Прогноз на бій Магомед Анкалаєв проти Джонні Вокера

Після невдалої першої зустрічі Магомед Анкалаєв і Джонні Вокер отримали ще один шанс, цього разу в головній події UFCFight Night 234, яка відбудеться 14 січня і відкриє новий бойовий 2024 рік. Незважаючи на невизначений результат останній матч, цього разу вірити в тріумф бразильця ще менше, через що розрив у коефіцієнтах між хлопцями став ще більшим. Але чи настільки очевидна перемога росіянина в цій напівважкій сутичці?

Магомед Анкалаєв проти Джонні Вокера

Магомед Анкалаєв

З моменту останнього виходу в октагон Магомед опустився в рейтингу на один рядок нижче - тепер він 3-й. У списку досягнень спортсмена: звання майстра бойового самбо, чемпіон світу зі змішаних єдиноборств (аматори), чемпіон WFCA (професіонали), колишній претендент на пояс UFC у ваговій категорії до 93 кг.

Сильні сторони

Слабких місць у Анкалаєва мінімум: у стійці він швидкий і технічний, потужно кидається ногами і добре працює вдвох. У той же час Магомед володіє відмінним контролем дистанції, захистом від тейкдауна і роботою ніг. На партері він може запропонувати впевнений контроль позицій, і біля сітки також, і якщо він не дуже вправний у своїй грі підкорення, то з партером у нього все в порядку.

Слабкі сторони

У росіянина не найкращий послужний список вдалих передач в партер, а в клінчі іноді його активність далека від ідеалу. У двох останніх боях Магомед забагато брав на себе лоу-кіками, до того ж у ряді поєдинків демонстрував пасивність на перших хвилинах, прискорюючись лише під час бою, але зараз з цим все набагато краще.

Поточна форма і готовність бійця

Анкалаєву 31 рік. На даний момент серія з двох непереконливих виступів, нічия з Яном Блаховичем і порушення з Уокером, ставить під сумнів, чи Магомед настільки універсальний, як про нього говорять. Але до цього він мав справу з досить серйозними бійцями, тими ж Смітом, Сантосом, Микитою Криловим – топами високого рівня. Зараз Анкалаєву важливо не втратити голову через ворожнечу з Джонні, інакше його можуть спіймати на помилках, інакше з підготовкою і психічною складовою у нього все добре.

Магомед Анкалаєв проти Джонні Вокера

Джонні Вокер

Рейтингових ротацій в дивізіоні не відбулося - Джонні все ще займає 7-е місце в рейтингу. Він джитсер, коричневий пояс і висококваліфікований боєць тайського боксу. У 2018 році став чемпіоном двох європейських організацій: UCMMA у Британії та EBD у Бельгії. Потім через «Contender Series» він потрапив до UFC, де здобув 4 «Виступи вечора» та 6 дострокових перемог.

Сильні сторони

Уокер використовує своєрідний стиль: він багато робить фінти, постійно смикає суперника, імітуючи замах до ударів, і добре рухається, раптово вибухаючи потужними атаками. Це найнебезпечніший нападаючий, який має нокаутуючу силу у всіх без винятку кінцівках. Крім того, бразилець зберігає свою нищівну силу на партері, винагороджуючи своїх опонентів граундом і паундом, як тільки він опиняється на вершині.

Слабкі сторони

Прогалина, над якою Джонні все ще працює, — це гра на землі, але проблема в тому, що він розвиває її з тренерами BJJ, а не з висококласними борцями. Звідси і складність утримання позицій. І в цьому випадку про атаки та контратаки з використанням прийомів говорити не доводиться. Також у спортсмена є певні труднощі з кардіотренуваннями, але в цьому аспекті він дуже виріс за останні пару років.

Поточна форма і готовність бійця

Вокеру 31 рік і його статистика складається з двох поспіль поразок на вершини - Тіаго Сантоса і Джамала Хілла, а також трьох перемог: Кучелаба, Крейга і Сміта він досить впевнено завершив. Звичайно, не забуваємо про «провальний» бій з Магомедом Анкалаєвим, але там ніхто з учасників не встиг показати нічого виразного. Джонні почав працювати з потрібними людьми, які направили його талант у правильне русло, і його особиста історія з росіянином просто зобов’язана отримати від нього максимум користі.

Порівняльний аналіз

В останньому поєдинку перевага Уокера в розмаху рук, а мова йде про значні 18 сантиметрів, не дало йому особливих привілеїв. Хоча в ударному плані він не відставав від свого колеги в точності і швидкості, тому тепер можна з упевненістю сказати, що в стенді Анкалаєву потрібно бути гранично обережним, а краще взагалі не ризикувати в обміні з бразильцем.

Надто ймовірно, що заблукавий бійка Джонні знайде свою ціль. Але біля сітки Магомеду не склало особливих труднощів утримувати суперника і наносити йому змістовні удари. На землі такий підхід має всі шанси стати лебединою піснею Волкера. Він не зрівняється з росіянином на партері, тому якщо це буде поразка в одну хвіртку, то в аспекті боротьби.

Що маємо в результаті: хлопці можуть нокаутувати один одного з ймовірністю 50 на 50, а в ближньому бою шанси Анкалаєва з кожним раундом однозначно зростатимуть у геометричній прогресії. До речі, за витривалістю він теж кращий за суперника, але є всі підстави вважати, що для виявлення переможця їм не знадобиться навіть 3 раунди.

Магомед Анкалаєв проти Джонні Вокера Прогноз

У матчі-реванші розрив у коефіцієнтах просто величезний, і знову не зовсім зрозуміло на якій підставі. Так, Магомед здатний перекладати і тримати Джонні на землі скільки завгодно, але для цього йому потрібно змусити Уокера помилитися і зловити його в цей момент. По руках і ногах росіянин не має навіть п'ятикратної переваги, тому я б не став йому таких авансів.

В даному випадку ставки на тотал раундів як і раніше актуальні, адже коефіцієнт на Магомеда поки залишає бажати кращого (1,17, рідко трохи вище). Цілком імовірно, що ближче до матчу в Джонні почнуть більше вірити, але його перемога реальна лише при швидкому нокауті в 1-2 раунді. Нас цікавлять такі ставки, як тотал менше (2,5) або перемога Анкалаєва нокаутом/технічним нокаутом/сабмішном, навіть з урахуванням п’ятираундового формату. У той же час, ви завжди повинні мати на увазі, що засмучення більш ніж можливо. Встановіть додаток 1xbet і зробіть ставку на фаворита!

Прогноз: тотал менше (2,5) за раундами/Дострокова перемога Магомеда Анкалаєва

Та ж новина

Додати коментар

Залиште коментар для зворотного зв'язку

reload, if the code cannot be seen

Коментарі 0