Прогноз на бій Шон Стрікленд проти Пауло Коста

Втративши титул, Шон Стрікленд швидко повернувся до строю і 2 червня на UFC 302 у співголовному поєдинку битиметься з Пауло Костою. Бразилець також зазнав поразки в останньому бою, і обидва налаштовані на вихід з чорної смуги. Цей поєдинок проходитиме у 5-раундовому форматі, тому у хлопців буде достатньо часу, щоб відповісти на питання, хто з них насправді сильніший. Тож кому аплодуватиме натовп Prudential Center як переможцю?

Шон Стрікленд проти Пауло Коста

Шон Стрікленд

«Тарзан», перший номер у рейтингу, враховуючи те, що нещодавно він був чемпіоном. Ось володар чорного поясу з джиу-джитсу, колишній домінантний чемпіон великої регіональної ліги KOTC і володар 4 бонусів від UFC. До речі, Шон ніколи не захищав свій пояс вищої ліги, але в разі перемоги може спокійно розраховувати на повернення на найкращі позиції в боротьбі за титул.

Сильні сторони

Стрікленд здатний вести бої високої інтенсивності, незалежно від їх тривалості, наносячи при цьому велику кількість ударів. Це не перфоратор, але завдяки своєму загальному тоннажу йому вдається пробивати менш міцних супротивників. Стрімкий темп, хороший захист і нестандартна стійка дають йому можливість працювати на рівні з кращими нападаючими, а захист від тейкдауна і хороші навички боротьби служать додатковим порятунком у разі провалу плану «А». Хоча і тут є заминки.

Слабкі сторони

Головною слабкістю Шона є його обмежені прийоми та завжди однаковий план гри, жодних кроків убік, навіть коли справи йдуть на спад. Більш того, іноді Стрікленд дозволяє собі застоюватися, сподіваючись на реакцію і сильну голову, але така бездіяльність неодноразово приводила до того, що він просто не встигав набирати потрібний темп, віддаючи всю ініціативу в руки ворога. .

Поточна форма і готовність бійця

Шону 33 роки, і з літа 2022 року він провів 6 боїв, у трьох з яких програв. Топи рівня Канноньє, Перейра і Дю Плессіс змогли його обійти, але, перемігши Імавова, Абусуп'яна Магомедова та Ізраеля Адесанью, "Тарзан" зміг забезпечити собі титул чемпіона. Він у хорошій формі, готовий до 5 раундів важкого протистояння і, безумовно, зробить все можливе, щоб спровокувати бразильця і змусити його йти вперед, допускаючи багато помилок. Більше того, така бойова дистанція йому найбільше вигідна.

Шон Стрікленд проти Пауло Коста

Пауло Коста

Спортсмен посідає 7 місце в рейтингу. Цілком очікувано, Пауло має чорний пояс з BJJ, що характерно для жителів його країни, але він віддає перевагу боротися в положенні стоячи, де охоче демонструє рівень свого тайського боксу. Раніше Коста ставав чемпіоном Jungle Fight і менш популярних організацій Face to Face. До 2024 року "Боррачіньо" бився не частіше одного разу за 12 місяців, але зараз він активізувався і, виходячи з нового контракту, прагне заробити більше грошей.

Сильні сторони

Коста - типовий агресор, номер один, який майже не витрачає часу на розвідку, а відразу йде вперед і кидає найкращі удари, на які здатний. Щільні удари в корпус і голову, хороша база ударів ногами по всіх рівнях і впевнений захист від передач дозволяють йому експериментувати і відкрито атакувати, особливо не турбуючись про удари у відповідь - голова бразильця все ще сильна.

Слабкі сторони

Паулу завжди сповільнювався до 3-го раунду, віддаючи всю свою силу атакам у перші п’ять хвилин. Він кидається сильно, по амплітуді, від серця, закисляючи м'язи і досить скоро втрачаючи будь-яку можливість швидко відповідати на атаки ворога і розвивати власні атаки. І цього хлопця теж не можна назвати володарем високого бійцівського IQ.

Поточна форма і готовність бійця

Спортсмену 33 роки, і зараз його кар'єра, незважаючи на всю самовпевненість і заяви Кости, знаходиться в дуже плачевному стані. Три поразки в 5 боях за п'ять років - це абсолютно незавидний результат. Програвши Адесаньї, Ветторі і Уіттакеру, Пауло ледь пережив сутички зі «старими» Ромеро і Рокхолдом, раз по раз опиняючись на межі поразки. І все ж бразилець завжди залишається небезпечним завдяки своїй фізиці та хорошій ударній техніці, навіть не приправленій швидкістю, а також грандіозними планами на гру.

Порівняльний аналіз

При однаковому зрості Шон пропонує супернику як аргумент більший на 10 сантиметрів розмах рук. Навіть з урахуванням наявності якоїсь кривої стійки і досить оригінального боксу, Стрікленд зможе використовувати цей показник собі на користь. Також додамо сюди його впевнений блок, відмінний темп і швидкість, а ще він вміє «відбиватися» ударами ногами, хоч і дещо неохоче.

Теоретично, коли Пауло повністю втомиться і більше не зможе ганятися за Шоном по октагону, лякаючи його своїми бітерами, він може спробувати битися, просто щоб перевірити, чий чорний пояс BJJ справжній. Однак «Тарзан» продемонстрував, що не боїться тейкдаунів і може без проблем підніматися після них, а в топ-контролі Коста не такий хороший, як хотілося б. Ймовірно, Пауло зможе вийти на старт, але його кардіонавантаження не дозволить розвивати цей успіх нескінченно.

І тут у справу вступить горезвісний бокс американця, висока працездатність і наростаючий темп. Це справжній ключ до перемоги за результатами всіх 5 раундів, або технічний нокаут на фінальних етапах Тотал менше (3,5), коли м'язи Кости з'їдають весь кисень на арені. Як бразилець може перемогти? Лише фініш на перших відрізках, але «Боррачіньо» – це зовсім не Алекс Перейра, і, незважаючи на страхітливий вигляд, він ніби розучився вимикати світло одним дотиком.

Прогноз на матч Шон Стрікленд проти Пауло Коста

Можливо, котирування букмекера тут трохи некоректні, оскільки Шон не такий гігант змішаних єдиноборств, щоб запросто зрушити з місця Пауло. Але на ранніх стадіях пробитися крізь цю треш-машину буде складно, а потім, зі швидкістю та спамом з ударами, що відзначають, він візьме кожен раунд і переможе. Водночас не вірити в Косту взагалі неможливо, адже він небезпечний і нарешті набирає обертів, виступаючи все частіше.

Отже, в першу чергу варто подивитися на тотал раундів, той же Тотал менше (2,5) за пройденими раундами майже дорівнює за коефіцієнтом перемоги Шона (1,41), а Тотал більше (3,5) його перевершує. І ставка на такий результат, швидше за все, влучить в ціль, адже з 2018 року Пауло не завершив жодного бою на свою користь нокаутом/технічним нокаутом, а зі Стріклендом йому навряд чи вдасться це зробити. Завантажте 1xbet  на телефон і зробіть ставку на фаворита!

Прогноз: Тотал більше (2,5-3,5) для завершених раундів

Та ж новина

Додати коментар

Залиште коментар для зворотного зв'язку

reload, if the code cannot be seen

Коментарі 0