Прогноз на бій Алекс Перейра – Іржі Прохазка

Трохи більше двох місяців тому Алекс Перейра захистив свій титул на історичному UFC 300 і хотів взяти участь у 301-му змаганні у своїй рідній Бразилії. Але тоді такої можливості йому не дали через переломи пальців на ногах. Але вони дали йому шанс продемонструвати свій чемпіонський характер на UFC 303 і зайняти там місце Конора МакГрегора в раптовому матчі-реванші з Іржі Прохазкою. Це означає, що 30 червня двоє найкращих напівважковаговиків ліги швидко зустрінуться на T-Mobile Arena, кожен з яких прагне закріпити свій статус лідера у вазі 93 кілограми.

Алекс Перейра проти Іржі Прохазки

Алекс Перейра

Чемпіон напівважкої ваги і 4-й номер рейтингу P4P піде на другий захист пояса. Олексій зробив чудову кар’єру в кікбоксингу, де він був дворазовим чемпіоном Glory, а також володарем поясів WAKO Pro і WGP, а після цього він також отримав пару поясів UFC. Зараз на шляху до того, щоб стати найкращим бійцем ММА, "Поатан" готовий захистити своє золото і трохи почекати, перш ніж піднятися у важку вагу.

Сильні сторони

Плавний пресинг, великий тоннаж ударів руками і ногами, некваплива оцінка ситуації в клітці і захоплення простору поступово виводять бразильця в ударний діапазон. Як тільки він наздоганяє ціль важким ударом, він тут же збільшує темп і починає громити супротивника своїми страшними ударами. І другий номер Олексій виконує досить впевнено, однак схвальні відгуки тут доречні лише, якщо говорити про стійку.

Слабкі сторони

Коли лівий крос і правий прямий не працюють, Перейра часто починає підпускати суперників занадто близько і з’їдати непотрібні удари. А на землі, окрім того, що зв’язує ворога і намагається піднятися, він нічим насправді не здатний відповісти. Крім того, мова йде про одновимірного спортсмена, стиль якого не змінюється роками поспіль, що підвищує ймовірність ретельного вивчення його рухів і реакцій.

Поточна форма і готовність бійця

Перейрі 36 років, він поступається лише Ізраелю Адесаньї в UFC, і зараз він веде серію з трьох перемог: Блахович, Прохаска та Хілл. «Поатан» у кожному поєдинку демонструє приблизно однакову форму, але зараз він виходить у клітку на двотижневому терміні, і за цей період йому потрібно скинути близько 10 кілограмів. Однак чемпіон сильний фізично і морально, тому сумнівів у його здатності нокаутувати будь-якого суперника навіть без повноцінного табору не доводиться.

Алекс Перейра – Іржі Прохазка

Іржі Прохазка

Чех, який взяв новий псевдонім «BJP», посідає 1-е місце в рейтингу. Іржі пройшов довгий шлях у бойових мистецтвах, добре показавши себе в муай-тай на батьківщині, потім отримав титули Rizin FF і Gladiator, а згодом став чемпіоном UFC, хоча й ненадовго. Тепер Прохаска скористався можливістю повернути собі найбільший трофей у своїй кар'єрі, і зробити це проти непідготовленого Перейри — одна з його найкращих можливостей.

Сильні сторони

Іржі атакує не тільки кінцівками, але і кожним вигином тіла - ліктями, плечима, кулаками в спину, колінами, напевно бився б і головою, але правила цього не дозволяють. Калейдоскоп нерозбірливих атак трохи компенсується прямолінійністю бійця, але це меркне на тлі того, як європеєць перемикається між стоячим і партерним, де у нього теж відмінний арсенал. У своєму особистому хаосі Іржі почувається найбільш гармонійно.

Слабкі сторони

Якби не життєва сила і сильна голова Прохазки, швидше за все, поразок у його кар'єрі було б набагато більше. Він ніколи не дотримується плану, рідко прислухається до позицій і покладається на інстинкти. Низькі-низькі руки, нескінченний пресинг і легке божевілля змушують його нариватися на атаки у відповідь суперників, а іноді це призводить до нокаутів.

Поточна форма і готовність бійця

Іржі 31 рік, і в останніх 15 матчах він програвав лише Перейрі. Добивши Оездеміра, Рейєса і Тейшейру, боєць відступив до Алекса, а потім добив Олександра Ракіча. Сильною стороною Прочазка є постійний тренувальний процес, тому в його хорошу форму вірять більше, ніж у колегу. І з мотивацією йти до кінця, тут теж все чудово, тому коротке повідомлення в даному конкретному випадку не показник.

Порівняльний аналіз

Питання антропометрії тут не стоїть гостро, оскільки Прохазка буде форсувати бій на середній і ближній дистанції. Враховуючи минулий досвід, саме така стратегія не дозволить Перейрі виконувати удари, які не особливо подобалися Іржі. У сітки обидва генерують приблизно однакову кількість небезпечних моментів, і тут буде більше питань про те, чи зможе чеський боєць стримати свій запал і захиститися краще, ніж зазвичай (відповідь – ні). В його інтересах нав'язати клінч і побільше боротьби, тому що передача в першому бою вийшла, тому в даній ситуації Алекс не складе йому конкуренції.

Але феномен Іржі в тому, що він сам собі ворог і з найбільшою часткою ймовірності буде обмінюватися ударами, а це обов'язково призведе одну зі сторін до швидкої поразки. У них на це відведено 25 хвилин, і навіть якщо хтось буде більш обережним, неможливо повірити, що ми почуємо рішення судді. Або Прохазка впаде від чергової контратаки, або «Поатан» все одно не витримає атаки і теж опиниться забитим біля воріт, а потім і на землі. Шанси на перемогу тут, враховуючи всі особливості організації зустрічі, як ніколи рівні.

Прогноз на поєдинок Алекс Перейра – Іржі Прохазка

Швидше за все, цей бій триватиме трохи довше попереднього, але стратегічного аналізу від Іржі чекати не варто, адже його бій з Ракічем показав, що в стилі «BJP» нічого не змінюється. Набагато більшу роль відіграватиме те, чи буде Перейра після клінчів і, можливо, коротких сесій на землі, також готовий до контратак і точного захисту. Якщо так, його сторона знайде свою ціль, але він також вміє робити помилки, тому вибір конкретного переможця тут є чималим ризиком. Краще робити ставку на тривалість зустрічі і, щоб перестрахуватися, візьмемо трохи більшу маржу, ніж минулого разу - Тотал менше (3,5) в раундах, якщо вони досягнуть 4-го сегмента.  Завантажте 1xbet  на телефон і зробіть ставку на фаворита!

Прогноз: Тотал менше (3,5-2,5) для завершених раундів

Та ж новина

Додати коментар

Залиште коментар для зворотного зв'язку

reload, if the code cannot be seen

Коментарі 0