстані та невловимість у клітці, удари ногами в стегно та загальний рівень захисту є проблемою для інших бійців. Лише одиницям вдалося зловити такого спортсмена. Але головним козирем Віттакера була і залишається холоднокровність, чітке виконання вказівок з кута.

Слабкі сторони

Мінусів у цього хлопця майже немає. Лише іноді він «прокидається» ударами, як це було в боях з Адесанья і Канноніром. Хоча Роберт працює над своїми помилками від табору до табору, і йому все одно вдається виправлятися.

Поточна форма і готовність бійця

Віттакеру 32 роки, і, крім двох поразок від Ізраеля Адесаньї (реванш був дуже близьким), він не знає поразок у середній вазі. Марвін Ветторі, вищезгаданий Канноньєр, Гастелум і Тілль — хлопці, про яких він піклувався в класі. Роб завжди був на іншому рівні з точки зору швидкості та бойового мислення, тому його готовність виграти цей бій кандидатів незаперечна. Більш того, за низкою параметрів свого майбутнього побратима він випереджає з значним відривом.

Роберт Віттакер проти Драйкуса Дю Плессіс

Драйкус Дю Плессіс

П’ятий номер рейтингу середньої ваги – з кікбоксингу, де має не лише чорний пояс ІІ ступеня, а й титул чемпіона світу за версією WAKO. За перші 4 роки в ММА під прапором EFC - Південноафриканської ліги Дю Плессіс не їздив далі міста Гаутенг, завдяки чому став дворазовим чемпіоном у 77 і 84 кг. Також йому вдалося підкорити польський промоутер KSW, а потім ми побачили «Нок» в октагоні UFC.

Сильні сторони

Як це не парадоксально, але базовий кікбоксер теж має за пазухою гідний бій з BJJ. Хоча, не будемо захоплюватися – на партері він випробовував свої здібності лише з відверто низькими супротивниками чи збитими пілотами, а у вищій лізі й сам відчував труднощі в цьому ремеслі. Його головний козир - кікбоксинг, з рясним використанням ударів ногами, пресингом і впевненою роботою першим номером.

Слабкі сторони

Як показав останній бій Дрікуса, він має не найкращі показники витривалості, а після раунду напруженої боротьби він не в змозі тримати стабільний темп, втрачає швидкість, а про захисні якості взагалі говорити не доводиться. Та й з контролем позицій у хлопця виникають проблеми, не враховуючи того, що він йде до справжнього вбивці в клітку, після серії зустрічей з згасаючими ближніми топами.

Поточна форма і готовність бійця

29-річний Дю Плессіс починає серію з 7 перемог, виглядаючи більш ніж впевненим першокурсником у дивізіоні. Однак, дивлячись на послужний список африканця, виникають деякі питання. Він переміг Дерека Брансона, який майже в кожному бою грає в ігри на виживання, Даррена Тілла, який так і не зумів знайти мотивацію «повернутися сильнішим», а також Бреда Тавареса і Тревіна Джайлза. І де в цьому списку опоненти, які можуть свідчити про готовність Дрікуса битися з чемпіоном? Якщо його фізична сила і техніка не викликають сумнівів, то кардіотренування разом з відсутністю досвіду проти топів перевертають ситуацію з ніг на голову.

Порівняльний аналіз

Драйкус матиме невелику перевагу в досягненні (6 см) і висоті (2 см). Але якби цей розрив був більшим, Роберт все одно нівелював би його своїми рухами і рухливістю. Для Дю Плессі важливо залишатися провідною ланкою в атаках, а для Віттакера діяти з боку супротивника – чи не ідеальний розклад для бою. На старті обидва будуть сильно бити ногами, і південноафриканцю важливо поступово зближуватися, намагаючись наносити перші сильні удари, і з цим у нього все в порядку.

Багато в чому він схожий на того ж Ветторі - рух вперед, бажання розтрощити ворога, позбавити його простору. І все б чудово, але Драйкус не має такого запасу міцності і витривалості, щоб «Жнець» метушився і натикався на його удари. Більше того, «Нок» далеко не найшвидший боєць, тому з кожним новим раундом екс-чемпіону вдається все більше. Удари вперед, фірмові 2-3 удари на зближенні, вихід з лінії атаки - ми побачимо колишнього Роба, стиль якого банально не подобається Дю Плессіс.

Тому потрібен більш незграбний суперник, готовий вистояти і обмінюватися ударами, інакше потенційний клієнт ризикує бути розтерзаним на шматки. До 3-го раунду йому буде ставати все складніше і складніше, тому найбільш розумним рішенням з його боку може бути тільки акцент на нокаут в перші 5-7 хвилин, оскільки у Віттакера може відмовити щелепа, причому добре -поставлений удар.

Роберт Віттакер проти Драйкуса Дю Плессіс Прогноз

Порівнюючи розгромлену опозицію і загальні успіхи хлопців за останні роки, складається оманливе враження, що Дрікус є чи не найслабшим суперником Роберта за останні кілька років. Він не готовий конкурувати з колишнім чемпіоном на землі, ризикуючи миттєво втратити свої сили, і навряд чи втримає темп, заданий Женцем. Однак повністю відкидати фініш у його виступі не можна: він майстерно оформляє задушливі прийоми та нокаути. Але для цього Дю Плессіс повинен вийти на інший рівень, але в це важко повірити. Тому в цьому поєдинку розумніше розраховувати на повну дистанцію, де Віттакер виглядатиме ще краще після екватора протистояння. Встановіть додаток 1xbet і зробіть ставку на фаворита!

Прогноз: Перемога Роберта Віттекера

Та ж новина

Додати коментар

Залиште коментар для зворотного зв'язку

reload, if the code cannot be seen

Коментарі 0