Ак Барс – ЦСКА. Хто почне фінальну серію з перемоги?

Фінал Кубка Гагаріна сезону-2022/23 стартує 17 квітня матчем у Казані. На лід місцевої «Татнєфть Арени» вийдуть хокеїсти двох найкращих команд поточного сезону - «Ак Барса» і ЦСКА.

Наші експертні прогнози та аналіз матчу «Ак Барс» – ЦСКА

«Ак Барс»

Для казанського клубу це вже п'яте потрапляння у фінал Кубка Гагаріна, «Барс» тричі брав почесний трофей, причому під керівництвом одного тренера - Зінетули Білялетдінова. Білялетдінов повернувся до керма клубу, повернувшись на тренерський міст «Ак Барса» в поточному сезоні. Саме повернення в казанський клуб майстра вітчизняного тренерського цеху стало відправною точкою для якісного прориву «Ак Барса». Команда серйозно додала в другій частині регулярного чемпіонату, зумівши після невдалого старту в турнірі стати першим у Східній конференції.

Шлях до фіналу плей-офф для «Ак Барса» виявився досить простим. У першому турі казанці в шести матчах обіграли сусідів з Нижньокамська - хокейний клуб "Нафтохімік". Все тих же шість матчів знадобилося казанцям у другому колі, де суперниками з «Ак Барсом» був владивостоцький «Адмірал». Як не дивно, але півфінальна серія виявилася найкоротшою. Очікувалося, що суперництво з омським «Авангардом» буде надзвичайно впертим, але в підсумку «Барса» програла лише один раз (2-3 вдома), у свою чергу здобувши чотири перемоги (двічі 3-2 вдома, а також 3 -2 і 1-0 на виїзді).

ЦСКА

Армійці вп'ятий сезон поспіль виходять у фінал Кубка Гагаріна, а двічі, в сезонах 2018/19 і 21/22, у фіналі перемагав ЦСКА. Таким чином, армійці є діючими володарями Кубка Гагаріна. Регулярку столичний клуб провів без особливого блиску, майже зі стартового відрізка безнадійно відстаючи від пітерських одноклубників. Тим не менш, підопічні Сергія Федорова стали другими на Заході, зумівши буквально на фініші чемпіонату обійти ярославський «Локомотив» і ніжинський «Торпедо».

На відміну від «Ак Барса», стартові раунди плей-офф армійці пройшли зі скрипом, двічі доводячи справу до сьомого матчу. У першому турі ЦСКА на смерть розігрався з «Северсталлю», зумівши поставити переможну крапку лише в сьомій грі, вигравши вдома з рахунком 5:3. Так само складалася для армійців чвертьфінальна серія проти ярославського «Локомотива». І знову все вирішилося в сьомому матчі, і знову армійці завершили все домашньою перемогою 5:0. У півфіналі армійців вже звично очікував пітерський СКА. І знову ЦСКА виявився сильнішим за пітерських одноклубників, віддавши супернику лише два матчі.

Ак Барс – ЦСКА

Статистика

За всю історію КХЛ «Ак Барс» і ЦСКА зустрічалися лише один раз у плей-офф Кубка Гагаріна. Сталося це в сезоні-17/18, і, як і зараз, це був фінал. «Ак Барс» тоді виявився сильнішим, вигравши серію з рахунком 4-1 – перемога в серії «Ак Барс» 2.02. У нинішньому плей-офф «Барса» забила 22 голи в 9 матчах на домашньому льоду, тобто в середньому 2,4 голи за гру. За ті ж 9 виїзних матчів ЦСКА забив 28 голів, тобто в середньому 3,1 за матч. Обидві гри між цими командами в рамках регулярного сезону завершилися перемогою гостей. Спочатку «Ак Барс» здобув у Москві велику перемогу з рахунком 5:1, на що армійці відповіли власною гостьовою перемогою 3:2.

Коефіцієнти від завантаження 1xbet

Незважаючи на те, що перший матч пройде в Казані, фахівці 1xbet вважають, що у армійців більше шансів почати фінальну серію з перемоги: перемога «Ак Барса» в основний час становить 2,9, а на перемогу ЦСКА можна взяти коефіцієнт. з 2.3. Не можна виключати овертайму, нічия за підсумками основного часу пропонується з коефіцієнтом 3,75. Щодо закинутих шайб, то тут букмекер пропонує наступні котирування: тотал більше (4,5) - 2,19, тотал менше (4,5) - 1,66. Встановіть додаток 1xbet app і зробіть ставку на фаворита!

Прогноз підсумків гри

Як показує практика останніх сезонів, фінальні серії рідко починаються із результативного матчу. Ціна помилки висока, немає сенсу ризикувати вже в першому матчі. Навряд чи нинішній фінал стане винятком. І «Ак Барс», і ЦСКА важко назвати авантюрними командами, тут присутній досить здоровий прагматизм, тому перша гра серії буде обережною у грі обох команд. Наш прогноз: Тотал менше 4,5 з коефіцієнтом 1,66.

Та ж новина

Додати коментар

Залиште коментар для зворотного зв'язку

reload, if the code cannot be seen

Коментарі 0