Китай проти Сербії. Перший матч команд на ЧС-23

26 серпня збірні Китаю та Сербії зіграють свій перший матч на чемпіонаті світу з баскетболу 2023 року. Битва команд відбудеться в рамках попереднього етапу в групі B. Зустріч прийме арена Smart Araneta Coliseum в Манілі.

Наші експертні прогнози та аналіз матчу Китай проти Сербії

Китай

Команда Китаю посіла друге місце у кваліфікації і таким чином потрапила на ЧС-23. Групу тоді виграли австралійці. Під час підготовки до турніру китаєць провів чотири контрольних поєдинки і зумів виграти лише один з них, зламавши хлопців зі скромної збірної Кабо-Верде.

Китай не є баскетбольною елітою планети. Так, в країні намагаються розвивати цей вид спорту, але до великих досягнень ще дуже і дуже далеко. У рейтингу ФІБА команда зависає біля третьої десятки. Не надто яскраво.

Головною зіркою китайців на ЧС-23 стане Кайл Андерсо, який виступає за "Міннесота Тімбервулвз" (НБА). Решта баскетболістів команди представляють внутрішній чемпіонат країни, який язик не наважується назвати чемпіонатом вищого рангу. Збірна

Сербії пробилася на чемпіонат світу, посівши друге місце у своїй відбірковій групі. 

Несподіванкою тоді стало те, що там латвійці фінішували попереду сербів. Ну, іноді таке буває. У рейтингу ФІБА збірна Сербії наразі посідає дев'яте місце (останнім часом вона втратила тут одну позицію).

Головною зіркою національної збірної є Нікола Йокіч ("Наггетс"), але баскетболіст пропустить Чемпіонат світу-23, як і Василь Мічіч ("Грім"). Відсутність цієї пари – серйозний удар по команді. Богдан Богданович («Яструби»), за задумом тренерів, очолить партнерів на чемпіонаті світу. Плюс йому зобов'язані допомогти: Нікола Йович («Хіт»), Нікола Мілутінов («Олі»), Олексій Покушевський («Грім»), Марко Гудурич («Фенер») та інші.

Серби мають міцний склад. Так, він не найкращий на турнірі, якщо аналізувати суто на папері, але матчі виграються виключно на паркеті, а значить, списувати команду тут наперед не варто. У цих хлопців є як клас, так і впевненість у собі. Перед Чемпіонатом світу команда провела чотири товариські матчі, і в трьох з них без особливих зусиль здобула позитивний результат.

Китай проти Сербії

Історія протистояння

У своїй спільній історії шляхи команд перетиналися чотири рази. У 2011 та 2014 роках команди провели товариські матчі. У них сильнішими виявилися європейці (87:53 і 95:55 відповідно). Далі шляхи команд перетнулися в групі на Олімпіаді-2016. Тут знову успіх був на боці сербів (94:60). Останнє протистояння між командами відбулося у 2023 році. Це знову була контрольна битва. І тут слов'янки здобули впевнений успіх (87:64).

Коефіцієнти від завантаження 1xbet

Для букмекерів у цьому матчі все зрозуміло. За успіх сербів дають лише 1,03. Перемога китайців просто космічна - 14. Ставки на Under(157,5) множаться на 1,86. Подолання цієї межі балів коштує 1,92. Якщо взяти гандикап 2 (-20), то можна збільшити свої гроші в 2,16 рази. Встановіть додаток 1xbet і зробіть ставку на фаворита!

Прогноз підсумків гри

У китайців тепер нічого не могло зупинити сербів, які в цьому матчі виконають свою роботу якісно і дуже красиво, порадувавши глядачів результативним баскетболом - гандикап 2(-20) і тотал овер (157,5).

Та ж новина

Додати коментар

Залиште коментар для зворотного зв'язку

reload, if the code cannot be seen

Коментарі 0