Іспанія проти Латвії. Битва команд з ТОП-10 світу за версією FIBA

22 лютого Іспанія зіграє з Латвією. Цей матч відбудеться в рамках першого туру четвертого туру групового етапу відбору на Євробаскет-2025. Поєдинок відбудеться на паркеті спорткомплексу Pabellón José Luis Abos у м. Сарагоса.

Наші експертні прогнози та аналіз матчу Іспанія проти Латвії

Іспанія

Зараз команда посідає друге місце у світовому рейтингу ФІБА. Нещодавно вона поступилася лідерською позицією збірній США. Відповідно, іспанці поки що найкращі в Європі. На папері ситуація така, але давайте згадаємо минулий чемпіонат світу. Тут команда не змогла вийти з групи. Він програв змагання Канаді та Латвії, випередивши в квартеті лише Бразилію.

Ну, сумні періоди бувають. Тепер нам потрібно все це забути і рухатися далі. До речі, матч з Латвією тут дуже до речі. Кривдник неодмінно повинен помститися. Всі розуміють, що лідери Іспанії, які грають за океаном, не приїдуть захищати кольори прапора у відбірковому матчі. Цей факт не втішає, але й не трагедія. Іспанці можуть виставити потужну команду баскетболістів, які змагаються в Європі.

У складі збірної Іспанії на найближчі матчі десять гравців, які беруть участь у Євролізі. При цьому відзначимо, що Віллі Ернангомес, який зараз представляє "Барсу", сюди не потрапив. Цей хлопець був найціннішим гравцем Євробаскету 2022 року. Команда

Латвії

вже посідає восьме місце у світовому рейтингу за версією ФІБА, або четверте, якщо говорити лише про Європу. Зараз Латвію називають «баскетбольними альпіністами», маючи на увазі швидкість її сходження в ТОП. За дуже короткий період прибалтам вдалося піднятися на 22 сходинки в планетарному рейтингу ФІБА. Це неймовірно круто.

На минулому чемпіонаті світу Латвія змусила людей говорити про себе. Всі розуміли, що команда серйозна. Команда посіла друге місце у своїй групі, поступившись Канаді, яка згодом завоювала бронзові медалі. Іспанці та бразильці залишилися позаду. Потім у чвертьфіналі жереб звів збірну з Німеччиною, яка згодом стала чемпіоном, і тут шлях прибалтійців обірвався. Результат гідний. Можливо, якби турнірна сітка була трохи іншою, латвійці змогли б поборотися за медалі. У будь-якому випадку п'яте місце на чемпіонаті світу - це позитивний результат для збірної.

Знову ж таки, якщо проаналізувати той чемпіонат планети, то зараз ми можемо очікувати чудового баскетболу в Латвії від: Бертанса, Куруца, Загарса, Шкеле, Смітса та інших. Імена не надто знайомі, але, можливо, це поки що.

Іспанія проти Латвії

Історія протистояння

У спільній історії команд сім матчів. Вони проходили з 1993 по 2023 рік. У цих зустрічах перемога 6:1 на користь Іспанії. На минулому чемпіонаті світу (вересень 2023 року) латвійці виграли тут свій єдиний матч. Бій завершився з рахунком 74:69. Це був груповий етап турніру.

Коефіцієнти від завантаження 1xbet

Букмекери вірять у стабільність. В 1xbet за Win 1 дають лише 1,1. Перемога 2 тут коштує 7. Ставки на тотал менше (163,5) множаться на 1,9. Вони також платять 1,9 за подолання цієї межі балів. Коефіцієнт на гандикап 1 (-14,5) становить 1,95. Встановіть додаток 1xbet і зробіть ставку на фаворита!

Прогноз підсумків гри

Великі збірні іноді зазнають невдач на знакових турнірах. Це сталося з Іспанією на чемпіонаті світу. Відзначимо також, що в будь-якому виді спорту час від часу з'являються нові сили. Це про баскетбол і Латвію. Збірна хороша, але їй попереду довгий шлях, а поки що тут і зараз ми очікуємо тихої перемоги господарів на класі з ухилом на реванш за минулий чемпіонат світу. Ставка на гандикап 1 (-14,5) за 1,95.

Та ж новина

Додати коментар

Залиште коментар для зворотного зв'язку

reload, if the code cannot be seen

Коментарі 0