Прогноз на бій Іслам Махачов проти Дастіна Пуар'є

Беззаперечний чемпіон UFC у легкій ваговій категорії Іслам Махачов після дуології з Олександром Волкановським вперше захищатиме свій титул із суперником зі свого дивізіону. На UFC 302, який відбудеться 2 червня в Ньюарку, він зустрінеться з Дастіном Порьє, дворазовим претендентом на золото у вазі до 70 кг. Це протистояння очолить номерна подія, і зовсім не виключено, що ця поява в октагоні може стати завершальною в кар'єрі «Алмазу».

Іслам Махачов проти Дастіна Пуаре

Іслам Махачов

Махачов відзначився в бойовому самбо, ставши кращим у світі, Росії та Дагестані в цій дисципліні, заслуживши звання МСМК. Згодом він домігся успіху в UFC, взявши титул, вже зібрав хорошу колекцію бонусів і додав пару тріумфів над чемпіонами в легкій і напівлегкій вазі. До речі, іслам починався з тхеквондо і ушу саньда, тому його любов до ударів ногами цілком виправдана основою.

Сильні сторони

Почнемо зі стійки: це точний, гострий, розрахований нападник, який вміє контролювати дистанцію, володіє відточеним джебом і хорошими ударами. На майданчику до Махачова питань практично немає, оскільки від контролю до зміни положень з атаками він все робить бездоганно. Хоча й тут той же Волкановський знайшов поки що лазівки.

Слабкі сторони

Проблема з Ісламом полягає в тому, що в положенні стоячи він вважає за краще чекати дій свого опонента і покладається на його помилки, невдачі тощо. З опонентами, які сильно б’ють, такий підхід може працювати проти нього, і, крім того, тривалі сесії на на землі, коли руки Махачова чіпляються, як золоті злитки (знову відсилання до Волкановського), він не може якісно натиснути і завдати шкоди. Однак це все дрібні деталі, якими можуть скористатися лише деякі.

Поточна форма і готовність бійця

Ісламу 32 роки, і наразі він перемагає в серії з 13 боїв, серед яких Чарльз Олівейра, Волкановскі, Боббі Грін, Ден Хукер та інші. Можливо, не всі імена такі звучні, як у Пуаре, але в левовій частці випадків Махачов домінував над ними, не потрапляючи в складні ситуації. Лише Олексію вдалося трохи похитнути авторитет чемпіона в першому бою, а в іншому ми говоримо про спортсмена на піку, який має мінімум недоліків, і знайти вирішення цієї проблеми дуже складно.

Іслам Махачов проти Дастіна Пуар'є

Дастін Пуаре

Символічно, що для 4-го номера рейтингу титульний бій стане 40-м у професійній кар'єрі. За все життя Дастіна було 14 бонусів за його найбільші бої, він отримав чорний пояс з BJJ, був тимчасовим чемпіоном UFC у легкій вазі, а також був єдиним, хто двічі поспіль переміг Конора МакГрегора. Пор'є по праву вважається одним з кращих боксерів ліги, і є рекордсменом за кількістю спроб потрапити на гільйотину за один раунд - жарт, але він має місце.

Сильні сторони

«Даймонд» — боєць середньої та ближньої дистанції, де його хуки та колючий джеб підходять ідеально. Дастін не проти піти в глибокий захист, щоб дати супернику вийти з-під контролю, а потім ламає його захист і контратакує, часто потрапляючи в нокаут. У його арсеналі також є БЖД, і, що найцікавіше, він здобував перемоги задушливими прийомами, «Брабо», ліктем, але не своєю фірмовою гільйотиною.

Слабкі сторони

Пуар'є з дивовижною простотою поступається позицією, спиною, а також місцем в октагоні, починаючи діяти від захисту і сподіваючись на ці приголомшливі контратаки. Це призводить як до отримання непотрібної шкоди, так і до поразок. Цей хлопець добре розмінюється, але з віком його блокування не стає сильнішим, а прогресу на полі немає, окрім епізодів атаки. Та й кардіонавантаження американця не обіцяє йому великих перспектив у 5 раундах, хоча раніше все було інакше.

Поточна форма і готовність бійця

Дастіну 35 років, і він здобув 3 перемоги в 5 останніх боях, перемігши Конора МакГрегора, Бенуа Сен-Дені та Майкла Чендлера. Олівейра і Джастін Гете доставили йому проблем і перемогли достроково, тому що в цих боях Пор'є виявив самі прогалини в своєму захисті. З роками кардіонавантаження «Блестячого» поступово згасає, голова вже не так швидко приймає рішення, а помилки з'являються все частіше. Гравець Луїзіани як і раніше виділяється завдяки своєму досвіду та хорошій підготовці, але його думки про відхід зі спорту мають дуже серйозні підстави.

Порівняльний аналіз

Претендент буде трохи перевершувати чемпіона в розмаху рук, а за розміром і антропометрією це, мабуть, єдиний параметр, де він випереджає. З технікою все набагато заплутаніше, тому що в обох є контраргументи, якими вони можуть затягувати один одного. Що є у Дастіна: спринт на старті, у вигляді серійних атак у положенні стоячи, цілком може привести його до успіху, оскільки Махачов рідко виривається вперед на перших секундах, часто дозволяючи супернику попрацювати і відкоригувати дистанцію удару.

Крім того, у разі вдалого захоплення Іслам може вирішити піти на тейкдаун, і поки його шия та голова не вкриються потом, та сама блискавична гільйотина також має певний шанс вразити ціль (5,77). Якщо вимірювати все в більш конкретних категоріях, то, швидше за все, "Алмаз" буде мати перевагу на початку, поки він не буде на паркеті, і його можна буде передати і взяти назад - Сен-Дені успішно це довів у своєму останній бій.

І якщо в положенні стоячи у Махачова не так багато варіантів для розвитку наступу, то в партері, з його відмінним контролем, граунд-енд-паундом і сталевою хваткою, він може завершити бій, як тільки Пор'є трохи виснажиться - у 2 турі цей сценарій більш ніж вірогідний. Дастін занадто часто помиляється на відрізку перед екватором зустрічі, а після цього робить камбек, але не в цьому випадку, Іслам не пробачить йому помилок. Тож через більш досконалий арсенал на полі та проблеми із захистом американця шанси на тріумф невблаганно тануть у скарбничці Махачова.

Іслам Махачов проти Дастіна Пуар'є. Прогноз

Дастін досить сильний хлопець, і на перших порах, навіть якщо його відразу переведуть, він зможе захиститися від удушень і болючих блокувань, тому робиться ставка на тотал раундів (тотал більше (1,5) по раундів - 2,12). Також можлива поразка, але прийомами в 3-му сегменті він програв навіть Хабібу і Олівейрі, так що статистика грає нам на руку. Решта варіантів, наприклад те, що бій завершиться до середини третього раунду (1.68), вже більш ризиковані, тому тут розумніше покластися на великого фаворита – Махачова. Встановіть додаток 1xbet  і зробіть ставку на фаворита!

Прогноз: Тотал більше (1,5) у завершених раундах/Дострокова перемога Іслама Махачова

Та ж новина

Додати коментар

Залиште коментар для зворотного зв'язку

reload, if the code cannot be seen

Коментарі 0