Прогноз на бій Джонні Вокер проти Волкана Оездеміра

Після невеликого розладу проти Магомеда Анкалаєва бразильський напівважковаговик Джонні Вокер повернеться в клітку на UFC on ABC 6 у Саудівській Аравії проти Волкана Оездеміра. Обидва бійці побачили багато в октагоні промоушену і ввечері 22 червня поділять позиції в першій десятці, а Уокер на пару очок вище, тому йому буде що захищати. Але чи зможе він впоратися з академічним стилем швейцарця?

Джонні Вокер проти Волкана Оездеміра

Джонні Вокер

Джонні також нікуди не рухався вже близько року, займаючи 7 місце. Він охоче виступав, а зараз тренується, в Європі, де здобув кілька титулів у регіональних організаціях. Після демонстрації своїх навичок на Contender Series Дани Вайта Вокер залетів в UFC і почав роздавати нокаути, поки сам не взяв на себе роль його жертв. Починаючи з 2022 року, він пережив другий світанок своєї кар'єри, але зараз виходить у клітку після нокауту.

Сильні сторони

Коли виробництво бійців ММА стандартизувало спорядження, Джонні вирішив цього дня пропустити все, тому що його стиль абсолютно непередбачуваний. Зараз тренер Кавана вніс деякі корективи та скерував його в правильному напрямку, але бразилець використовує свої прийоми, нерівний темп і таймінги на регулярній основі. Видатна антропометрія, потужні удари та чудова робота ніг допомагають йому досягати своїх супротивників і, якщо того вимагає ситуація, розбивати їх кулаками молотка об поверхню октагону.

Слабкі сторони

Уокер страждає від власної ексцентричності, використовуючи рухи, які іноді піддають його нападкам. Захист бійця трохи кульгає, і його не можна назвати партером високого рівня. При цьому великому Джонні вже зламана щелепа, і він не може брати участь у зломі.

Поточна форма і готовність бійця

Вокеру лише 32 роки, але він уже пережив усе можливе. Йдучи в серії з 3 перемог над Куцелабою, Смітом і Крейгом, йому не пощастило потрапити в руки Магомеда Анкалаєва. І якщо в першому бою все закінчилося неправомірним ударом, то в другому бразилець був нокаутований. При сумлінному дотриманні плану гри і холоднокровності Джонні може розколоти суперників як горіхи, особливо «втомлених ветеранів». Однак стабільним його не назвеш, і, незважаючи на відмінну форму, з цим хлопцем може трапитися все, що завгодно.

Джонні Вокер проти Волкана Оездеміра

Волкан Оездемір

З осені минулого року, коли відбувся останній виступ, Волкан не змінив позиції в рейтингу – він як і раніше йде під номером 9. В UFC він подавав добрі надії, поки не програв у титульному бою, адже в дев’яти наступних боях він здобув лише 4 перемоги. До ММА він активно виступав в аматорському кікбоксингу, де брав кубки на регіональних майданчиках, а також залишався непереможеним у профі – рекорд 5-0.

Сильні сторони

Оездемір відмінно себе показує в стойці, впевнено працюючи з дальньої дистанції, використовуючи лоукіки, і не менш ефективно обсушуючи тіло суперників з близької дистанції, використовуючи коліна. Загалом Волкан може демонструвати липкі бої, де буде багато клінчів, але такі мляві протистояння швидко змінюються комбо, якими він приголомшує суперників. Останнім часом в арсеналі спортсмена з'явилися і сабмішни, щоправда, ефективні вони лише проти середніх гравців.

Слабкі сторони

Волкан програв і нокаутом, і сабмішном, тому до його захисту точно є питання. Плюс в зіткненнях з тими, хто чудово себе почуває на партері, у нього виникають серйозні проблеми - закриваючи охорону, він не готовий нічого запропонувати, крім зв'язування рук. І взагалі, з роками працездатність бійця поступово згасає.

Поточна форма і готовність бійця

Швейцарцю 34 роки, і його статистика виглядає невтішною: перемоги над Богданом Гуськовим і Полом Крейгом виглядали непогано, але це далеко не еліта дивізіону. Але поразки від Крилова, Анкалаєва та Прохазки є прямим доказом того, що він стабільно не може впоратися з опозицією такого калібру. Волкан знаходиться в незмінно хорошій формі, рідко виступає частіше одного разу на рік, і на даний момент може сприйматися як гейткіпер, або відмінний аналог тим же збитим пілотам.

Порівняльний аналіз

Вокер є фаворитом не тільки за коефіцієнтами, а й за віком та антропометрією. А в стоячій грі його техніка, поряд з його довжиною рук і талантом контрпанчера можуть стати проблемою для Оездеміра, який звик битися набагато обережніше та впевненіше. Він навряд чи зможе впоратися з потужним Джонні в партері, Волкан не такий жорсткий боєць, щоб так ризикувати, тому все вирішуватиме стійка.

Тут важливу роль відіграватимуть клінчі, де особливо гарний Оездемір, і вміння європейця розподіляти сили в раундах. Якщо він вчасно підтисне суперника і буде активний з близької дистанції, то зовсім не виключено, що, уникнувши небезпечних замахів Джонні, він отримає перемогу рішенням суддів. Однак свати вибрали йому такого суперника, щоб він довго не нудьгував у затяжних і чіпких заняттях біля клітки. З 2020 року бразилець провів 9 боїв і лише в 3 з них дійшло до рішення.

Швидше за все, Вокер або знайде момент, щоб завдати приголомшливого удару, або нарветься на такий удар, адже раптові спринти Волкана теж трапляються. І тільки якщо не тремтить щелепа ні в того, ні в іншого, можна чекати рішення. Так що тут все досить складно: ігровий план Оездеміра обов'язково приведе до розв'язки, а ідея Джонні - до фінішу. Тож у кого більше шансів на перемогу? За всіма обставинами фаворитом став вихованець Кавані.

Прогноз Джонні Вокер проти Волкана Оездеміра

Бій виглядає інтригуюче, хоча б через зіткнення двох різних ударних стилів. Дещо недбалому і самобутньому Джонні доведеться мати справу з вивіреним і точним Волканом, тож обом їм буде нелегко. Враховуючи, що мова йде про напівважковаговиків з щільним ударом, один з яких постійно провокує зближення і обміни (мова йде про Уокера), за 15 хвилин обов'язково буде створено ряд небезпечних моментів.

І, незважаючи на невдачу в бою з Анкалаєвим, за рахунок швидкості, виробленої потужності та агресії Джонні повинен взяти своє. Однак якщо боротьба затягнеться, перемогу йому навряд чи віддадуть. Ризиковано, але все ж: ставка на те, що бій не дійде до фінального гонгу (Тотал менше (2,5) у раундах), виглядає однією з найпривабливіших, оскільки шанси на тріумф дуже близькі. Завантажте 1xbet  на телефон і зробіть ставку на фаворита!

Прогноз: Всього менше (2,5) для завершених раундів

Та ж новина

Додати коментар

Залиште коментар для зворотного зв'язку

reload, if the code cannot be seen

Коментарі 0