Прогноз на бій Хамзат Чимаєв проти Роберта Віттакера

Після серії криз, довгих очікувань і навіть рішень завершити кар'єру, середньоваговик з рейтингом UFC Хамзат Чимаєв вступає в бій претендента. У головній події UFC on ABC 6 23 червня в Ер-Ріяді, Саудівська Аравія, він битиметься з екс-чемпіоном організації Робертом Віттакером. Цей вечір на Kingdom Arena стане випробуванням для обох, і настав час дізнатися, хто з них має більше шансів на тріумф у призначену дату?

Хамзат Чимаєв проти Роберта Віттекера

Хамзат Чимаев

Після останнього бою Хамзат закріпився за місцем на краю ТОП-10, але завдяки своєму імені він отримав такий гучний бій. «Борз» досяг рівня коричневого поясу з BJJ, що є ще одним завданням для його суворого тренера, у минулому він надзвичайно успішно виступав на борцівському килимі, вигравши чемпіонат Швеції, а тепер має кілька бонусів від керівництва UFC , і це з бездоганним рекордом 13-0.

Сильні сторони

Рівень тиску, якість тейкдаунів і подальших атак на землі, які пропонує Чимаєв, мало кому вдалося зупинити. Хамзат постійно завдає ударів, покращує позицію, зв'язуючи кінцівки супротивника, а потім, помучивши його грунд-енд-паундом, йде на подачу. При цьому боєць має нокаутуючий удар, навіть якщо він не прагне утриматися в стійці. Найвищий темп з перших секунд і хаос, який він несе з собою, багатьох обеззброює.

Слабкі сторони

Великою проблемою Чимаєва є кардіо, яке швидко згасає до 3-го раунду через його спринт. А коли настає втома, у нього вже немає колишньої якості контролю і боротьби - звідси і необхідність працювати в положенні стоячи. Але в руках у Хамзата трохи криво, йому бракує алгоритмів дій, а захист кульгає. Для Борза тиск є ключем до перемоги і ворогом одночасно.

Поточна форма і готовність бійця

Чимаєву 30 років, у нього немає жодних невдач у кар'єрі, а рекорд спортсмена в UFC 7-0. Останні перемоги були над Гілбертом Бернсом, Кевіном Холландом і Камару Усманом. Зустрічаючись з топами, він виявив багато своїх недоліків, і тепер вступить у боротьбу після семи місяців відпочинку, після невеликої травми, і повинен буде показати все, на що здатний, оскільки має всі шанси зійти з дистанції. з 5 раундів вперше. Навряд чи Хамзат продемонструє щось концептуально нове в ігровому плані, але навіть у цьому випадку сумнівів у його готовності до перемоги бути не повинно.

Хамзат Чимаєв проти Роберта Віттакера

Роберт Віттакер

Австралієць займає 3 місце в рейтингу і колишній чемпіон середнього дивізіону. На відміну від суперника, Роб має чорний пояс з BJJ, а доповнює комплект такими ж поясами з хапкідо та карате. Також «Жнець» зайняв перше місце в чемпіонаті та кубку країни з реслінгу, переміг у шоу The Ultimate Fighter і 8 разів брав з собою бонуси при виході з октагону.

Сильні сторони

Уіттекер завжди пропонував своїм опонентам нерівний темп, постійні стоп-удари в стегно, різкі підсічки та прориви на дистанції, що супроводжувалися двійками або оверхендом. Також екс-чемпіон чудово тримає ноги на верхніх поверхах, а головне тримає приблизно однаковий темп у всіх раундах, не відчуваючи глобальних проблем з кардіо. Це такий собі пейсмейкер, який може нокаутувати суперника і забити нокаут, якщо в цьому є гостра потреба.

Слабкі сторони

Роберт неприпустимо часто опинявся в ситуаціях, коли доводилося виживати. Нокдауни і грогі супроводжують його чи не в кожному бою, а щелепа австралійця все гірше справляється з пошкодженнями. Щодо землі, тут нема чого говорити – хлопець краще вміє захищатися від тейкдаунів, ніж брати їх і розвивати успіх на партері.

Поточна форма і готовність бійця

Віттакеру 33 роки, останні п'ять боїв він завершив двома поразками (від Адесаньї та Дю Плессіс) і трьома перемогами (Ветторі, Гастелум і Коста). В останні роки Роберт демонструє відмінну форму, він швидкий, точний і ідеально реалізує свій бойовий план. Просто у нього серйозні проблеми з «утриманням», і цей фактор заважає йому демонструвати домінантні дії, якими вони є аж до моменту точних ударів суперників. «Жнець» знаходиться в оптимальному стані і має за плечима багатий досвід, але його щелепа завжди змушуватиме нас сумніватися в його успіху.

Порівняльний аналіз

Чимаєв вищий і довший на руках порівняно з Віттакером, але в стійці це йому навряд чи допоможе. Насправді цей бій надзвичайно цікавий з точки зору поєднання стилів, оскільки у вертикалі Хамзат практично не має шансів перебити суперника, а Роберт, навіть маючи чорний пояс з BJJ та перемоги на обласному рівні з боротьби, Навряд чи впорається з партерною грою “Борзи”.

Картина бою вимальовується такою: багато рухів по октагону від Роба, постійна гонитва за Хамзатом, що дозволяє екс-чемпіону без особистої ініціативи використовувати свій контрударний талант і заробляти очки (2,98). Однак у підсумку вони в будь-якому випадку опиняться біля воріт і на землі, де наступні півтора раунди Чимаєв може знущатися над колегою як заманеться. Чи реалістична подача тут у раунді 1 чи 2?

Враховуючи якість захисту Віттакера, це малоймовірно, і тоді Хамзату доведеться шукати ресурси, щоб впоратися зі швидкостями «Жнеця» і не опинитися в ситуації, яка сталася з ним у бою з Бернсом. Бій має всі шанси наблизитися до екватора і перевищити TB (2,5) в раундах, де все буде залежати від того, чи помилиться Роб, опинившись в черговому нокдауні і, як наслідок, захопленні, і чи зробить Чимаєв зуміти правильно розподілити свої сили, щоб повністю не прокиснути ближче до 4 сегменту.

Хамзат Чимаєв проти Роберта Віттакера Прогноз

Поєдинок надзвичайно інтригуючий і непередбачуваний, а те, що Хамзат є великим фаворитом, не дає нам можливості без оглядки розраховувати на його перемогу. Саме фактор витримки і приголомшливої роботи ніг Роберта змушує сумніватися, чи зможе Чимаєв бути таким же ефективним, як у першому раунді, скажімо, у третій п'ятихвилинці? Тому вигідніше розглядати ставки на тотал раундів, тим більше, що коефіцієнти тут набагато цікавіше, ніж на фаворита. Почати варто з більш надійного варіанту - Total over (1.5) на 1.79, а після цього, трохи піднявши планку, подивитися на Total over (2.5). Встановіть додаток 1xbet  і зробіть ставку на фаворита!

Прогноз: Тотал більше (1,5) у завершених раундах/ Тотал більше (2,5)

Та ж новина

Додати коментар

Залиште коментар для зворотного зв'язку

reload, if the code cannot be seen

Коментарі 0