Прогноз на бій Сергій Співак – Марчін Тибура

У 2020 році молодий Сергій Співак вийшов на бій із досвідченим ветераном Марчіном Тибурою. Тоді їхній поєдинок завершився суддівським рішенням на користь поляка, і лише тепер, у головному бою UFC on ESPN 61, Сергій має шанс відігратися за цю поразку. Їхній бій відбудеться вранці 11 серпня і пройде в 5-раундовому форматі. Тож що цього разу буде ефективніше: молодість чи досвід? 

Сергій Співак vs Марчін Тибура

Сергій Співак

«Білий ведмідь» знаходиться на рядок нижче – на 9 позиції. Також Сергій займається БЖД, до якого додав дзюдо, тому левову частку часу вважає за краще проводити на партері. Перед нами чемпіон WWFC з двома захистами поясів і щасливий володар єдиного бонусу від UFC, заробленого в бою з Дерріком Льюїсом. 

Сильні сторони

Співак довго не затримується в стійці, атакує виключно головою, а потім починає спамити тейкдаунами - робить їх багато і часто. У партері з точки зору техніки і розуміння гри все в порядку: граунд-енд-паунд, сабмішни, контроль суперника – все доведено до автоматизму. А від тейкдаунів молдавський супертяж впевнено захищається «майже завжди». 

Слабкі сторони

Майже всі біди Сергія зосереджені у вертикальному положенні. Він відкрито йде вперед, пресингує, кидає серії, але повертати руки до голови не поспішає. З 4 поразок в кар'єрі 3 рази йому доводилося падати, і не завжди від майстрів ударної техніки. 

Поточна форма і готовність бійця

Співаку 29 років, і до поразки від Сиріла Гана він був у серії з трьох перемог: у цей список входили Льюїс, Сакаї та Ден Харді. Сергій у розквіті сил, і, незважаючи на те, що він майже рік не бився, він обов'язково покаже щось нове, оскільки перед екстремальною невдачею всі його суперники були добиті. Тому варто очікувати від нього високої підготовки та мотивації, особливо у реванші. 

Сергій Співак – Марчін Тибура

Марчін Тибура

Після останньої перемоги поляк піднявся на 8 місце в рейтингу. Тайбура активно займається джиу-джитсу, неодноразово перемагав у змаганнях з цієї дисципліни і зараз досяг статусу володаря чорного поясу. У ММА відзначився під час виступів у М-1, зайнявши там перше місце на Гран-Прі у важкій вазі, а потім і пояс чемпіона. В UFC, крім трьох бонусів за фініші, більше ні на що не претендував. 

Сильні сторони

Марчін добре вміє потроху: він сильно б’є, але не виділяється якоюсь екстремальною комбінаційною роботою чи «одноударом», а на партері почувається досить комфортно – його база в BJJ дає про себе знати. Боєць добре захищається від передач, та й взагалі створює проблеми як на дистанції, так і в клінчі. А повертаючись до партеру, не можна не відзначити талант «Тайбура» в граунд-енд-паунді. 

Слабкі сторони

У Марсіна хороші старти, він досить швидко рухається, але робота ніг швидко сходить нанівець, поляк застоюється і, як наслідок, часто потрапляє в нокаут, оскільки 63% своїх поразок було досягнуто саме так. А якщо він змушений відступити, ефективність атак Тайбури також знижується, і йому складно захищатися від швидких і потужних ударів, так як його блок іноді виходить з ладу. 

Поточна форма і готовність бійця

Бійцю 38 років, якщо брати його останні п'ять виступів, то можна побачити дві поразки від Олександра Волкова і Тома Аспіналла і перемоги над Олександром Романовим, Благоєм Івановим і Тай Туйваса. Звісно, не можна не згадати Співака – він його теж переміг. Нинішня форма Тибури задовільна, він досвідчений, небезпечний на старті, хоча й втратив багато рефлексів та швидкості. 

Порівняльний аналіз

За антропометрією бійці абсолютно рівні, тільки ноги Марсіна точно будуть довшими. У їх першій сутичці Співаку просто не вистачило сил і досвіду, щоб витримати випади поляка в стійці та його борцівські навички. Зараз у Сергія боксувати стало краще, а Тибура постарів і сповільнився, тому «Білому Ведмедю» буде легше його атакувати і, можливо, навіть вдасться пройти захист від тейкдаунів, хоча це не найкраща гра планувати.

По суті, кардинально картина поєдинку не зміниться: обидва будуть тримати дистанцію, потім зближуватися ударами і робити передачі, застрягаючи у сітці в клінчах. При нинішніх габаритах і загальній свіжості Співак просто зобов'язаний перевершити суперника, який починає знижувати темп роботи до екватора поєдинків. І враховуючи діри в обох їхніх захистах, ми побачимо багато важких моментів.

На відміну від першого бою, тепер у них буде 5 раундів, і жоден з них ще не проходив таку дистанцію, тому прагнути до раннього завершення бою є одним із найкращих варіантів. В іншому випадку вищі шанси на перемогу у молодого та амбітного Сергія, якому ще є що доводити в касті середньої ланки, на відміну від ветерана, перспективи якого досить туманні. 

Сергій Співак – Марсін Тибура Прогноз

Цей бій навряд чи буде швидким, хлопці перед нами занадто в'язкі і довго йдуть на роботу. Після клінчів, сесій на партері та іншого вони розминаються і вирушать вперед, де й визначиться переможець – не пізніше 4-го раунду. Як було сказано раніше, ставка на дострокове завершення бою будь-якою стороною, навіть якщо це не найвищий коефіцієнт, є найбільш прийнятною. При всіх змінних, більше віри в нинішню версію Сергія Співака, навіть якщо шанси хлопців надзвичайно близькі.  Завантажте 1xbet  на телефон і зробіть ставку на фаворита!

Прогноз: Перемога Сергія Співака/Достроковий фініш бою/ТМ (3,5) за раундами

Та ж новина

Додати коментар

Залиште коментар для зворотного зв'язку

reload, if the code cannot be seen

Коментарі 0