Прогноз на бій Рінат Фахретдінов проти Ніколаса Делбі

Перший татарський боєць UFC Рінат Фахретдінов поступово наближається до Топ-15 напівсередньої ваги, і перемога на турнірі UFCon ABC 6 цілком може стати його путівкою в цей елітний клуб. На шляху до нього стоїть Ніколас Делбі, з яким вони поміряються силами в стінах Kingdom Arena 22 червня. Знову свати промоушену працювали над тим, щоб ми побачили зіткнення стилів, і ця зустріч обіцяє бути дуже напруженим.

Рінат Фахретдінов проти Ніколаса Делбі

Рінат Фахретдінов

Рінат має тривалий досвід у панкратіоні та бойовому самбо. Він був кращим на чемпіонаті світу, увійшов в ТОП-3 на чемпіонаті Росії, став майстром спорту, і все це в двох дисциплінах паралельно. Крім того, «Гладіатор» став майстром спорту зі змішаних єдиноборств, де також заволодів чемпіонським поясом організації GFC. З 2013 року нікому не вдалося його перемогти.

Сильні сторони

У його руках Фахретдінов «боксер-борець» до мозку кісток. Розмашисті оверхенди, великий пресинг, трохи крива техніка – все в кращих традиціях партерів. Хоча за останні роки він збільшив кількість ударів ногами, найцікавіше відбувається в горизонтальному положенні. Високий темп, велика кількість передач, безжальний гранд-енд-паунд і чудова база прийомів дозволяють йому мучити своїх жертв на партері, не даючи їм розкритися в стійці.

Слабкі сторони

Більш ніж очевидно, що Рінату дуже складно мірятися силами з провідними нападаючими, і в даному випадку пробивати тейкдаун-захист, з необхідністю повертатися до роботи в положенні стоячи, йому теж нелегко. Через високу швидкість роботи кардіо Фахретдінова просідає у другій половині поєдинків, хоча навіть у такому стані він доставляє величезну кількість проблем суперникам.

Поточна форма і готовність бійця

Бійцю 32 роки, і якщо не брати до уваги його останній бій, який завершився внічию з Елісеу Залескі Дос Сантосом, то зараз Рінат має серію з 20 перемог. Він переміг Кевіна Лі, Еріка Спайслі, Міхайлідіса та інших порядних хлопців. І тепер йому знову належить боротьба з досвідченим колегою, який все ще перебуває в хорошій формі. При цьому сам Фахретдінов перебуває у відмінній формі, у нього повний порядок зі спортивною агресією та змагальним духом, тому сумніватися в його готовності взагалі не доводиться.

Рінат Фахретдінов проти Ніколаса Делбі

Ніколас Делбі

Делбі вже двічі підписував контракти з UFC, оскільки його перший виступ у лізі був надзвичайно невдалим. Це базовий каратист, який має зелений пояс з ашіхара карате та коричневий пояс з BJJ – наземний боєць почав удосконалювати свою майстерність після початку професійної кар’єри. Завдяки відпрацьованій стойці він був справжнім монстром в європейських організаціях, збираючи пояси ліг Cage Warriors, EMMA та FG. Крім того, він був удостоєний титулів «Боєць року» і «Нокаут року», а в 2015 році він ще й виграв «Повернення року», коли бився з Дарреном Тіллом.

Сильні сторони

Делбі добре справляється з тим, з чого він починав – вражати. Його руки добре розташовані, а ноги літають по підлозі; до того ж ніхто не відміняв і нокаутуючий удар. У клінчах він теж відмінний, але на партері його навички скоріше можна назвати базовими, тому що «Локомотив» рідко виграє технікою і суперником посереднього рівня, однак, як для каратиста, він гідно розуміє гру на земля.

Слабкі сторони

Ніколас програвав лише рішеннями суддів, і це відбувалося в тих боях, де не спрацювала його сильна сторона, а застосувати план Б і вийти на бій не спрацювало. Простіше кажучи, технічні обмеження данця заблокували його шлях до перемоги з більш накачаними універсалами.

Поточна форма і готовність бійця

У Ніколаса серія з 4 перемог у 5 поєдинках, при цьому він поступився лише найдосвідченішому Тіму Мінсу, перемігши при цьому Уорлі Алвеса, Мусліма Саліхова та Габріель Бонфім. Делбі — 39-річний ветеран, з величезним досвідом за плечима та відмінною щелепою, що є рідкістю для його категорії. Він втратив нокаутний потенціал, як і загальну активність, але при цьому залишається небезпечним на дистанції 3-х раундів, не виглядає безпорадним ні в одній позиції. Ніколас готовий до бою і точно не збирається збавляти темп.

Порівняльний аналіз

Росіянин трохи вище Делбі, але в розмаху рук між ними паритет в 1 см на користь Миколи можна не враховувати. Навіть якби все було навпаки, Рінат все одно не конкурент данцю в положенні стоячи, і йому точно не варто там затримуватися. Так, «Локомотив» вже давно не заряджається, як колись, але він ще вміє вимикати світло, тому з його кривими кутами і відкритим козирком на підходах «Гладіатору» там нема за що зачепитися. Це може змусити противника відступити через тиск, але довго обмінюватися ударами точно не варто.

Набагато більш вірогідна картина бою: різке зближення після короткої розвідки, з ініціативи Фахретдінова, і передача з наступним контролем. Делбі блокує до 60% тейкдаунів, тому за три спроби можна пройти через його захист, а далі головне залишатися зосередженим і сподіватися, що європейський коричневий пояс з BJJ не такий «чесний», як бразильці. Першу половину зустрічі Рінат повинен взяти впевнено, але потім у справу вступить досвід, витримка та вміння адаптуватися.

Ніколас підловить суперника, який наближається, і використає всі свої знання, щоб нейтралізувати атаки колеги в партері, втомити його в клінчах і спробувати зробити камбек у 3-му раунді. Такий результат цілком можливий, але до цього ще треба дожити. І попри відсутність ранніх поразок, на полі його чекає дуже теплий прийом, де точно не буде часу на відпочинок.

Рінат Фахретдінов проти Ніколаса Делбі Прогноз

Розкид коефіцієнтів тут пояснюється тим, що у Ріната є такий козир, як боротьба, але чомусь ніхто не бере до уваги позицію Ніколаса. Зустріч буде для Фахретдінова непростою, особливо якщо вона затягнеться, і це дуже ймовірно, тому в його інтересах зробити все можливе, щоб Делбі вже не був придатний для вертикальних дій 3-го сегмента. Якщо не покладатися на котирування і вибір конкретного переможця, то тут доречно виглядають ставки на тотал раундів (Total over (1.5) by round). Так, і Total більше (2,5) теж, і вибір фаворита, швидше за все, окупиться. Завантажте 1xbet  на телефон і зробіть ставку на фаворита!

Прогноз: Тотал більше (1,5-2,5) у завершених раундах/Перемога Ріната Фахретдінова

Та ж новина

Додати коментар

Залиште коментар для зворотного зв'язку

reload, if the code cannot be seen

Коментарі 0