Прогноз на бій Алі Багов – Дауд Шайхаєв

На турнірі ASA 177, який пройде 28 червня в Сочі на базі Ice Dom, відбудеться довгоочікуваний для багатьох реванш між екс-чемпіоном Алі Баговим і Даудом Шайхаєвим. У 2023 році Дауду вдалося здобути перемогу в дуже щільній і напруженій боротьбі, тому не дивно, що в рамках нового Гран-прі вони знову зустрінуться в клітці, але цього разу отримають ще два додаткових раунди в щоб визначити найсильнішого.

Алі Багов проти Дауда Шайхаєва

Дауд Шайхаєв

Дауд, як і його суперник, є прихильником боїв у партері. Він чемпіон Чеченської республіки з бойового самбо, призер Кубка Росії з грепплінгу, але при всьому цьому Шайхаєв непогано виступає в стенді, і там він здатний набагато більше, ніж стандартний партист. у свідомості простих людей. 

Сильні сторони

Дауд дуже хороший в атаці, він впевнено бореться біля воріт, вміє бити ногою і володіє нокаутуючим ударом, навіть якщо до цього доходить нечасто. Втім, він також успішно виступає в захисті, створюючи розстріли, змінюючи позиції та контратакуючи, тому з ним не можна розслаблятися, навіть коли на перший погляд все добре. При цьому боєць має хорошу витривалість. 

Слабкі сторони

Поразки Дауда здебільшого пояснюються його поганою підготовкою в тому чи іншому таборі. Іноді він «просипав» удари, через що програвав, а іноді під час бою міг пропустити атаку суперника. Але в його випадку з оптимальною формою серйозних недоліків говорити не доводиться. 

Поточна форма і готовність бійця

Бійцю 29 років, він має серію з 9 перемог і не програє майже 5 років. Його головні перемоги за останні роки: Мухамед Коков, Алі Багов, Хакран Діас та інші. Шайхаєв у відмінній формі і набрав найкращий імпульс за всю кар'єру. Зараз він наблизився до своєї головної мети – титулу чемпіона ACA, тому питання мотивації та бажання перемоги тут взагалі не торкатися. Більш того, у нього вже є перемога над Баговим, а в першому бою, нагадаємо, Дауд був не в найкращому стані через травми в таборі. 

Алі Багов – Дауд Шайхаєв

Алі Багов

Алі став чемпіоном ще за часів DIA, потім підтвердив цей статус в ASA. Його таланти грепплінга вироблялися на Всесвітніх іграх єдиноборств, а також на Чемпіонаті Росії, де він 4 рази ставав кращим. Багов має чималий досвід у вільній боротьбі та бойовому самбо, але він також показав себе найкраще у джиу-джитсу, двічі ставши чемпіоном світу. Власне, завдяки цій базі він і досяг успіху в ММА. 

Сильні сторони

Великий і м’язистий, Алі надзвичайно хороший на першому поверсі, де його контроль, а також спам-атаки, включаючи як удари, так і подання, змушують опозицію думати лише про те, щоб піднятися та якомога швидше піти звідти. Хоча в положенні стоячи він дещо робить, але досить щільно б'є ногами перед підходом, не скупиться на потужні удари, але тут його арсенал набагато вужчий, ніж на партері. 

Слабкі сторони

У Багова дві фундаментальні проблеми: захист стоячи і кардіо. Через його агресивний стиль, з хлопцями високого класу, він втрачає багато сил і до 3-го раунду може втратити позиції, виглядаючи не так грізно, як на старті. А якщо мова йде про хорошу тейкдаун захисті від суперника, то можуть навіть виникнути проблеми, але до цього рідко доходило. 

Поточна форма і готовність бійця

«Халку» 34 роки, і його статистика, якщо брати останні 5 боїв, складається з 3 перемог, одного скасованого бою і поразки тому ж Шайхаєву. В останньому поєдинку йому вдалося перемогти Артема Резнікова, а до цього Кошкіна, а історія «товариського поєдинку» проти Рашида Магомедова вже відома всім. Багов має колосальний досвід в єдиноборствах, він все ще в хорошій формі і планує знову стати чемпіоном. Функціонально Алі все ще може дивувати, тому його готовність перемогти Дауда в матчі-реванші є чимось, з чим варто рахуватися. 

Порівняльний аналіз

Шайхаєв буде трохи вищий за суперника, але в загальній потужності і розмірах поступається йому. Якщо брати до уваги їхній перший бій, то можна сказати, що головна зброя Багова, а саме боротьба, у даному випадку є лише частково вирішальною. Дауд впевнено протидіяв атакам Алі, часто опинявся на висоті та добре захищався від сабмішнів, а їхній «Халк» за свою кар’єру бився 24 рази – цифра говорить сама за себе.

Тоді у них було 3 раунди, а зараз у них п'ять, плюс на кону стоїть місце у фіналі Гран-прі, тому в реванші все буде ще жорсткіше, жорсткіше і навряд чи хтось здасться зараз - ми чекаємо боротьби кістка в кістку. Можливо, в завершальній стадії Багов знову просяде і більше не зможе домінувати на майданчику, що дозволить Шайхаєву нав'язати свою гру і брати очки для перемоги. Але недавній бій з Резніковим показав, що Алі теж вміє дихати в чемпіонських сегментах, тому Дауду буде вкрай важко.

Поєдинок здебільшого проходитиме біля сітки та в партері, з невеликими сеансами обміну ударами в положенні стоячи, а враховуючи якість захисту обох у партері, поєдинок може затягнутися надовго "Тотал закінчено" (4.5). В інтересах Дауда встигнути щось зробити в ударній техніці, оскільки тут блок суперника дуже кульгавий, а вже потім розвивати успіх нижче. Однак шанси на перемогу тут 50 на 50, і роль зіграє лише груба помилка однієї зі сторін. 

Алі Багов – Дауд Шайхаєв. Прогноз

Матч інтригуючий і, безумовно, конкурентний, враховуючи те, що ми бачили від них раніше. Алі набагато досвідченіший, але Дауд молодший і готовий показати екс-чемпіону, наскільки вправні бійці представники нової школи бойових мистецтв. Вибрати тут когось конкретного переможцем непросто, тому що багато залежатиме від того, чи зможе Шайхаєв підхопити суперника в положенні стоячи і видихнути його, коли вони почнуть битися. З найбільшою ймовірністю цей бій завершиться рішенням суддів або в останньому раунді, тому що «Тотал овер» (4,5) в раундах, або якщо значення будуть нижчими ближче до зустрічі, виглядає найбільш логічним варіантом для того, щоб зробити ставку.  Завантажте 1xbet  на телефон і зробіть ставку на фаворита!

Прогноз: «Тотал овер» (3,5-4,5) у завершених раундах

Та ж новина

Додати коментар

Залиште коментар для зворотного зв'язку

reload, if the code cannot be seen

Коментарі 0